201210_papirusz.jpgÍgy már nem is olyan sok az oldalankénti 470 000 forint az elkészült dolgozatokért.


Szó sincs pazarlásról, vagy mutyiról” – nyilatkozta Rogán Antal az új szobrának felavatásán tartott sajtótájékoztatón, amikor a Századvég 940 milliós szakértői megbízásáról kérdezték. (A szobron egyébként Rogán Antal Dávidként áll, de a konzervativizmus jegyében egy Blikkel takarja el a férfiasságát, de az akkora, hogy az újság mögül kitekeredve körbefonja a költségvetési hiánnyal küzdő Tarlós István lábait, miközben egy BKK-t megszemélyesítő turul marcangolja a még dobogó szívét és azt ordibálja, hogy VT-Transman, VT-Transman).

Mint az Index megszellőztette, a Századvég az NFM-nek minden egyes leírt oldalért 470 ezer forintot számlázott. Ez elsőre soknak tűnhet, de mint kiderült, ezeket ókori papirusztekerecsekre írták, pandamedvék csontjából készült tollakkal, tintának pedig a saját vérüket és egyéb testnedveiket használták fel. Az elkészült tanulmányoldalak értékét tovább növeli, hogy bennük több száz Coelho-, Müller Péter- és Schmitt Pál-idézetet is felhasználtak, s mindezt olyan rovásírással jegyezték fel, amit már csak egyetlen inuit indián ismer a világon, de ő meg analfabléta.

A XVI. Lajos korabeli festménykeretekbe foglalt tanulmányoldalakat a jelenleg folyó per lezárultával bárki megtekintheti majd a Századvég e célból felépített Simicska Lajos Nemzeti Tanulmány- és Képtár múzeumában 2014-ben.

23 KOMMENT

  1. “s mindezt olyan rovásírással jegyezték fel, amit már csak egyetlen inuit indián ismer a világon, de ő meg analfabléta.”
    A szokásos, 100 évre titkosítás is bőven elég lett volna. Mondjuk ellene szól, hogy olcsóbb is.

  2. sok mindenért fáj nekem ez a fidesz-kormány, de ez a századvéges-dolog tényleg annyira felbasz, h mindjárt lemegyek kukákat borogatni. Csak sajnos Párizsban vagyok és itt nem értenék…:-)

  3. Az irodalmi Nobel-díj ehhez képest piti zsebpénz… (Kérdés: akkor ez a korr.. izé… tisztességesen megfizetett munka? És ez lesz jövőre az adminisztratív dolgozók minimálbére?)

  4. “Az elkészült tanulmányoldalak értékét tovább növeli, hogy bennük több száz (…) Schmitt Pál-idézetet is felhasználtak”

    Szegény Schmitt Pál gondolatait nem először lopják. Ebből plágiumper lesz!

  5. Végre megint valami, amire büszke lehet minden magyar itthon és az elcsatolt területeken, na meg a messzi távolban. Talán még a Guiness rekordok könyvébe is belekerülünk vele, talán. Már látom is, ahogy az amcsi filmesek megverekszenek érte, hogy ki filmesitse meg.

  6. Lehetett volna gyémántporba mártott aranyzsineggel átkötni.
    Belefért volna az árba

  7. @ezanicknevem: ” Szegény Schmitt Pál gondolatait nem először lopják. “
    No nem má’..életében nem volt önálló gondolata ! Mindíg mások mondták meg neki, mit kell ” gondolni ” !

  8. Bearanyoztátok a hetemet. Hajrá hírcsárda ! Besz@rásig röhögtem…

  9. Egy A4-es normál papírlap (297x210x0,1mm), színaranyból, kb. 1 300 000 Ft lenne.
    A 470 000 Ft / lap, kifejezetten jutányos ár.

  10. Egy régi dakota közmondás szerint van olyan ember, akinek a kezében még a szar is arannyá változik.
    Na, a Századvég-nél is ilyen remekbe szabott tollforgatók lehetnek.

  11. Én is szívesen csapolnám saját kezűleg a vérüket és egyéb testnedvüket.Még a megrendelőjükét is. Persze szigorúan gumikesztyűben.

    Ácsolt akasztófák jutányos áron kaphatók!:-))

  12. Szerintem pedig tóratekercsre írták, csak valaki kilopta a sodrófákat (nem feltétlenül vagyok authentikus, nézzétek el nekem.).

  13. “amit már csak egyetlen inuit indián ismer a világon, de ő meg analfabléta”

    Hatalmas:D

    Heppiend kft ON.

Comments are closed.