201209_salzburg.jpgA Szigetről Salzburgba került fociedző esete után Salzburg a Gina-turizmus fellegvára lett.

Az idei Oktoberfesten külön pavilont állít Salzburg városa. Az ide látogatókat az alábbi mottó fogadja: „Salzburg – egy város, amire nem fogsz emlékezni”. Az osztrák város polgármestere elmondta: „A Szigetről odatévedt fociedző példája nagyon jól mutatja, hogy az emberek szíve akaratlanul is Mozart városába húz. Ráadásul a Gina-turizmus azért is szerencsés, mert beépülő emlékek hiányában minden egyes látogatáskor megadatik az első rácsodálkozás élménye.”

A hátsóüléseken és csomagtartókban Salzburgba érkezők óráját, telefonját és tárcáját Salzburg város önkéntesei veszik el, nehogy tolvajok martalékává váljanak, és a gatyára vetkőztetett delikvenseket a látogatás végén újra fel is ruházzák.

Az Oktoberfesten igen nagy érdeklődés fogadta a kezdeményezést, így ha a Gina-turizmus beválik, Salzburg komplett sítúrákat is szervez majd.

4 KOMMENT

  1. Gyermekkoromban volt egy csehszlovák mesefilm, ahol a királynőnek elkezdett nőni az orra. Nőtt, nőtt, már elért Pozsonyig, aztán Budapestig, aztán Bécsig – itt nagyon aggódtak az udvarban, hogy fel ne üljön az óriáskerékre. NA, aztán egyszer csak jelentik, higy az orr már Salzburgban van. És akkor megszólalt a kancellár, hogy “Salzburg. De szép hely. Ott sem voltam még.”

  2. A fociedző, aki Sóvári illetőségű lakos, amiatt került Salzburgba,
    mert készséges osztrák alkalmi barátai haza akarták vinni a extraspicces pasit.
    Nem értették a “Sóvár” címet, ezért edzőkém elővéve német tudását lefordította nekik.
    Azok meg elvitték oda.
    Amikor telihányta a kocsit kirakták. Ennyi.