201208_vocsok.JPGAz olimpiai aranyérmes magyar úszónő, Risztov Éva húzza ősztől a Vöcsök II. szárnyashajót.

A MAHART külön sajtótájékoztatón számolt be a részletekről. „A Vöcsök régi, lassú és szovjet. Ezzel szemben Évike fiatal, gyors és magyar, viszont nem fér el benne 120 utas, így kénytelenek voltunk ezt a hibrid üzemmódot kifejleszteni.” – mondta Rendes Péter, munkatárs.

Risztov kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy jól bírja hidegvizet, így ha nem fagy be a Duna, az egész téli szezonban húzhat Budapest és Visegrád között. Az olimpikon lendületével 120 km/h-s sebességet is elérhet a hajó, ami egy amerikai üldözőhajó feltűnése esetén akár 150 km/h-ra is emelkedhet.

A MAHART szakemberiben felmerült, hogy Passau-Vaskapu között közlekedő acélszállító uszályokat is Risztovra bízzák, de a sportolónő a monotonitásra hivatkozva ezt visszautasította.

98 KOMMENT

  1. legjobb:”Az olimpikon lendületével 120 km/h-s sebességet is elérhet a hajó, ami egy amerikai üldözőhajó feltűnése esetén akár 150 km/h-ra is emelkedhet.”

    basszus, az a finish az olimpián, simán azt hittem, hogy az amcsi csaj lehajrázza. erre évi meg visszahajrázott. hú de jó volt!

  2. Hülyeség, de legalább nem bántó. Ez az olimpiai bajnok csaj akkora egyéniség és olyan cifra a pályafutása, hogy megérdemel mindenféle méltatást, komolyat és komolytalant is. Soká éljen.

  3. a mahart még megvan? azt hittem a malévvel együtt már rég repült…

    gondolom Berkit meg kiküldik svédbe a lovat népszerűsíteni…

    a kalapácsos meg Góliátot foglya fejbe qrni…

    a kardos Szilágyi mikor doktorál ? vagy még csak a diplo máját intézi a TF en Tóth Miklós?

  4. Levelek a szerkesztőségbe, hogy mindenki lássa, mi történik a rokkantnyugdíjasokkal. Mostani esetünkről három levél is érkezett.

    1. levél:

    “17 évesen volt az első mélyvénás trombózisom, amikor egy érfestés kiderítette az artériák csökevényes fejlődését és kóros összeköttetéseit a vénákkal. 20 éves korom tájt aztán elkezdődött az izomsorvadás a farizmok körül. Mára érinti a hátsó combizmot is. Mértéke totális, teljes. 27 évesen egy újabb trombózis után leszázalékoltak, mert addigra kifejlődtek nálam a vénás elégtelenség jelei is. 2002-ben lett megállapítva, hogy örökletes trombofília is hozzájárul a sorozatos rögösödéshez. Összesen az évek során 4 mélyvénás trombózis zajlott.
    2009-ben rehabilitációs járadékos lettem. Elhelyezkedtem egy akkreditált foglalkoztatónál, ahol az ülő munka (szalagrendszer volt) következtében tüdőembóliát kaptam. Ennek okán felmondtam a cégnél és a rehabilitáció letelte előtt pár hónappal beadtam egy rokkantsági nyugdíjigényt. Ez 2011 októberében történt. Az I. fokú orvosi bizottságot nem hatotta meg a munkavégzés alatti embólia, százalékomat 53-ról 44-re csökkentette. Ezzel ki is pottyantam a nyugdíjrendszerből, ugyanis 2012-vel megszűnt az. Ettől függetlenül fellebbezést nyújtottam be.

    A II. fokú vizsgálatról még nincs a kezemben az eredmény, de telefonon közölték: 43 százalék 36 hónapra. A bizottság rehabilitálhatónak véleményezett, holott térségünkben alig van munkalehetőség. 36 hónap múlva a nyílt munkaerő piacon találom majd magam. 54 évesen, óriásira dagadt lábbal, izomsorvadással és a veszéllyel, hogy bármikor kaphatok egy újabb vérrögöt. Most például egy hasi ultrahang megállapította, a vesémben is infarktus zajlott le a közelmúltban.

    Fogalmam sincs, hogy fogok megélni a segélyszerű rehabilitációs ellátásból! Nincs férjem, nincs élettársam. Senki nincs, aki érdemben segíteni tudna anyagilag. El vagyok nyakig adósodva, hiszen 2012 januárjával megszűnt mindenfajta ellátásom. Az önkormányzat szánt meg havi 25.600 forinttal. Hát mit mondjak? Hogy fizessek én ebből lakásrezsit? Örülök, ha a legfontosabbat kifizetem, azt is a fiam segítségével.”

    2. levél:

    “Valahová muszáj leírnom. Tegnap óta nagyon rosszul vagyok. Szívem össze-vissza ver, ájulásérzések jönnek rám. Biztos, hogy közrejátszik az idegesség. Ma kaptam kézhez a határozatot. Ebben leírták a négy fajta zavart, ami trombofíliához vezetett. Ez 30-40 százalék a táblázat szerint, és adtak 20 százalékot. Azt írja, az izomsorvadás súlyos fokú, a mozgásban 6 százalékban akadályoz.”

    3. levél:

    “Most jövök a háziorvostól. A doktornő nagyon ideges lett. A tüdőembóliás eredményem meg lett hamisítva! Teljes egészében lehagyták az ultrahangos leletről azt a részt, ami jelezte a rögöt. Azt írták: jó kamra funkciók, stb. Holott az eredeti lelet úgy szólt: jobb kamrában fokozott nyomás, stb. Hát ilyen nincs! Ilyet orvos nem csinálhat!”

  5. @jpmjpm: Nagyon durva volt a hajrá, azt is hittem, hogy rossz felé úszik, aztán meg, hogy az amcsi le fogja hajrázni (nem láttam pontosan, hol a cél, és mennyi van hátra még addig), de simán első helyen beért. Hihetetlen volt.

  6. @Kopi3.14: Egy csomó rossz vicc hangzott el olimpikonjainkkal kapcsolatban. Nem értem teljesen, miért kell erőltetni a vicceskedést az olimpikonokkal kapcsolatban. Mert ha jól sikerültek lennének a viccek (eddig ez itt a legjobb, és hát ez se valami hatalmas poén), akkor még okés lenne, de ezek rossz viccek.

    Talán meg lehetne érteni, hogy az olimpikonok fontosak egy csomó embernek, fontos dolgokról meg nem kell erőltetni a vicceskedést. Ha jön magától, akkor oké, de ha nem megy, és szarok a viccek, akkor minek erőltetni?

  7. már von6unk mérleget a magyar Olimpia – fides mafia viszonyról ?

    dr. Bubó tételei

    1§ a csapat (“látvány”)sportokat hiába nyomja mint az állat az állat…

    2§ az egyéni sportok sikeresek, azok nem pénz, hanem “fej” kérdése

    3§ a nemzetközi megmérettetés az egyénikben anál sikeresebb lesz, minél nagyob a fides mafia FEUDALIZMUSA és a diktatúrája…

    4§ a lecsúszott 90-95% lakosság egyetlen felemelkedési lehetősége…

    5§ hisz orbániában nem a tehetség, a kitartás és a tisztesség a mérce…

  8. @dr. Bubó: annált lét n-nel írjuk, van egy n-nel is anál, de az mást jelent. ha beírod a gugliba csodákat láthatsz XD
    mondjuk nagyrészt amúgy is értelmetlen, amit írsz: hiába nyomja, mint az állaz az állat?! és sorolhatnám. :DDD

  9. @dr. Bubó: ja az elgépelés azért lehet, mert elolvastam az írásod, és úgy voltam vele, h ekkora hülyeséget le kell reagálni, de minél kevesebb időt akartam vele tölteni, mert normális esetben szóba nem állnék olyan emberrel, mint te, csak itt már engem zavart 🙂

  10. @A felbérelt fidesz orvosok rémtettei, iszonyú!: “Tegnap kétszer haltam meg, ma háromszor. A mai két utóbbi halálom között gyorsan kiszámoltam, hogy ha ez így megy tovább, jövő ilyenkor naponta 367-szer fogok meghalni és feléledni. A legrosszabb az egészben, hogy eldonáltam már a vesémet, szívemet és májamat, de hiába, mert a felbérelt fidesz orvosok szerint bumerángvesém, bumerángszívem és bumerángmájam van… Ismer valaki felbéreletlen jobbikos vagy balikos orvost, akinél nyugodtan végleg kilehelhetem a lelkem? Most hívtam papot egyébként, hogy derítse ki, nincs-e véletlenül bumeránglelkem is.”

  11. @borosta.:
    Nos, hogy összefüggő mondat legyen a számodra……
    A poszt színvonala soha nem befolyásolja a kommentelő stílusát.
    A primitív “egyén” és a stílusos között baromi nagy a különbség.
    A stílus valamilyen módon mindig kifejezi a beszélő személyes kapcsolatát a témával, tartalommal. (W)
    Mielőtt akármit visszapötyögnél, gondold át a primitív szó értelmezését is. Esetleg “műveld magad, olvass többet”.
    Tudod…. ,
    a tudás hatalom.

  12. @Dour ®: Dour drága eléggé kiművelt vagyok én hidd el. Messze nem érdekel a személyeskedésed (nem akarok belefolyni, mert a magadfajta odavan érte, h kiélje ebben magát). Csak annyit mondtam, h a cinizmus dühöt vált ki, amit mindenki másképp kezel. És nem tartom többre azt, aki cinikus, mint aki közönségesen reagálja azt le.

    @ornagy50: 😀 nem értem a poénodat, de őszintén, nem is érdekel 🙂

  13. @Dour ®: én a Dourból a Diorra asszociáltam, elnézést, csak annyira nőies nick nevet választottál. De a cinikus és a vicces között is van különbség. Gyakorlatilag most minden kommenttel egy sz@r poénon nevetünk, ezért is veled szemben ez volt az utolsó kommentem, ha akarod még válaszolsz erre, de szerintem nem sok mondani valónk van egymáshoz.

  14. @ornagy50: 🙂 első humoros megnyilvánulásod a sok sz@r után. Szerintem érdemes a csúcson abba hagyni, mert innen megint csak süllyedni fog a színvonalad. Bár szerintem már ez is csak egy elcsépelt poénod. Szóval állj, ne tovább, rágcsálj el egy sárgarépát:)

  15. @ornagy50: Van nekem egy bazi nagy megérzésem: Lencsés István minden bizonnyal nyaral. Már vagy 1-2 hete nem osztja az észt. Az túl valószínűtlen ebben az országban, hogy zártosztályra került, tehát nincs más magyarázat. Azért, jó tudni, hogy egy Lencsés István kaliberű ember megél úgy ebben az országban, hogy még nyaralni is elmehet…

  16. @borosta.:
    “de szerintem nem sok mondani valónk van egymáshoz”
    Ez tény.
    De elsődlegesen nem asszociálni kell, hanem megtanulni olvasni.
    A betűk formája sem stimmel teljesen.
    @ornagy50:
    Áááá…..
    Ő nem ír ilyen hosszasan.
    @Adofizeto:
    Lehet, hogy megvonták tőle a netet.
    Bezavart a környezetébe.

  17. @Dour ®: azt hittem olyan vagy, mint a csórikáim, akik a Budmilból gyártották annak idején az új márkákat néhány betű kicserélésével. Na jó ennyi elnézés azt hiszem tőlem is belefér. Viszont a tény megállapításodnak örülök, mert akkor nem kell tovább ‘bájolognunk’ egymásnak.

  18. @borosta.:
    “ezért is veled szemben ez volt az utolsó kommentem”
    “mert akkor nem kell tovább ‘bájolognunk’ egymásnak”
    Már többször is kilátásba helyezted, hogy elhúzol, de sajnos nem vagy az a kifejezetten szavatartó ember.

  19. @Adofizeto: tudod, h van ez, a másik igyekszik az embert mindig a lehető legsötétebbnek feltüntetni az utolsó levelében. azért a megvédem magam jogát fenntartom. Igyekszem minél több beszélgetést elvarrni, de látod, most például te is csak belepofáztál.

  20. @borosta.: Ó, a világért sem akartam “belepofázni”, pusztán csak arra kívántam felhívni a figyelmed (nopláne mások figyelmét), mekkora egy kibaszott operetthős vagy.
    Egyébiránt, aki téged sötétebbnek kíván lefesteni, mint amilyen vagy, az tényleg kemény fába vágta a fejszéjét.

  21. @Adofizeto: na témánál vagyunk. ne oszd az észt, hisz neked is kevés van belőle. Egy kicsit kevesebb lenne, akkor be lehetne állítani téged a sarokba, és órákig eljátszanál magadban 🙂

    @ornagy50: látom, ahogy sonkáidat felemeled és elkezded kántálni:

    Állatok Ír-, s Angolhonban
    S más hazákban, réteken,
    Hallgassátok szép jövőnkről
    Vígan zengő énekem.

    Előbb-utóbb elsöpörjük
    Az Embert, a zsarnokot,
    S dús mezőink nem taposák
    Emberek csak állatok.

    Az orrunkban nem lesz gyűrű,
    Hátunkon nem lesz nyereg,
    Nem mar zabla és sarkanytú,
    És nem vernek az emberek.

    Gazdag lesz majd minden állat,
    A lóhere, árpa, zab,
    Széna, búza mind miénk lesz,
    Ha eljön majd az a nap.

    Fényesek lesznek mezőink,
    Tisztábbak a patakok,
    Lágyabb lesz még a szellő is,
    Ha majd nem leszünk rabok.

    E nagy napért küzdjünk, pulykák,
    Lovak, ludak, tehenek,
    Bár magunk a szabadságot
    Meg sem érjük, meglehet.

    Állatok Ír-, s Angolhonban
    S más hazákban, réteken,
    Hallgassátok s daloljátok
    Szép jövönkről énekem!

  22. @borosta.:

    Beleolvastam a blogodba. A legjobban ez a rész tetszett:
    “hát itthon Dobozban találtam egy tanári állást, csak az a baj, h itthon abszolút semmi társasági élet. 26 évesen nem akarok Rambózni a 14-6 éves csajok között. Meg, ha elkötelezem magam Dobozban, onnét nem rohangálhatok el állásinterjúkra. Szívem szerint valami fővárosi munkát csinálnék, ami mellett levelezőn még tanulnék valami olyat, amivel komolyabb melókat is elvállalhatok.”

    A teljesség igénye nélkül, az alábbiak az észrevételeim:

    Tanár vagy és nem tudod, hogy “hát”-tal nem kezdünk mondatot.

    Kisfiamat most írattuk be az iskolába, mikor olvastalak elöntött a hideg veríték, hogy akár egy ilyen ember is “taníthatja”.

    Azt ugyan nem tudom, mit jelent a “Rambózás” 14-6 (sic.) éves csajok között, de lehet, hogy börtön jár érte.

    Most indult a Fidelitas esti tagozata, ha elvégzed, akár államtitkár is lehetsz. (Állítólag baromi színvonalas, pl. Pozsgai Imre elvtárs oktatja a demokráciát és az alkotmányt.)

    “csak az a baj, h itthon abszolút semmi társasági élet.”
    Jobb is ez így mindenkinek, hogy el vagy különítve.

  23. @Dour ®: mert azt remélem, h egy ilyen mondatra nem azt kapom, h a válasz kommentben a földig aláz a másik, és nem kell arra így reagálnom, Ez a mondat kábé tőlem olyan, mintha nyílt sisakkal mennék vívni, és itt van mindenki olyan aljas, h ezt ki is használja. Csak abban bíztam, h hátha ezzel tényleg sikerül úgy rövidre zárnom, h a másik azt mondja oké, menj ember, nem fogok még beléd rúgni, amikor már félig az ajtón kívül vagy. Amúgy nem kenyerem ez a személyeskedő stílus, csak azért csak megvédi magát az ember, bár látom, h itt a sértegetésben mindenkinek hatalmas gyakorlata van. Szóval elég sokat elárul ez az itteni ‘komment betyárokról’ (legalábbis ennek gondolják magukat).

  24. @borosta.: biztos, h van egyfajta hasznos hozadéka, h itt veszekszünk. De így ennek semmi értelme, most tényleg erről szóljon, h osztjuk egymásnak az észt?! egy olyan cikk poszt kapcsán, aminek a tartalma lassan már egy hetes lesz?! Jó az asszony örül otthon, h legalább nem vele foglalkozol. De semmi értelme. Nem tudom, h miért szeretünk értelmetlen dolgokat csinálni (pontosítok én egy ideig szeretek, egy ideig elszórakozok, mint most is, de már kezdem unni).

  25. @Adofizeto: de jó, h itt blog.hu-n ha valakire rákattintok címzettként, és ott van már a nevem is, akkor bekeveri a nevem, az utolsó előtti kommentem értelemszerűen neked szól, ezt most azért írom le, mert félek ebből is “nagyon jó” poénok születnének tőled, ahogy eddig is ontottad őket.

  26. @borosta.:
    Olyan megható vagy, hogy még magadnak is pötyögsz …..
    Azt látom, hogy az összes szókincsed nem fér bele egy mondatba, de még annyi mindent nem tudsz, hogy egy egész könyvtárat lehetne megtölteni vele. (Szándékosan írtam a sok “hogy”-ot, merthogy ki is lehet írni. Hogy mik vannak….)
    A blogodon az arcképed az evolúció hiányát sugallja?
    A Vöcsök III. húzása még elérhető számodra, bár aranyérmet nem, de aranyeret azért kaphatsz.
    @Adofizeto:
    Szerencsémre a veríték már engem nem önt el, mert mindkét gyerekem is diplomás, és az unokáimat sem fogja tanítani. (Még visszafejlődnének) Iskolában esetleg portás még lehet.
    Dobozi? Inkább beskatulyázott.

  27. @borosta.: Ha nem ebben a szar-szemét országban lennénk, már rég békejobbot nyújtanék, de ezen az elbaszott helyen az összes szarházi proli (népesség minimum 80%-a) a békülékenységet a gyengeség jeleként értékeli és azonnal támad.

    (Tulajdonképpen Lencsés István elvonási tüneteink vannak, a személyed iránti fokozott érdeklődést tudd be ennek.)

  28. @Adofizeto: ránk férne egy béke jobb én benne vagyok, mert ez így már hülyeség. Nem gyengeség csak, meg kell állnunk, ez az üzeneted most alkalmas rá, meg az enyém is, h itt pontot tegyünk a dolog végére és ne folytassuk ebben a hangnemben. Neked sem, nekem sem jó, h itt veszekedünk.

    @Dour ®: szánalmas vagy 🙂 hmmm, vajon milyen diplomáik lehetnek, mi ez a titokzatosság 😀 gondolom a gyerkőcök mind szabad bölcsészek, és mennek majd a mekibe. Én a helyedben bevonulnék az unokákkal az erdőbe, és megtanítanám őket vadászni és gyűjtögetni, mert ki tudja, te emlegeted az evolúciót, még “a végén visszafelé sül el a fegyver”, és kiderül, h embernek álmodtad magad kis egysejtűm:),

  29. @borosta.:
    Ki a szánalmasabb, az nem kérdés.
    Nekem van múltam, neked nincs jövőd.
    Ha így fojtatod, még utódod se lesz Meg is értem.
    Gondolom a születésedkor is az orvos sírt fel, és a “stílusodról” ítélve nálad a Nap helyett a ló néz be az ablakon.
    (Jó a blogod, csak még nem tudni, hogy mire,)
    Pesten észt osztani biztosan nem fogsz, de a Vöcsök III. húzására még alkalmas lehetsz.

  30. @Monarch: a jelek szerint sokan akadnak, akiknek az érzékenysége, sértődékenysége olyan szintű, ami már káros, lásd egyik igen első komment. biztos, hogy ilyen szinten kell reagálni egy szatirikus bejegyzésre?

  31. @B. Bíró: abszolút igazad van. Én már néhány üzenet óta szégyellem, ezt az egész vitát, h ingyen cirkusz volt itt a többi blogolvasónak. De hál Istennek pont került a végére. Elnézést belőle az én részemért.

  32. @B. Bíró:
    Olyan megható, amikor egy sötét oldalon álló droid idiótázik.
    @borosta.:
    Lásd milyen kegyes vagyok, ezért elnézésedet kérem a Vöcsöközs miatt.
    Mivel ott lent nálad tírpákiában még víz is csak akkor van, ha esik az eső, mert még a Körös is elkerüli a tanyavilágod.

  33. @Adofizeto:
    Korlátlan a tűrőképességem.
    Döntetlen, hmm…….
    Voltak sakkpartnereim, akik szerettek volna kiegyezni döntetlenben.
    Tele van velük a kert.
    Azért, hogy legyen egy kis izgalom is az életemben, megyek Szíriába megkeresni a tekeseket.
    (Hmm…, nyugdíjas kutyakiképzők. Ott. Érdekes.)

  34. @Adofizeto: @Dour ®: a borosta srác is egy idióta, de ti túltesztek rajta.

    1. ” Ha nem ebben a szar-szemét országban lennénk, már rég békejobbot nyújtanék, de ezen az elbaszott helyen az összes szarházi proli (népesség minimum 80%-a) a békülékenységet a gyengeség jeleként értékeli és azonnal támad.” ha ezt írod, DE közben:
    ” szerintem messze nem döntetlen a végeredmény.” akkor most te is szarházi proli vagy, hogy azt hogy a srác kilépne a saját faszsága miatt generált veszekedésből a gyengeség jeleként értékeled?

    2. “Voltak sakkpartnereim, akik szerettek volna kiegyezni döntetlenben.
    Tele van velük a kert. ” baszod tiszta sorozat gyilkosos szöveg.

  35. @joey33:
    Olyan megható vagy …..
    1. A kiegyezést is a győztesek diktálják.
    2. Nem sorozatos a gyilkolás, hanem inkább alkalom szerű.
    3. B@szod, akkor szerinted az tömeggyilkos, aki kiveri.
    4. Mentem kávézni.

  36. @joey33: Meglehetősen unortodox (ebben a kontextusban: szar) a logikád.
    Komolyan nem értem, hogy az első mondatomból és a Dour-hoz intézett baráti megjegyzésemből hogyan következik a megállapításod.

    Csak azért, mert én, gesztusként, békültem, nem azt jelenti, hogy azonnal egyet is értek borosta nevű kommentelőnkkel és ne látnám (továbbra is) a FÉNYÉVNYI különbséget Dour és borosta kolléga között. Azért Dournak írtam a “messze nem döntetlent”, mert neki is szántam, szóval ez nem támadás volt borosta ellen, hanem a tiszteletemet fejeztem ki Dour-nak.

    Erről jutott eszembe 2. axiómám: Ebben a szar-szemét országban általában minden szarházi proli -nyilván magából kiindulva- azt feltételezi a másikról, hogy hazudik.

    Ezért aztán hihetetlen galibákat szoktam okozni a környezetemben az őszinteségemmel. Pár évig felsővezető voltam egy meglehetősen nagy(hatalmú) állami műintézményben, ahol kabaréba illő jeleneteket produkált, amikor az ellenfeleim arra építettek fel egy stratégiát, hogy minden általam közölt információ hazugság, ezek a stratégiáik aztán egytől-egyig kártyavárként dőltek össze. A végére (mielőtt felmondtam) már gyakorlatilag sportot űztem belőle, “baráti” kollégákkal könnyesre röhögtük magunkat. :)))

  37. @joey33:
    Gondolom, számodra nem hiányzott a felvilágosítás.
    Tanuld meg:
    1. Ne keverd a sz@rt, mert közben szagolnod is kell.
    2. Ennyi.
    @Adofizeto:
    Vannak érdekes emberek.
    Érdekes, hogy emberek.
    @borosta.:
    Sejtésem sincs, hogy hová tűnhettél, de a brit tudósok már kutatnak utánad.
    Feltételezésük szerint, vagy elvesztél a kretén blogod útvesztőjében,
    vagy annyira a tanyavilágban élsz, hogy a neted használatához is szükséges a vízum.
    Kezdek aggódni.

  38. @Adofizeto: én nem ismerem Dour barátodat, sem borostát. De nem látok különbséget köztük. én azt látom, hogy nekem nagyon nem szimpatikus, hogy valakit azért szid, mert vidéken él. Pesten élek, de egyetem miatt év közben vidéken vagyok. Szerintem gyerekes ilyennel bántani valakit, Nem kell elesni attól, hogy valaki Pesten él. Meg vicces, hogy a srác már láttatóan nem foglalkozik Dourral, mert nem is válaszolt neki, erre ő meg még mindig ír neki.
    Ezért nem értem, mondod, hogy fényévekre van a sráctól Dour, de szerintem már itt mindenki kínosan nevet csak Dour utolsó kommentjein.

  39. @joey33:
    Bocs, hogy belepofázok, bár nem nekem szántad.
    Baromi nagy tévedésbe estél. Nincs semmi bajom a vidékiekkel, sőt szerintem sokkal emberibb emberek tudnak lenni, mint a városlakók nagyobb része. Hidd el, a tapasztalat által tudom.
    A parasztok (nem a földművesekre gondolok) hozzáállását viszont ritkán tudom szó nélkül hagyni. A külföldi utaknál jobban szeretek itthon vidéken henyélni és inkább szagolni a tehénszart, vidéki emberekkel ha kell bepiálva, mint loholni, hogy minél több fénykép legyen majd az albumba a sznobizmus fényezésére.
    Az viszont, ha valami szerinted kínos, az se engem, se mást (másokat) nem érdekel. Egyébként az utolsó kommentem nem neked szólt. Az illetőnek van annyi rálátása, hogy tudja miről pötyögtem. Ha nem érted, az a Te hibád. Egyébként (bántás nélkül, ne értsd félre), ez itt helyben és időben tudtommal nem fórum. Teleírhatnám az oldalt felvilágosításként.
    Hamarosan tudatom veled a hogy miért is vagyok ilyen, amilyen.
    Ha nem érdekel, akkor is. Talán leesik.
    Na, mentem és keresek magamnak egy Vöcsköt. Húzásra alkalmasat.