Beperelte magát az Apple

7
13,054

apple per.jpgA világ legdrágább cége a legújabb iPhone miatt fordult bírósághoz: a cég szerint az új telefon egésze feltűnően hasonlít az iPhone 4S-re.

„Felháborítónak tartom a kollégáink magatartását, ugyanakkor meg is értem, hiszen mégiscsak a világ legszebb telefonját lopták le” – nyilatkozta saját embereiről Jonathan Ive, a cég termékdizájnért felelős alelnöke. A vezető szerint nincs más megoldás, mint beperelni saját termékfejlesztési osztályukat, akik valószínűleg hozzáférhettek az iPhone4 és az iPhone4S pontos specifikációihoz is.

Az Apple a per első lépéseként visszavonja az összes eddig eladott iPhone 5 készüléket – Ive szerint ez amúgy sem lesz érvágás a telefonjukat frissen lecserélt felhasználóknak, hiszen „voltaképpen már most lejárt lemeznek számít az 5-ös készülék, hiszen itt kopogtat a minden eddiginél jobb, 6-os iPhone”. 

Tim Cook, az Apple CEO-ja pedig már terveket is közölt a következő iPhone-ról. A tervek szerint a telefon oldalán is lesz kamera, végre kapható lesz balkezes verzióban is, és valószínűleg Galaxy SIII 2-nek hívják majd. Kapcsolódó hír, hogy pert fontolgat a Samsung is, ugyanis az Apple új perében ők egyáltalán nem érintettek. Mégis, miből fogom eltartani a családomat?” – fakadt ki a Samsung egyik ügyvédje, egy alacsony ázsiai férfi.

Kidoboltatik

 A híreket kétkedéssel fogadta a magyar tumblr-szcéna is, az Apple-ügyekben és pornós animgifekben mérvadó Sakkozzkertitorpevel mikrobloggere, FuckyeahLaci szerint például „Fos, fos, fos. Az egész egy fos, de hát ugye mit is várt tőlük az ember, itt röhögök bazmeg. Még jó, hogy nem nézek tévét”.

7 KOMMENT