matolcsy terv.jpgA pedagógusok elbocsátásával az egészségügyben ellátottak száma is jelentősen csökkenhet, így 2013-tól már nem is lesz rá szükség.

Nyilván sokaknak nehéz lesz megszokni az elején a sok üres épületet, de a kínai áruházak hamar pezsgő közösségi térré változtathatják a szellemházakat” – nyilatkozta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. Az egyszerű, ám drasztikus lépésnek számos pozitív hatása lesz, hiszen új belépők érkeznek a munkaerőpiacra, csökkennek a tb kiadásai és a fiatalok is már hatéves koruktól munkába állhatnak, nem vesztegetve az időt a liberalizmus fészkének számító iskolákban.

Azért is praktikus egyébként a két rendszer leépítése, mert így az emberek már fel sem figyelnek majd a színházak bezárására, illetve arra, hogy a fővárosban megszűnik a tömegközlekedés” – árulta el az MTI illetékeseinek Matolcsy a kormány távlati terveit tévedésből .

92 KOMMENT

  1. @Adofizeto: “Hiszen pont ezért szavaztunk a Fideszre, hogy ne legyenek megszorítások! ”

    Éppen erről szól a tudósítás! Egyre kevesebb lesz a megszorítás. Például a gyerekeknek nem kell iskolába járniuk, a betegeknek nem kell sorban állniuk a rendelőben, Budapesten nem kell várni a buszra, és így tovább. Fantasztikus!

  2. @tobias2: 🙂 Továbbá pl. az egészségügy komplett megszüntetésével értelmezhetetlenné válnak majd az olyan rosszemlékű szoclib. fogalmak, hogy pl. “ágyszámcsökkentés”, “gyógyszerkassza”, és nem utolsó sorban, a kis köcsög rezidensek (jelentsen ez bármit is 🙂 is bekaphatják…

  3. csak azt nem értem ha már minden álamiszolgáltatást mexűntettek…
    akkor miért lesz még kiadási oldala a kölcségvetésnek ???
    elvileg akkor +10billió pluszban lennénk…
    vagy ezt mind a közgép és matolcsi (+a többi doktor) fizetése viszi el?
    de hova raklyák… ennyi pénzt nem tudnak sehova tenni… nincs az a banki szoftver ami enyni lopott pénz KARAKTERT tudna tárolni…

  4. Azé’ egy intézményt meghagyhatnának, ahol majd a szelíd ápoltak, ú.m Matolcsy “pekidzs” Gyuri, Ovi és elvbarátai teázhatnak délutánonként és a kertben sétálgatva, alaposan leszedálva idéznék fel a régi szép időket, miközben a kerítésen kívül egy apuka magyarázná 6 éves kisfiának, mit is jelent az, hogy az “Állatok etetése tilos!”

  5. Nagyon helyes, az iskola nem más, mint KAPU a keménydrogokhoz!
    Nincs olyan keménydogos, aki nem azzal kezdte volna.

    Az egészségügy pedig régóta az idegenszívűek közös nemzetellenes platformja, ideje volt nemzetileg kezelni a helyzetet.

    Úgy hallom, a földeknek csak a 80%-a került nemzeti magyarvállaklozók kezébe. Ezek szerint 20% még helyi SZDSZ-es kezekben van? Elvenni!

  6. álítólag dr simicska nyilatkozta hogy megtért ! soha többet nem fog lopni!
    álítólag hamutszórt a fejére, és aszkéta lesz… művészféle (esztéta aszkéta)

    amugy az összes bűnöző is iskolában kezdte ! meg kell szüntetni az iskolákat !

  7. @Adofizeto: Ha megszűnnek a kórházak, ha a Bajnai – aki egy követ fúj a Gyurcsánnyal – ha esetleg Kubatov valamilyen szörnyű rendszeradminisztrációs hibája miatt visszatérne, nem tudja 300 forintos vizitdíjjal sarcolni a védtelen betegeket, az iskolák felszámolása pedig alapjaiban gátolja meg a balliberálisok régi népnyúzó álmának, a tandíjnak a megvalósulását.

  8. @poppeszku: Ez nem bag, hanem fícsör: egyetlen pillantással átlátja a Kelet és a Nyugat elvárásait és reakcióit, ami mindenképpen szükséges ahhoz a bravúrhoz, hogy egyszerre tartson minket az egész világ mitugrász lúzeroknak.

  9. Én komolyan támogatnék ilyen radikálisnak tűnő változtatásokat. Az iskola esetében talán nem, de a többit azért nagyjából igen. Ezeket a szolgáltatásokat már régen SZOLGÁLTATÓKNAK (értsd: olyan egymással versenyző cégeknek, akik az ügyfelek igényeihez igazodnak) kellene biztosítaniuk. Ja, és megfelelően alacsony adó mellett kellene kapnunk olyan normális fizetést, amiből ezeket a szolgáltatásokat reális áron meg tudjuk fizetni.

  10. Hol itt a vicc? Ebbe az irányba haladunk…
    O.V. már 2002-ben megmondta, hogy hisz az összefogás erejében. A közmunkások most felépíthetik a munkatáborokat az összefogott értelmiségnek és máris minden meg lesz oldva. A svájci bankszámlák híznak és egy esetleges forradalom esetén Magyarország oda “megvédett” vagyona biztosítja majd a Vezér és a Párt külországi jólétét. 😉
    Á, ne foglalkozzunk ezzel! Olvassatok inkább Frady Endrét!
    fradyendre.blogspot.hu/
    😉

  11. Pozsonyt már Rajkához csatolták: A szlovákok Rajkát Pozsony hatodik kerületeként hirdetik.
    Az Európai Uniót Magyarországhoz – iskolázzuk is őket rendesen:)
    Az után még bevezetjük a szexcsipszet, és fizetheted az örömök után az áfát. Ha nem nem mutat, akkor a büntetést 🙂

  12. Ha-ha, nagyon vicces, mondhatom. Holna meg, ha ez lesz, mit ír majd a Hírcsárda?!

    Egyébként ez is egy megoldás tényleg, hogy már nem is megszorítás van, hanem leépítik nullára a közszolgáltatásokat. Csak akkor minek az állam ott az ország élén?

  13. A liberális mételynél sokkal veszélyesebb is leselkedik az iskolásokra:

    a Matematika ismerete.

    Ezt nem tűrhetjük.

    Addig is, amíg a sulikat bezárják, azonnal le kell cserélni a matekórákat hittan és erkölcstan (pávatánc) órákra!

  14. Megszűnik a tömegközlekedés, de azért emelik a jegy és a bérletek árát 🙂 Ugyanis ezen túl a gyalogosoknak a gyaloglásért kell majd fizetniük, plusz beépítik a területhasználati díjat cipőtalpméret alapján 🙂
    De hallottam egy igazi viccet is. Bevezetik a közműadót, a légvezetékekre is, hiszen azok már rég óta ingyen használják a közterületet 🙂 Lol, a légvezeték, milyen területet? Árnyékot vet, az a baj? 🙂

  15. @dolgozni kék: “

    ált. suli, mint a liberalizmus fészke, nálam betalált. 🙂 “

    Miért , nem az ? Hol tanulná meg a sok kölyök a gondolkodást , a kérdezést , az elvárást a vezetővel szemben ?! Minél hamarabb kifelé az iskolákból …aztán bambán lehet menetelni Orvbánt éltetve !

  16. @dr. mesterseges szinezek:
    “nem tudja 300 forintos vizitdíjjal sarcolni a védtelen betegeket,2

    Hé ! Elgondolkodik azon valaki , hogy pár éve 300 azaz HÁROMSZÁZ ft – ért utcára lehetett vinni a demagóg embereket ??????????
    Az elmúlt két és fél év alatt mennyit vesztettünk ? 300 -at ? 3000 – et ? 30000 – et ? 300000 – et ??????????????????????

    ( De jól is jönne most az EÜ – nek ami 6 év alatt összegyűlt volna…………a sok-sok 300 ft !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  17. Új törvény készül, ami növeli az állami szerepvállalást a meteorológia területén, “

    Mostantól akkor süt a nap , ha Orvbán megparancsolja néki…

  18. @Brendel Mátyás: így van !!!! adót kell kivetni a rossz viccekre… és a humorra !!!

    a diktatúrán mindeki csak röhög ! lövetni kell… mert ezek nem veszik komojan…

    apropó a te kommented után 50ezer forint nemvicces adót kell lerónod !
    amit szigorúan nem oktatás és egészségügyre öltenek…

  19. a fides ormány programját valószíttya +, ami:
    1) a zálam nem szolgáltat álami izék eltörLése
    2) adót nem kell fizetni, adókat tör li el !
    3) fel oszlattya a zálamot ! mer akkor má minek…

    (biztos forrásból tudom ! így legyőzzük a tuggyuk-kiket!)

  20. én azt javaslom hogy minden magyar járjon szomszéd országokba színházba, kórházba, segíjért és iskolába…
    és itt tarcsunk egy ojjan összeröffenő hejet ahol a turul jegyében minden hónapban talizik a 15+ milla magyar
    az adót fizessük továbbra is ide és akkor a jólműködő büszkeségeinket a nemzeti nagycégeket el tuggyuk tartani…

  21. Mennyit kaptok azért, hogy megszellőztessétek a kormány terveit és felmérjétek az állampolgárok reakcióit?
    ===
    Amúgy jó lett csak mán én nem tudok röhögni rajta.

  22. @A szerelő: “Bevezetik a közműadót, a légvezetékekre is, hiszen azok már rég óta ingyen használják a közterületet 🙂 Lol, a légvezeték, milyen területet?”

    Természetesen a Miniszterelnök Úr és B. Családjának ingatlanvagyonát bővítő légvárak bővítésénak szabnak határt, pedig az Építtető és az Ő Jobbkeze kész volna a minden határon túlmenő építkezésre, építőanyagárak őket nem korlátozván, hiszen téglájuk a Zakarat, cementjük a Zunortodoxia.

  23. @NagyonPC: “Addig is, amíg a sulikat bezárják, azonnal le kell cserélni a matekórákat hittan és erkölcstan (pávatánc) órákra! “

    A matematika kivonása szükséges, de nem elégséges lépés. Hiszen gondoljunk bele, magyarul értve értő gyerek könnyen abba a balliberális hibába eshet, hogy úgy kezdi vélni, hogy ami az n-edig napon alapvetésként elhangzik az éppen a logikai negáltja az n-1-edik nap paradigmáinak. Ez a balliberális összehasonlító világszemlélet különösen veszélyes és üldözendő, ha a gyereknek egyetemes etikai normákba engedünk betekintést.
    Egyszóval azonnal szemétre a magyaroktatással! A könyv- és általában a szövegbirtoklásnak egyébként sincs semmi funkciója a Biblián és a Zalaptörvényen túl – előbbit pedig úgyis nerkompatibilisen magyarázzák arra hivatottak, utóbbi elolvasásának veszélye pedig minimális.

  24. @seheresezádé: “Én még megszüntetném a biológiát is.”

    Legalábbis gyökeresen át kell alakítani a törzsanyagot.
    Gondoljunk például arra, hogy olyan tévhiteket terjeszt a ziskola, hogy a nő ember, és a gyerekszülésen kívül egyéb funkciók ellátására alkalmas.
    Kezdeném az új anyag megalapozását egy progresszív autodaféval.

  25. @Brendel Mátyás: “Már csak a zIndex nyomása tartja az életet bennetek. “

    Lebuktam. Nálam konkrétan branülön keresztül, közvetlenül vénába csatlakozik a zindeksz – ami persze alapvetően életveszélyes, ha figyelembe vesszük, hogy az A+-os vérem gyakran kap zerós betáplálást a Vastagbőrön keresztül.

  26. @dr. Balta$ár: “álamosíttyák az időlyárást!!!”

    A komonisták hanyagsága volt, hogy eddig csak a sáskajárással egyenértékű következményeket tudtak eszközölni kormányon, az időjárási gazdaságmeghatározó szerepét nem kívánták kiaknázni.
    Na majd a NER…

  27. Kadhafi is azt mondta, hogy elég neki három minisztérium. A többi dolgot majd ő megoldja.
    Nekünk ettől jobb sorunk lesz: nem lesz (van már?) csak egy legény a talpon, aki megmond mindent, aki mindenben eligazít minket. 🙂
    Líbiát átugorjuk, rögtön Észak-Korea lesz a cél. Elvégre már van egy 400 ezer ember által szeretett vezetőnk!

  28. álítólag… pszt… lehalgatnak….

    a sündőrségből kiszervezezik a veszteséges ágazatokat !
    így nem lesz bűn üldözés, bűnmegelőzés meg ijjen marhaságok!
    marad a vegytiszta szondázás és trafipaxozás (30as táblánál csak!)

  29. Közműadó a légvezetékekre…
    B+KI, innen már tényleg csak egy apró lépés a közterületen történő levegővétel utáni adó.
    Egyébként pedig igényt tartok a légvezeték adó megadott %-ára, ugyanis éppen az idén vezettek fel az ingatlanomra valahány m2-re valamilyen kibaszott jogot, mert közvetlenül a határán áll egy kibaszott villanyoszlop.
    Geci kommunista banda.

  30. a cél nem az idő járás befojásolása, hanem a KOMMUNIKÁÉCIÓ, emígyen:

    -nyugat felől ! ROSSZ idő jön, nagyon rossz! sőt minden roszz!
    -kelet felől NAPOS vidám derűs kellemes időlyárási FRONT jön !
    -nyugaton nagyon rossz idő van, mindig esik, mindig fúj… emiatt az emberek ingerlékenyek, depressziósak és szegények…
    -keleten a nap álandóan süt, mindenki vidám és jól él… sokat lehetnek a szabadban, egészségesek !
    -az IMF újabb rossz időket hozott hazánkra…
    -holnap derűs kiránduló idő lesz ! menyünk ki a kossuth-hal térre a fides szónokot meghalgatni!
    -az EU-n belül mindenhol borús az idő, csak nálunk szakadozott át a felhőzet apárt és azegyház közbenjárására, így CSAK NÁLUNK derűs napos idő várható…
    -stb

  31. @helenA: Nem vagyok látnok, csupán a középiskolai tanár feleségemen érzékelem közoktatásunk állapotát.
    Szerintem a tanárokat (és az orvosokat, meg minket építőmérnököket is ám!) nagy becsben kéne tartani, mert rajtuk múlik az ország jövője. Ehelyett lassan első számú közellenséggé lesznek nyilvánítva pont azok által, akik a valódi első számú közellenségek. Hmmm…

  32. @dr. mesterseges szinezek: Szakbarbarizmusomról… 🙂

    Hidász Gigász

    Ha terveznék Spárta – Athén
    Között bazi vashidat én,
    Nem mondaná senki: „Kend rossz
    Hidász Gigász Fradyendrosz!”

    Én lennék a dicső hellén,
    Kinek medál fityeg mellén,
    Koszorú a fején babér,
    S drachmában dől a munkabér.

    Jönnek a milliók… Ah, ma
    Euró van s rég nem drachma!
    Homlokredőm immár árok…
    Így járunk mi szakbarbárok!

    fradyendre.blogspot.hu/2012/10/hidasz-gigasz.html
    🙂

  33. @Frady Endre: Megdöbbentő, hogy úgy még nem tudtam kommentálni hozzászólásodat, hogy ne lett volna rá egy viszontválaszként passzoló korábbi mű. Valld be, hogy az adott percben írod, és visszadátumozod, kommentestül! 🙂

    Mindenesetre a fenti darab lassan korrekcióra szorul, ami az euró-drachma viszonylatot illeti.

  34. @Frady Endre:
    Matolcsy nem olyasféle (értelmiségi),
    Bagzó macska ült fejére.
    Megszorítás, sanyargatás,
    Az megy neki,
    Nem is vitás!

    Macska helyett teve kéne,
    Gyuri bácsi tökfejére.
    Jönne rá a bécsi fosás,
    Az jó lenne, nem is vitás!