201208_britt.jpgTudományos világszenzáció: az oxfordi csapat bebizonyította, hogy a régi jó dolgokból maradt még világszerte.

“A kutatás két éve kezdődött, amikor egy, a sör alkoholtartalmát vizsgáló projekt egyik tagja talált egy electric boogie kazettát. Meg dugtak is.” – mesélt sajtótájékoztatóján a tudóscsoport vezetője, Sir Malcolm Christopher Hammer, az Oxfordi Egyetem balneológia tanszékének docense. A meglepő felfedezés után két évnyi megfeszített munka és némi szerencse is kellett a nemrég napvilágot látott eredmény eléréséhez: a kutatók többször majdnem feladták a küzdelmet.

“Történtek szomorú dolgok, egyszer például megtaláltuk az N’Sync összest, de valaki beküldte nekünk a nagyapja flanelingjét és egy egész évadnyi Tutti Frutti magazint is” – mesélte Hammer, majd hozzátette: igazából a Tutti Frutti magazin vizsgálatát még nem fejezték be, de annyit elárult, hogy “néha nagyon magányos tudósnak lenni”.

A hivatalos eredmény (és nem mellesleg a jó dolgok listájának közzététele) alapján ezután az Európai Unióban tilos lesz a világ pusztulásra érettségét hangoztatni, de betiltják “azt a fos nagypapás Chio-reklámot” is – reagált a tudósok közleményére Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke.

5 KOMMENT