szijjarto_philip_smile.jpgA tömegrendezvények létszámát november 1-től az Állami Számvevőszék határozza meg 3 munkanapon belül, foglalta bele az Alaptörvénybe az Országgyűlés.

“A felelőtlen, minden alapot nélkülöző saccolgatás helyett végre egy tudományosan is felkészült, megbecsült testület végezheti ezt a feladatot” – mondta el Selmeczi Gabriella, többszázezred magával. A külföldi vagy illegális saccolást akár 3 millió forint feletti bírsággal is sújthatja majd az állam, sőt a saccolók adószámát  akár 50 évre is felfüggeszthetik.

A meccsek, kisebb kormányzati gyárlátogatások és termékbemutatók saccolását továbbra is Szijjártó Péter végzi személyesen, segédeszközök használata nélkül.

8 KOMMENT

  1. A Nem. Ügy. Kormánya többek között azért is hozza létre a Tudományos Saccolás Tanácsát, mert még a Belügyminisztérium munkatársasi is végzetes mértékben alulbecsülték az október 23-án a Kossuth téren megjelent, hagyományosan is legalább másfél-milliós, lélekben és értelmileg egyaránt Nem. Egy. Működő tömeget.

  2. A képen látható két tapasztalt szakember fogja megsaccolni a 2014-es választások eredményét is. Ez a becslés várhatóan annyira pontos lesz, hogy magát a választási procedúrát már nem is szükséges lebonyolítani.

  3. Ó a találékony magyar ember ki fogja játszani úgyis a saccolási tilalmat. Ilyen beszélgetést tudok elképzelni például:

    – Most jövök a Pikkpakkpukk tüntetésről
    – Na és hányan voltatok végül, Csabi?
    – Ö, ööö, nem tudom. Nem tudnám megsaccolni se… Viszont tegnap tizenötezer forintért vettem egy új cipőt! (kacsintás)