iOS6_map.jpgAz Apple úgy döntött, mégsem javítja ki a térképét, hanem ahhoz igazítja a valóságot. Utakat gyűrnek összes, településeket raknak arrébb. A berliniek kezdhetik a költözést a Déli-sarkra.

Tim Cook visszavonta korábbi bocsánatkérését, és úgy dönött, hogy az Apple térképei helyesek, és a valóság van rosszul. Ezért az Apple pénzt nem kímélve az iOS6 térkép alkalmazásához rontja a világot.

Hamarosan Apple munkagépek jelennek meg egyes autópályák környékén, és azokat az térkép alkalmazásban látottakhoz hasonlóra fogják gyűrni, illetve a 3D-nézetnek megfelelően fognak toronyházakat is meggörbíteni. Olaszország egyes részeit a térképek szerinti fekete-fehérre alakítják, ami főleg a helyi vegetációt fogja súlyosan érinteni, viszont ez a terület válhat a színvakok mekkájává. Sajnos az átalakítások miatt a települések sem maradhatnak a helyükön, azokat is mind az iOS Mapsnek megfelelő koordinátára tolják az Apple szakemberei. A legnagyobb változást ez a berliniek életében fogja hozni, mivel az ő városukat az iOS térképe az Antarktiszra pozicionálta.

Bár sokan felháborodásuknak adtak hangot az Apple „világmegváltó” tervei kapcsán, az albániai Përrenjas lakossága kifejezetten örülne a változásoknak, hiszen ezentúl ők lennének Dubai.

20 KOMMENT

  1. Mondjuk a bocsánatkérés egy baromság volt. Ha Steve élne, seggbe rúgná érte őket. Olyan egyszerűen nem létezik egy ilyen szolgáltatás esetén, hogy rögtön v1.0 már 100% tökéletes. Rengeteg innovációt tartalmaz, szerintem a vektor alapú dolog nagyon komoly előrelépés a gugli png tile-jai után. Nem tökéletes, ez igaz, de én lényegesen gyorsabbnak érzem és ha a mögötte levő adatok mind a helyükre kerülnek, akkor simán szétveri a gugli verzióját.
    Egyébiránt a mikroizé mikor kért bocsánatot a használhatatlan os miatt?? (kékhalál rulez)
    Berlint meg azért hagyták ki, hogy a Youttube-ra felkerüljön a Bukás-ból a következő Hitler-es videó…

  2. Akik ehhez a poszthoz komoly – főleg Apple-védő – kommentet fűztek (és fognak, mert lesznek ilyenek is…), nézzenek tükörbe, aztán magukba, de vannak egyéb ötleteim is, hogy térjenek vissza a valóságba. Szegény eltévelyedett lelkek.

    Ez a térkép úgy jó, ahogy van, ez az igazán nagy újítás. Mindenki pontosítgatja centire, ők végre mertek nagyot álmodni.
    Megcsinálták.

  3. @playtime: A guglié már bevált és kitünően működik. Én eddig mindenhová gond nélkül odaértem, amikor a navigációt használtam. Egyszerű és műxik. Az Apple meg most lecserél egy jól működő rendszert egy rosszra. Ezek a tények.
    Ha Steve élne ez nem kerül ki ebben az állapotban.