201210_imf.jpgMatolcsy György a Nemzeti Bank büféjében beszélt arról, hogy ki tehet az ’56-os forradalom kudarcáról. Történészek szerint ez már korábban sem volt kérdés.

Matolcsy egyértelműen a Nemzetközi Valutaalapot tette felelőssé a forradalom bukásáért, hiszen ez olyan világos, mint az egyszer egy. Ki más is lehetne a felelős, ha nem ők. Elmondta, hogy axiómákat nem szoktak bizonyítani, vagy ha bizonyítják is, az önmagáért beszél.

Martonyi hangsúlyozta, hogyha nincs az IMF, hazánk története teljesen másként alakulhatott volna. Véleménye szerint az IMF nélkül Mohácsnál győztünk volna, Dózsa lett volna György királyunk, nagyhatalom századokon át, hozzátette, hogy Rákóczi világot hódított volna és Kossuth-tal valóra vált volna a Duna-menti Köztársaság is.

Állításait a Századvég Közgazdaságtani Szakkör is alátámasztotta több közvélemény-kutatással és egy 750 oldalas tanulmánnyal, amely hazánk alternatív történetét dolgozta fel ötletszerűen, Sikerország IMF nélkül címmel.

46 KOMMENT

  1. “Kossuth-tal valóra vált volna a Duna-menti Köztársaság”

    Nem lenne tökéletes. Akkor most szükség lenne egy új Alaptörvényre, amiben a nevet átírják Dunamentére.

  2. “Állításait a Századvég Közgazdaságtani Szakkör is alátámasztotta több közvélemény-kutatással és egy 750 oldalas tanulmánnyal”

    Nyugtassatok meg, a Szakkör ugye nem kért 200e-nél többet egy oldalért?!

  3. @ezanicknevem:

    “Hidd el, én nem tehetek róla
    Így rakott le az a nyomorult gólya
    Hidd el, én nem tehetek róla
    Szétfeszít belül az IMF rugója”

    :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

    Nem tudom, kommenten mikor röhögtem utoljára ennyit… Köszi! 😀

  4. szerintem meg mezitlábas Kossuth-hal.

    az unortodox múlttal nincs nagybajom (de van Kaposvár mellett), csak a jelent feledném, jövő meg nem is volt.

    a duna-menti az meg erőmű és vizmű és nem köztársaság

  5. Az IMF nélkül nem nyugatra, hanem keletre indultunk volna el az őshazából, és most mi lennénk Japán, és mi találtuk volna fel a mangát, az animét és a szajonárás rizspálinkát.

  6. Tegnapelőtt halálkomolyan elmondta a szakértő az ECHO tévén, hogy egy proto szdsz robbantotta ki az 56-os forradalmat és ezért akarja az 56-os kutatásokat is a kezében tartani.

    Ehhez képest ez a mai hír nudli. Sehol sem vagytok.

  7. Az megvan, hogy ezeknek a szerencsétlen barmoknak kiadta a Századvég, hogy tilos úgy mondani, hogy “ájemef”, mert magyarul kell, tehát “íemef”?

    Akkor miért nem rövidítik végre magyarul ezek az agyatlan suttyók?

    Jaj, Istenem, verd meg a magyart saját fajtájával!
    Nem kell ide ellenség, megválasztjuk őket magunknak magunk közül.

  8. @dr. Balta$ár: Beszélő nyelv a magyar: Kos-út (valóban innen ered) a birkák útja! Magyar politikai hagyományokhoz illően pályáját sikkasztással kezdte, és fejezte be! (magával vivén az államkasszát, nyugdíjalapnak!) Most megfordúlt, nyugdíjalapot lopták az államkasszába! Vagy a svájci trezorba?