uj allasok.jpgA kormány 30 000 új álláslehetőséget teremtett egy teremgarázs parkolóhelyeinek újrafestésével.

Ígéretet tettünk arra, hogy több ezer új állást biztosítunk a hazai lakosságnak, és ezt az ígéretet megtartottuk – jelentette be tegnap délután Matolcsy György egy újpalotai teremgarázs átadóján.

A munkahelyvédelmi akcióterv keretében az 500 férőhelyes Park Mall parkolóház parkolóhelyeit egyenként húsz azonos méretű négyzetre osztotta, így az 500 autó helyén egyszerre 10 000 állás alakult ki. Az állásokra jelentkezők váltott műszakban állhatnak ott, így egy nap 30 000 ember is álláshoz juthat. A projekt egyetlen gyengéje az, hogy az állásokat csak tömegközlekedéssel lehet megközelíteni, mert autóval már nem lehet parkolni a közelben.

Matolcsy György télre további 35 000 állást garantál a Westend és a Corvin Plaza mélygarázsainak bevonásával. 

41 KOMMENT

  1. Ha valaki új helyen akar állást találni, kifelé menet ne felejtsen az automatánál fizetni… Sötétedés után ne felejtsük el az éjszakai pótlékot is bedobni.

    Állítólag több ilyen álláslehetőséget teremtő parkolóház építésére kaphat megbízás a Közgép.

  2. Most már értem a stadinépítési lázat.
    Egy ötvenezres stadion, plusz 6000 nényzetméter pálya,
    az legalább hatvanezer álláshely.Fű nem kell, mert úgyis kitaposnák.
    16 stadion, és kész az egymillió állás.
    Nem kell hozzá két év sem.
    Belátom, van logicája ennek a hülyének látszó embernek.
    Reggel felkel a polgár, megreggelizik, fogja a tízóraiját, elmegy a területileg illetékes stadionba, beáll a helyére.
    Letölti a nyolc órát, aztán dolgavégezetten, elégedetten hazamegy.
    Elmeséli a családnak mi történt vele egész nap.
    Megnézik az Xfactorotot, vagy a sztárizét, aztán lefekszenek.
    Csinálnak sok gyereket, legyen utánpótlás.
    Erre tényleg tömegesen jönnek majd haza, a boldogtalan kivándorlók.

  3. Dehát ez zseniális. Még jó, hogy egyelőre csak a Hircsárdának jutott az eszébe, de sajnos mostantól szélesebb körben lesz ismert, és előbb-utóbb biztosan megvalósitásra kerül. Már látom is a hireket, hogy a tartalékalapból 10-20 Giga-Mega-Milliárdot különitettek el a festéshez és festésügyi miniszteri biztost neveztek ki a feladat koordinálására. És a KÖZGÉP, (Vegyépszer, Strabag, stb) majd pályáznak, hogy ki fesse ki az állásokat, persze világ-nemzeti matyó stilusban.

  4. Na én nagyon nem értettem első elolvasásra. Másodszor rájöttem, hogy parkolóhelyről lehet szó. Nekem az állás így önmagában emlegetve, munkahelyet jelent és kezdtem örülni, hogy ennyi ember dolgozhat Matolcsinak köszönhetően.

  5. matolcsy tervei közt szerepel, hogy hozzászámolják a megvásárolt áruk jótállását is az állásokhoz. Sőt, ezek prémium kategóriás állások, amint azt a nevük is mutatja. Az eljárás nem minden részletében egyezik az eustat módszertanával, de matolcsy szerint a nemzeti együttműködés rendszere 2/3 részben ezt le is szarja, miközben 100%-ban szarik rá.

  6. Magyon talalo, jot nevettem rajta! (Aztan sirtam…)
    Milton Friedman kozmunkas sztorijanak melto magyaritasa!
    Elmeselem, hatha nincs meg valakinek:
    Hatvanas evek, Azsiai fejlodo orszag, kozmunkaprogram. Gepek helyett asoval assak az arkot, hogy tobb embernek legyen allasa. Friedman: Ha kanallal asnanak, meg tobb embernek jutna!

    A kapitalizmus a szukos eroforrasok elosztasanak egy modja.
    Nem tud mit kezdeni peldaul a korlatlan digitalis terjesztessel: ha az elmult 500 ev osszes zenejet ingyen le lehet tolteni, akkor nem “eri meg” uj zenet irni.

    Ebbe az iranyba tart az elomunka is: A gepesites, automatizalas mellett egyre kevesebb elomunkara van szukseg. Regen az egesz falu a hatart muvelte hogy legyen kaja, ma egy ember egy traktorral szantja-veti-aratja az egeszet. Holnap magatol megy a traktor is, de az mar csak marginalis kulonbseg.

    A zenevel elvileg nem lenne gond, mert aki szeret zenelni, az majd zenel ezutan is szabadidejeben, ingyen, mint tette a zeneszek 99%-a eddig is. Ehhez kepest az 1% megelhetesi zeneszen nyereszkedo lemezkiadoipar orjongve lobbizik azert, hogy ne lehessen a zenet ingyen hallgatni, mert akkor az o profitjuknak vege. Pedig ez rajtuk kivul mindenkinek rossz (egy igazi zenesz azt szeretne, hogy minel tobben hallgassak)

    Az elomunka esete ennel is tragikusabb: kereslet-kinalat, ha kevesebb fogy, olcsobban lehet csak eladni, ha neked eppen az van elado, es szeretnel cserebe mondjuk kajat kapni mert ehes otthon a gyerek.
    Erre talaltak ki a minimalbert, hogy ne adhassad el magad rabszolganak egy szaraz kiflicsucsokert. A kereslet ettol nem lesz nagyobb, ugyhogy kevesebb fog “elkelni”, mint amennyi a kinalat. A kapitalizmus erre azt mondja, hogy akkor majd a termelok kevesebbet termelnek, csodbe mennek, vagy gyartanak mast. Ez elomunkanal az ehenhalas illetve gyerektelenseg, csak viragnyelven.

    Azt allitom, hogy az emberek jelentos resze mar most is kanalaz, latszatmunkat vegez. Szepen lassan egyre kevesbe bujtatott modon fogunk szinte mindannyian segelyen elni.

  7. A legnagyobb vicc az egészben az, hogy a kormány a közmunkákkal kapcsolatos kommunikációjában pontosan így gondolkodik. Ha úgy tetszik, ez a gondolatmenet nem a hírcsárda szabadalma, hanem a rablókormányunké. A Hírcsárda ettől függetlenül érdemes az elismerésre, mert ő legalább sok narancsagyúval szemben észrevette ezt a kommunikációs anomáliát.

  8. Vannak még lehetőségek.
    – Szabadsz-állás, Jászároksz-állás: akik itt laknak, azoknak mind van állásuk! Más települések átnevezésével (Budapestszállás pl.) még több embernek adhatunk állást.
    – A kormány terve, hogy előtérbe helyezze a testnevelést, ugyanezt a célt szolgálja. Terpeszállás, kézenállás, fejenállás – tömegek jutnak álláshoz, és a diákmunka is elterjed.

  9. @agyameldobom42: Butaság. A barokk és az előtti korszakban a zenészeket és zeneszerzőket valaki permanensen szponzorálta, emellett felkérésre írtak zenéket erre vagy arra. A barokk korszak után kezdett megjelenni egyfajta fizető koncertjáró közönség (kb. középosztály), ezért a klasszikus korszakbeli zeneszerzők már nekik is írtak, és aztán idővel ez egyre jellemzőbb lett. De a zeneszerzők pénzért írták a zenét, és pénzért adatták ki a műveiket, és marha rossz néven vették a már akkoriban is jellemző fekete, jogdíj nélküli kiadásokat.

    Amiről te beszélsz, az ingyen a maguk szórakoztatására hobbiból csinált zene, az underground akármi zenei stílus, ami majdnem 100%-ban teljesen értéktelen, nemhogy háromszáz, de harminc év múlva se fogja senki hallgatni. Minél komolyabb a zene, annál nehezebb hobbiból csinálni, egyszerűen rengeteg időt és pénzt kell beleölni már magába a zenei képzésbe, ami nélkül egy komplex zeneművet esélytelen megírni, aztán az előadás megint egy probléma. (Bár a számítástechnika fejlődése ez utóbbit elvileg meg is oldhatja.)

  10. @agyameldobom42: Az ázsiai országban arról volt szó, hogy ásók rendelkezésre álltak, és az adott munkabérek mellett a költségszint nagyjából a markológépes szinten állt (a magasabb munkabért a megspórolt markolóköltség ellensúlyozta), míg a kanalas megoldás az adott reálbér mellett egyáltalán nem lett volna rentábilis.

  11. @ornagy50:
    Az nem biztos, hogy a nemzés egybe esik a TV műsorral.
    Ugyanis, egy önálló képviselői indítvány – törvény hamarosan elő fogja írni:
    Dugni pedig csak gyereknemzés céllal szabad! Egyébként bűn.
    (ha maradnak, és feldúsulnak, négy éven belül meglesz)
    Évente kapnak a párok egy nap ívási szabadságot, orvosilag igazolt tüszőrepedéskor.
    Ha nincs gyerek, “a családon belüli erőszakot megelőzve” keverés jön.
    A tisztátalan etnikumúakat, természetesen kasztrálják, ne is legyenek.
    (viccnek tűnik, de szerintem bennük van, mint Orbánban az EU zászló égetés)

  12. Bocs, nem akartam belekeverni a zenekiadoipart, azt hittem mindenkinek nyilvanvalo.

    A kozmunkaprogramos sztorit is tulsagosan leroviditettem, megint az en hibam, elnezest:
    Szoval Milton es a helyi fontosember beszelgetnek az autoban az ut mellett lapatolokrol. Milton megkerdezi, miert nem hasznaljak a foldmunkagepeket. A fontosember azt mondja azert, mert ez egy kozmunkaprogram, ha gepeket hasznalnanak, kevesebb embert tudnanak alkalmazni. Milton szerint ha kanallal dolgoznank, meg tobb embernek lenne munkaja.

  13. @agyameldobom42: Ez mind igaz és már száz évvel ezelőtt előre látták, hogy igy lesz, sőt egy Lenin nevezetű egyén össze is gyűjtötte műveiben ezeket a gondolatokat. Most nem akarom felmagasztalni hogy milyen okos volt , vagy lejáratni, hogy csak a titkárnője irta össze a mások gondolatait , és ő csak az összekötőszöveget irta hozzá, de tény, hogy ez már ismert dolog volt. Anno a szeminárokon szó volt a pénz szerepének csökkenéséről, de senki sem sejtette, hogy ez az elektronikus kártya lesz majd, és a pénz átadása helyett csak átutalás lesz. Az élőmunka helyett az önmegvalósitás, a művészetek szerepe növekedne, dehát a sok KISZ-es ahelyett, hogy a nyolcórás munkaidőt lecsökkentené hatra, inkább csak növelte a heti munkaidőt, pedig igy még több embernek jutna munka. Nem tudom észre vették-e, de a termelőmunka drasztikusan lecsökkent, és inkább a logisztika növekszik, vagyis az árú fejlesztés, szállitás, tárolás, elosztási szféra. Vagyis növekedne a kultúrházak szerepe. Persze nem vagyok ellene, hogy a régi. lejáratott fogalmak helyett a tartalom megtartásával másképp nevezzék, de szükséges lenne ezek aktivabbá tétele. Vajon hány embernek lenne kellemes foglalkozás az énekkerokban, zenekarokban, szinészkörökben elfoglania magát, ahelyett, hogy a romkocsmákban az aktuális kormányt szidják ? Az zeneletöltésről még csak annyit, hogy mióta megjelent az internet, azóta a szervezett bűnözés bevételi forrásának legynagyobb része az Internetről van, hátraszoritva a kábitószert és a prostituciót, ami vezető bevételi forrásuk volt azelőtt.

  14. @Kopi3.14: Nem. Gazda. Miniszter úr mellett nem a D24, hanem a D84 felirat olvasható. És rágalom, hogy ennek bármi köze lenne a D-209-hez hasonló fedőnévhez! Valójában ez a kód szakértelmének előkelő besorolását és IQ-jának átlagon felüli mértékét jelöli.

  15. @agyameldobom42: Oké, néha hozzászólok ilyen témákhoz.

    quoteinvestigator.com/2011/10/10/spoons-shovels/

    Az idézet forrása valószínűleg nem Friedman, és nem voltak ott semmiféle munkagépek, pusztán hipotetikus kérdésként merül fel, hogy miért nem használnak gépeket. Pusztán hipotetikus alapon pedig simán lehet, hogy a gépek nem is voltak gazdaságosak – az viszont bizonyos, hogy a kanalak nem gazdaságosak.

  16. @agyameldobom42: szerintem az ázsiai fószernek teljesen igaza volt, alkalmazta a SWOT analízist, miszerint van 1 millió ásónk, és van 2 millió munkásunk, de nincs se markológépünk, se pénzünk a markológépre, se üzemanyag a markológépre, tehát használjuk amink van, az ásót és a 2 millió melóst

    egyébként teljesen komolyan (bár lehet hogy inkább a HCS-ba illő) ötletem volt, hogy a 4-es metró alagútjának az építése teljesen analóg erre a helyzetre

    ezt itt “high” tech módon építették, rengeteg import eszköz és szakember bevetésével, és az egészet hitelből meg eu pénzből, tehát az egészhez Budapest vagy Magyarország leginkább csak a területet adta, ráadásul elég lassaú is volt ez az építkezés, és most a nyakunkon az adósság

    lehetett volna úgy is, hogy felvesznek 10-20 ezer kubikost, akik csákánnyal, minden metrólejáratból két irányba fejtik a földet, folyamatos műszakban egymást váltva, valszeg 3 hónap alatt kiássák az egészet, és jöhetnek a burkolók meg a villanyszerelők megcsinálni a szakmunkát