201208_akos.jpgSzigetes nagykoncertje után mentők vitték el Ákost, az orvosok nyilatkozatai szerint még felépülhet.

„Rémülten figyeltük a Nagyszínpad mellől, egyértelmű volt, hogy nagy a baj” – mesélte a történteket az MTI-nek Szabó Emese ügyeletes mentőtiszt, aki közelről látta az eseményeket. „Azt vártuk, elmúlik, de nyilvánvaló: Ákos még mindig azt gondolja, hogy 1982 van” – mondta el Szabó, akinek véleményét azóta pszichológus is megerősítette.

„Talán a fények, talán a dallamok, a jelmezek, nem tudom, mitől, de hirtelen megütött az egész, öregemberlakás-szagot éreztem és onnan már csak az van meg, hogy felébredek az egészségügyi sátorban” – nyilatkozta egy holland fesztiválozó, akit sokkos állapotban vittek el a mentők, miután véletlenül a Nagyszínpad elé tévedt. A Kossuth-díjas zenészt azóta forró betonon hasaltatják az orvosok, elmondásuk szerint a karrierje töretlen az idei fesztiválkoncertek ellenére is, ami orvosi csodaszámba megy.

Szerkesztőségünk ezúton is jobbulást kíván a Művész úrnak. 

184 KOMMENT

  1. Teljesen korrekt Ákos gondolata, hogy 1982. van.
    1-2 éve már én is a Kádár-korban érzem magam.

    (Jó-jó, tudom túloztam, 1982-ben Kádár már nem államosított…)

  2. De fáj nektek a Kossuth dij. a kispálos megérdemelte, ugye?
    “Téged megesz, engem elás
    És nem csinál semmi mást
    Ez a kurva nagy óriás”
    ezám a művészet

  3. Egyre gyengébb a hírcsárda. Mondjuk ez nem biztos, hogy baj, mert ha ősztől ismét beindul a NER, akkor majd ontani fogja magából a híreket, amikre viszont ráüberel a kormány!

  4. Irigykedtek, ti harag népe! De ő fel fog épülni, és amikor visszatér, elűzi a kommunistákat! Itt az ideje, hogy valaki kimondja: ki kell vonulnia az orosz csapatoknak az országból!

  5. Itt van néhány Kossuth dijas, tényleg mind ezerszer többet és jobbat csinált mint Ákos
    Bangó Margit – a cigányzene Koncz Zsuzsája
    Kulka János – a nagy fehér
    Gálvölgyi János – a nagy nevettető
    Horváth Ádám – a nagy rendező, Csűrös Karola kurogatója
    Koncz Zsuzsa – a beatzene Bangó Margitja
    Presser Gábor – a nagy szörcsögő
    Kern András – a nagy orru

  6. Szánalmas őt politika/politikai “hovatartozás” alapján megítélni.
    Ő egy kivételes ember, egy költő, akiről egyszer majd utcát, talán intézményt neveznek el..és remélhetőleg nem “A politika” miatt.
    Az index egy balos oldal, nyilvánvaló, ennek fényében olvastam ezt a viccet, bocs, csikket..bocsi, cikket..

  7. Százezer
    A kormány által benyújtott tervezet előirányzata szerint százezer rokkantnyugdíjas fog munkába állni hamarosan. Nem azért, mert ilyen sikeresen változott meg a gazdasági környezet, nem azért, mert újabban Magyarországon minden munkáskézre szükség van, nem azért, mert a rokkantsági ellátásnál sokkal többet vihet haza az, aki munkába áll, hanem egyszerűen azért, mert a tervek szerint körülbelül ennyi embernek szűnik meg az ellátása.
    Az első elemzések már világosan rámutatnak arra, hogy az elképzelés – bár a legtöbb ember igazságérzetének megfelel – azért ezer sebből vérzik. A hozzáértők szerint, a kormányzati retorika ismét hamis, hiszen a juttatások megvonása nem fogja bővíteni a dolgozók számát. Egyszerűen azért nem, mert nincs elég munkahely.
    Sőt az is lehet, hogy a pillanatnyi megtakarítás hosszabb távon visszaüt. A költségvetési megtakarítás ugyanis újabb keresletcsökkenést hoz. Az ellátás nélkül maradó tömeg nem fog vásárolni, nem fog adót, áfát, fizetni, és így tovább.

    Hétszázezer
    De ez csak a kisebbik baj. Van ugyanis itt egy nagyon komoly probléma is. Ami a hazai rokkantnyugdíjas-rendszer múltjából következik. Elég jól feltárt folyamat, hogy miképpen vált lehetségessé az, hogy Magyarországon, a minden képzeletet felülmúló hétszázezer rokkantnyugdíjas teremjen. A szocializmus összeomlása idején a GDP drámaian visszaesett, s a gazdaságból úgy esett ki nagyjából egymillió munkahely, hogy azt azóta sem sikerült pótolni. A rokkantnyugdíj egyfajta szociális rendszer lett, a munkanélküli segély valamiféle pótléka, persze elsősorban azoknak, akiknek esélyük sem igen maradt arra, hogy az átalakuló társadalmi-gazdasági rendben megtalálják a helyüket. A rokkantnyugdíjasok és a GDP viszonya tehát éppen a fordítottja annak, mint ahogyan azt a kormányzati kommunikáció sejteti. Nem azért esett a nemzeti jövedelem, mert sokan felhagytak a munkával, hanem azért voltak kénytelenek sokan rokkantnyugdíjassá válni, mert a munkájukra többet nem tartott igényt a társadalom.

    Nulla
    És most jön a lényeg. Nevezetesen az, hogy ezeknek az embereknek a munkájára ma sem tart igényt a magyar rögvalóság. Az érintettek nagy része már javában ötven fölött jár, képzettségük elavult, kapcsolataik felbomlottak, s így esélyük sincs arra, hogy munkába álljanak. De a stagnáló, vagy még inkább hanyatló magyar gazdaságban még a fiatalabbak is nehezen boldogulnak. Azok is, akik most jöttek ki az iskolából, azok pedig még nehezebben, akiknek a kormányzati intézkedés megszünteti a rokkantsági ellátását. Állítom, ez utóbbiaknak semmi esélye nincs.
    Ha ugyanis én vállalkozó vagyok, akkor a munkára jelentkező hajdani rokkantnyugdíjasról két dolgot feltételezek: vagy nyomorék, azaz nem teljes értékű munkaerő, vagy csaló, azaz nem teljes értékű munkaerő. De, hogy munkát nem adok neki, abban biztos lehet.

  8. Kedves Sobri József úr!
    Kérem szíveskedjék nekem megadni annak a kórháznak a címét, ahol a művész urat ápolják.
    Szeretném őt meglátogatni és vinnék neki valami csekélységet.
    Ha nem árulják el, maguknak megmondom: kaptam nagyon jó kínai gumipelenkát.

  9. Nagyon csúnya dolog ez,ha viccet csinálnak egy Kossuth-díjas művészből.
    Ákos ugyanis Kossuth-díjas.
    És művész.
    És elintéz tikteket,ha jártassátok a hüje szátokat.
    Ha nem Ő,akkor a gazdái.
    És nem sokáig tuttok mán viccelni ezzel a Kossuth-díjjal sem,guminyulak.
    Mosmég hirtelen kapnak egy páran,karácsonyra Ákos felesége,és apósa is,de jövőre Ákos-díj lesz az új neve.

  10. @kalandfereg: “meg Gálvölgyié is,”

    Gálvölgyi kitűnő a színházban – és a díjat is azért kapta -, amiért fintorgásra lehet némi ok, abból “csak” megél, de az nem az ő hibája.
    Tessék többet színházba járni, és nem fognak ragyogó színészek a tévébe menekülni, amikor csak lehetőségük nyílik arra!

  11. Ikon egy tehetségtelen fasz volt már a pályája kezdetén is, a gyenge DM utánzat Bonanza is csak az igénytelen gyökereket szórakoztatta. Na amit meg azóta csinál az konkrétan hányás, a dalszöveket üres közhelyek, a zenét meg ha jól sejtem inkább a Jamie Winchester írta a legutóbbi lemezre is. Úgyhogy a hőn szeretett ikonotok egy darab szarnál sokkal kevesebbet ér, sajnos ilyeneknek bármilyen díjat osztogatni, csak a díj nívójának meredek zuhanását eredményezi. A hírcsárda ezerszer nívósabb ennél, hogy egy ilyen takony hírként szerepeljen benne.

  12. @pereszke: nektek meg nem értem, mi a fasz bajotok van vele, kurva nagy dalokat írt, hatalmas slágerek lettek. aki ilyen nagy tömegeket képes megmozgatni, az megérdemli az ünneplést és elismerést, mert tud valamit. a tehetségtelen faszok nem szoktak sikeresek lenni, főleg nem évtizedekig.

  13. Ákosnak nincs szüksége védelemre és már ártani sem tud neki igazán senki! Amit letett az asztalra, arról József Attila halhatalan sorai jutnak eszembe:
    “Ne vádolj, ne fogadkozz,
    ne légy komisz magadhoz,
    ne hódolj és ne hódits,
    ne csatlakozz a hadhoz.

    Maradj fölöslegesnek,
    a titkokat ne lesd meg.
    S ezt az emberiséget,
    hisz ember vagy, ne vesd meg.”
    Hát valahogy így viszonyuljunk a témához és a világhoz! 😀

  14. @puzsu: Tokeletes ide ez az idezet! Gondolom, ezt Akosnak cimezted.
    Mert: Csatlakozott a hadhoz.
    Mert: megveti az emberiseget (emlekszel a hisztijere, amit akkor csapott, mikor a jubileumi/ szulinapi koncertre a kozonsege nem oltonyben jott , pedig megkerte oket?)

  15. @dr. mesterseges szinezek: Kosz. Amit ugy kell erteni, hogy kosz. Azazhogy kosz. Na, ez a baj az ekezetek hianyaval.
    Mondjuk a Kossuth tortenelmi megitelese ugyanugy romlik, mint a Kossuth dij megitelese. Vagy forditva.
    Kicsit bizonytalan vagyok. Vagy megse?
    Neil Peart meg fiatalabb koraban ismertem. (marmint felvetelrol) Sose jottem volna ra, hogy o az.

  16. @Könnyen elkaptuk, uram!: Kossuthot a munkás-par… izé a nagy trónfosztó forradalmárt a 25 évvel ezelőtt még biztosan kötelező tananyagon felül máshogyan is lehet szemlélni.

    Pl. úgy, mint Petőfit, aki szintén fejjel ment a falnak, de ő csak egyedül, ill. max. a családjával.
    Kossuth az országot vezette neki (lásd még: kokik és sallerok), aztán távozott, mondván “eleinte jó ötletnek tűnt”.

  17. Amúgy engem is idegesít tkp. ez az ákos, mégis el kell ismernem. ki tud még olyan dalokat írni, mint az Örvény, Minden most kezdődik el, Érintő stb, stb???

  18. @bársonyszemű borbála:

    Az lesz aveszted, hogy orvenylik a tested.
    az alkalom itt van, hat hodolj be halkan!

    Arany zokog szegyeneben, hogy ez nem neki jutott eszebe.
    Zeneileg meg egy koppintas. Az “Orveny”

    “Lángoló ajtók
    Izzadó falak
    Egy perc és a hajtók
    Ránk rontanak
    Ők nem alszanak”
    Hu, ez igen gyenge.

  19. @Könnyen elkaptuk, uram!: Egyébként ha lehet, Peart szövegeit még a játékánál is jobban kedvelem.
    Nem egy strófája olyan frappáns, hogy könyvet kéne róla írni, máskor megvan az az “ezt régóta meg akartam fogalmazni, de pont így kell, különben nincs értelme” érzése az embernek, mint az “igazi” költőknél.

  20. @bársonyszemű borbála: @dr. mesterseges szinezek:
    ” Éj lettem, csend a hangom,
    A napot akartam, s elégett minden.
    Éj lettem, álom, árnyék,
    Csak te ragyogsz még,
    Gyönyörű kincsem.

    Vak lettem, világtalan,
    Tudom, hiába vezet kezed.
    Vak lettem, szemem nem ébred,
    Hagyd hát gyémánt, hogy elveszítselek! “

    Valami Novak Peter, a futottak meg kategoriabol.
    Monjuk az egesz szam kenterbe veri Akost

  21. @bársonyszemű borbála:
    ” Kelj fel, van kávé tejjel
    legyen ennyi elég
    Nem kell, könnyes szemmel
    az a -milyen más volt rég-
    Látod, tükörben álmok
    rozsdamarta arca
    Elmúlt a szívekben gyúlt
    nagy szavak hatalma

    Ne félj, én még itt vagyok,
    Csak csendben és halkan
    Még suttognak angyalok
    Csak te sem hallod már
    A pokoli zajban

    Kelj fel, van kávé tejjel
    s egy mosoly is lesz még
    Lesz reggel, meg minden rendben,
    ha nem is olyan szép
    Mint a kék ég nagy kanállal
    s a lében úszó gépek fényes ablakában
    elrepülő lélek”

    Meg mindig Novak

  22. @bársonyszemű borbála: Ne haragudj, a zenei kepzesed nem tudom felvallalni. Hallgass sok zenet.
    Talan majd ra fogsz erezni, hogy mi az , ami sztereotipia, amit minden szamban hallasz, es mi az, ami valami uj. Esetleg meg a vicc, a szatira, a humor is atjon majd a zenebol.

    Addig kicsit sokkollak:
    http://www.youtube.com/watch?v=iW4Bm7q_zOc

    Es magyarul a szoveg:
    Heló, srácok, itt Bobby Brown
    A városban a legszebb vagyok talán
    A fogam fehér, a kocsim száguld
    A lányok meg megpuszilhatnak hátul

    A legjobb suliba írt a mamám
    Minden cuccom menő, nagy a dumám
    Egy csaj írja a dogákat helyettem
    Én meg párszor neki már betettem…

    Igen én vagyok az Amerikai Álom
    És ezt egy csöpp túlzásnak sem találom
    Egy jóképű seggfej vagyok
    Egy jó állás, és mindent megkapok!

    A nők emancipációja szépen
    Végigsöpört a népen
    De nem éreztem időben a bajt
    Mikor megdugtam a Freddy-t, a leszbi csajt

    Aki egyet szónokolt is nekem
    Hogy mondjam meg végre, mi is legyen
    A tökeimet egy satuba befogta
    Én meg túl gyorsan sülök el azóta

    Igen az Amerikai Álom én vagyok
    S csak úgy árasztom a vazelin-szagot
    Egy nyomorult seggfej talán
    de már azt se tudom, fiú vagy lány?…

    Egy dzsogingot aztán szereztem
    Bár leégtem, még jó vagyok szerintem
    Azóta egy rádiónál nyomom
    És egy DJ se tudja, hogy homokozom

    Közben egy barátom meg én
    Tettünk egy kört a szado-mazo terén
    A Tower of Power-t egy óráig bírom
    Amíg az Arany Sugár nem spriccel nyakon

    Az amerikai álom, igen én vagyok
    A seggembe rudat bátran nyomjatok
    A sikerért mindent megteszek
    S mindent Frednek köszönhetek

    Ó, de jó vagyok, de fantasztikus
    S Frednek hála, szex-apatikus
    Úgy hívnak: Bobby Brown
    S még lejjebb is csúszok talán
    Úgy hívnak Bobby Brown
    S még lejjebb is csúszok talán…

  23. @dr. mesterseges szinezek:” Akkor Nagy Feró is költő-komponista.”

    Megpedig! Nagy ivu!
    Gondold el: eljutott a
    Gere, kislany, gyere,
    a diszko klubban szol mar a zene

    Veretes, melyenszanto koltoisegebol egeszen a :
    Mindent akarok,
    de azt most rogton!
    Mindent akarok, de azonnal!
    Mindent akarok,
    de azt most rogton, he, meg ma!

    Forradalmian lazito, az orok fiatalsag pezsgo aurajat sugarzo csodalatos anthem-jeig!

  24. @Könnyen elkaptuk, uram!: Esetleg fogódzónak talán annyi, hogy ha egy tétel először hallgatva fenntartás nélkül, azonnal, dúdolásiglan tetszik, akkor jó eséllyel belenyúlt egy zenei közhelybe az ember (kivételek vannak).
    Az igénnyel megírt zene ui. olyan, mint az igénnyel megírt könyv, amit az első 50 oldal után, vagy akár előszörre olvasva sem feltétlenül ajánlana az ember az unokatestvérének, de valahogy mégis magához köti.

  25. @dr. mesterseges szinezek: Bobby Brown egy konkrét figura?

    Nem. Csak szóba kerül ez az eszköz, a dalban így szerepel:

    “A Tower of Powert egy óráig bírom
    Amíg a Arany Sugár nem spriccel nyakon”

    Tudod mi a “Arany Sugár”?

    Nem.

    Az “Arany Sugár” egy szexuális aberráció, vagy szexuális tevékenység, amikor az egyik figura levizeli a másikat. Érted, Bobby Brown a dalban a Női Egyenjogúsági mozgalmak tanácsát megfogadva végül egy ilyen zsámolyon ücsörög miközben valaki levizeli.
    És ezért tartom szokatlannak, hogy ez a dal ilyen népszerű itt. Érted, ha itt elmegyek egy diszkóba és látom hogy az emberek a Bobby Brown-ra táncolnak… hát muszáj röhögnöm.
    Zappa interju

  26. @Könnyen elkaptuk, uram!: Szegeny Cseh Tamas, miota meghalt, egymast erik az olyan estek, ahol szineszek eneklik a dalait… Udvaros, Kulka… Szornyu. Pedig az eredetit imadtam.
    Egyebkent viszont ezzel nem ertek teljesen egyet:
    “Az igénnyel megírt zene ui. olyan, mint az igénnyel megírt könyv, amit az első 50 oldal után, vagy akár előszörre olvasva sem feltétlenül ajánlana az ember az unokatestvérének, de valahogy mégis magához köti.”

  27. Akosnal en mindig ugy ereztem, hogy a mesterkeltseg es eroltetettseg csimborasszoja. A szovegeinek nem a mondanivaloja a lenyeg, hanem az, hogy valami ertelmetlen bonyolultsagot tudjon beleeroltetni. Szamomara ertekelhetetlen. Aki Jozsef Attilahoz hasonlitgatja azt kerekbe kene torni.
    Leginkabb egy Fasy dijjal tudnam jutlamazni. Ott a forro betonon.

    @Rántott máj: Kern annyira muzikalis alkat, hogy a felvetelkor a hatan kellett utni az utemet 🙂 Ezt maga a zeneszerzo mondta.

  28. @dr. mesterseges szinezek:
    Zappa nem tanult gitarozni. utolag jart tanulni nemi zeneszerzest, mert fixa ideaja volt, hogy nagyzenekari darabokat irjon.
    Ez meg is latszik abban, hogy nincs muzsikus, aki tudna Zappat jatszani.
    A fia is nagyon tehetseges, jobb gitaros, mintb az apja, de ha jatsza az apja szamait, azonnal atjon, hogy tanult zenesz.
    Zappa fejeben volt egy metronom 7/8-dal.

  29. @vernarancs:” Akosnal en mindig ugy ereztem, hogy a mesterkeltseg es eroltetettseg csimborasszoja. A szovegeinek nem a mondanivaloja a lenyeg, hanem az, hogy valami ertelmetlen bonyolultsagot tudjon beleeroltetni.”

    Telitalalat!

  30. @vernarancs: “Kern annyira muzikalis alkat, hogy a felvetelkor a hatan kellett utni az utemet 🙂 “

    A videó alapján el is hiszem, de az eredetit hallva meg nem mondtam volna, az annyira könnyeden gördülő.
    A Látlak, Amerika és az Én nem megyek moziba többé már kevésbé, de antitalentumot sosem gondoltam mögéjük.

  31. @dr. mesterseges szinezek:
    :@Rántott máj:
    Devenyi Adam:

    Már nem számít mi volt a múltad
    Már nem számít, megtanultad
    Már nem csábíthat semmi se jóra
    Hogy vagy, vagy nem az mindegy

    Ahogy állnak a dolgok és ülnek ütések
    És szenvedések a szenvedélyek
    Hajnal van és kibírhatatlan,
    Hogy vagy, vagy nem az mindegy

    Mikor magára ránt egy világváros
    Ahogy kibérli álmod az álomgyáros
    És megfesti képed, hogy kép a képben
    Sétálj magaddal kéz a kézben

    Ahogy mássá válsz egy más világban
    Nagyon hideg van mielőtt másvilág van
    Az angyal se kérdi, hogy merre jártál,
    Hogy vagy, vagy nem az mindegy

    A világ végén, Télapó alszik a hóban
    A világ végén, újság alatt a metróban
    A világ végén, bárcsak sohase látnám
    A világ végén, megfagy a lábnyom a járdán@bársonyszemű borbála:

  32. @Könnyen elkaptuk, uram!:
    Egyebkent en ugy gondolom, hogy kell egy fajta zene is a dalszovegekhez. Magyar zenekarok teren nem vagyok nagyon tajekozott, de pl. a VHK-t nagyon birom. Viszon amikor Grandpierre verses kotetet elolvastam nem volt meg az a hatas amit a zenevel egyutt el tudott erni.
    Zappaval meg ugy vagyok, hogy hallom a zenejeben mennyire elvetemulten osszetett es egyedi, viszont nem tudom elvezni. Kb. mint egy Ligeti darab. Jo kis bonyolult utemek, stb. de valahogy nem mukodik elvezeti szinten.
    Akossal sem lenne baj, ha a zenet onmagaert csinalna es nem azert, hogy valami muveszit akarjon mindenaron alkotni. Bar ez mar a bonanza idoben is erezheto volt, masolni kellett a depeche-t, semmi egyeni otlet.

  33. @vernarancs: En imadom Zappat. Vicces. Mindig rohogok rajta. Teljesen feldob.
    Ugy maximalista, hogy nem veszi komolyan. Nezz meg egy koncert videojat. Volt, hogy szetrohogtek a koncertet. A kozonseget mindig bevonta.

  34. @vernarancs:” Viszon amikor Grandpierre verses kotetet elolvastam nem volt meg az a hatas amit a zenevel egyutt el tudott erni.”

    Van ez igy.
    Mondjuk Zappa se adhatna ki verseskotetet.

    Akossal az a baj, hogy egyszerre akar minden lenni: eloado (ahoz hang kellene)
    zeneszerzo, dalszovegiro.

  35. @Könnyen elkaptuk, uram!: mas a latvany hatasa is. Maradva Steve Vai-nel, ha mar volt itt linkelve, en mint botcsinalta gitaros nagyon elvezem nezni amit csinal, mert tudom, hogy mennyire profi ahogyan banik a gitarral. Viszont eszembe sem jutna felrakni egy CD-jet mert 5 perc utan nekem unalmas a vegtelen szolohalmaz amit jatszik. Hiaba zsenialis ahogyan jatszik. De azert Zappat kiprobalom koncert videon, hatha…

  36. Ez olyan megható …..
    Legalább a karrierjét a továbbiakban jobban tudja finanszírozni abból a lóvéból, ami a Kossuth – díjhoz jár.
    A forró beton azért remélhetőleg gyorsabban köt meg,
    a felépülése érdekében.

  37. @vernarancs: Szerintem a Bonanza fényévekkel volt jobb mint a DM, csak kis magyar zenekarként messze nem kapott annyi hypeot. Igazából jó egyébként ebben a stílusban az Alphawille volt.

    Ami pedig a post címét illeti, elég vicces. Szvsz igazán jó zene utoljára a 80-as években volt, külföldön is, de pláne itt. A 90-es években jött a tüc-tüc, és a rap, ami elszart mindent. Kb. ugyanaz a jelenség, mint a valóságshowk – a producerek rájöttek, hogy az egyszer használatos celebek olcsóbbak mint a sztárok, és kellő hype után bármi szart le lehet tolni a közönség torkán. Ami pedig most van, az ennek a kicsúcsosodása. Fluor Tomi és társai…

  38. @Könnyen elkaptuk, uram!:

    A géptörténelemnek kezdetén
    Egy igazán haladó szellemiségű lény
    A lelkén olcsó pénzen túladott
    És kiizzadt egy magvas gondolatot,

    Hogy nem kellenek ide nemzetek
    Világ gépei, egyesüljetek!
    A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei
    Csak alkatrészei vannak neki.

    A kép-gép ontja a képeket
    És vezérli velük a gépeket
    Hogy fel ne fogják, hogy ne tudhassák,
    Micsoda rabság:
    A Gépszabadság !

    Sóváran nézi minden gép,
    Hogy a dobozban az élet milyen szép…
    A gépek élnek és büszkék is nagyon
    Tetszik nekik a gépuralom
    Amiről nem tudnak, az nem is létezik
    Aki gépellenes, azt úgyis szétszedik.

    Éljen a gépi demokrácia,
    Éljen a gép egyszerű fia,
    Csak a mindennapi gépzsír meglegyen,
    Ami mindent egy formára ken.

  39. Égszakadás, hangrobbanás,
    Itt van a jövő, nincs több dobás,
    Szörnyű tudni, hogy itt a vége,
    Üzenetünket írjuk az égre.
    Nem lesz itt már ember régen,
    Mégis megjelöl mindent a szégyen,
    És ha eljön néhány idegen,
    A Föld csak hallgat,
    Majd dermed hidegen.

  40. Nem is igaz ez a hir!
    Akos azert lett rosszul, mert szegedi csanad elarulta neki, hogy anyai agon zsido, apai agon meg cigany. Csak azert elte tul ezt a hatalmas megraszkodtatast, mert mire kiderult, hogy a nagymamaja neger, es a nagypapaja meg kinai, addigra leszedaltak.

    Kulonben is, en felelosegre vonnam azt a rohadekot, aki engedelyezte hogy a muveszurat felebresszek a mesterseges komabol, csak azert, hogy a koncertjen profitaljanak! Micsoda dolog ez keremszepen???? Hagyni kell a muveszurat pihenni!

  41. Ha már mindenki idézget, akkor lássuk, hol kezdődik az igazi dalszöveg. (Ha nem pontos bocs, fejből írom)

    “Kisfiú egy fáradt, furcsa délután,
    Megunt játékok közt behunyt szemmel áll.
    Lassan nekiindul álomlován
    Ez segít talán.

    Ahogy felpillant egy nagy követ talál
    Bűvös fehér kő a lábainál
    És a kisfiú nem játszik mással már
    Rá csodakő vár…”

  42. egyebkent meg aki kepes ilyen akosfele nyaladzason (es mas hasonszoru “slagereken”) elelvezni, az menthetetlen. Gyehenna mar var ratok! 🙂
    Hallgassatok vaze Wagnert. Attol nemesul a lelketek.

  43. Ákos…igenis teheccséges !
    MEGCSINÁLTA MAGÁT !

    …ahogy mély ÖNISMERETÉVEL KIFEJEZTE MAGÁT:…IGEN TUDJA, HOGY NINCS HANGJA…, DE SOK VILÁGSZTÁRNAK SINCS !, MICK JAGGERNEK SINCS….MÉGIS Ő MICK JAGGER !!! …UGYE…..

  44. @vernarancs:
    “Viszont eszembe sem jutna felrakni egy CD-jet mert 5 perc utan nekem unalmas a vegtelen szolohalmaz amit jatszik.”
    Te nem ismered Vai-t szerintem, de mind1.

    Ákos akkor lett gáz mikor nagy magyar és keresztény lett és ez a dalokban is kezdett dominálni. Ráadásul rettentő pökhedni és iszonyatosan modoros. Tipikus mintapáldánya elvtársainak.

    Amúgy ez meg a hírcsárda, nem is értem minek írogatok ide komolyan.

  45. Elegem van már a Hírcsárda alaptalanul vádaskodva félrevezető cikkeiből! Ákos valóban kórházba került, de annak valódi oka nem az, amit az írásban említenek!

    Még a hozzá legközelebb állók is csak suttogva beszélnek arról, hogy a közelmúltban súlyos szerelmi válságot élt meg a népszerű előadóművész. A köztudottan saját magát imádó énekes nemrégiben, gyermekei iskolai beíratásakor szembesült azzal a sokkoló ténnyel, hogy hosszú évek óta saját feleségével folytat titkos szerelmi viszonyt. A magában súlyosan csalódott művész első felindulásában a lakhelyéül szolgáló solymári házban fellelhető összes ÁKOS feliratú pólót és CD-t OKOS-ra cserélte.

  46. Basszus ez a Hírcsárda! Látszik, hogy egy páran azt sem tudják mi ez és elkezdenek pro és kontra komolyan írogatni Ákosról. Egyébként tudhat valamit a csóka, a kommentek számából ítélve, mégha rajongói híján is vannak a humorérzéknek. Mondjuk ezt, Ákos dalait hallgatva nem csodálom. Páran írták, szintén Hírcsárda kommenthez méltatlanul, amiken szintén jókat lehet általában röhögni (mostmár sajnos én sem a blog stílusában szólok hozzá), hogy kik a jó szövegírók Magyarországon és említették Horváth Attilát, Nagy Ferót, Hobot. Ebből egyedül Hobo a komoly név a másik kettő is tehetséges (Nagy Ferót az ős-Bikini miatt különösen kedvelem), de ebben az országban azért Laár Andrások, Bornai Tiborok (ráadásul egy zenekarban!), Bródy Jánosok, Sztevanovity Dusánok, Müller Péterek alkottak, de Demjén és Lovassy is komolyabb név mint az említettek, Ákoshoz képest, akinek azért voltak jó szövegei, pláne.

  47. Nem tudom, édes Hírcsárda, mennyire esett le nektek, hogy ezúttal a megszokottnál is aljasabb mocsadékok voltatok, nyílt gyurcsányista szekértolók, dániel stílusában.

  48. Baszott vicces ahogy a keményvonalas idiótákban vigyázzban áll a szar is ha valami fideszesnek az árnyékát meglátják és kezdik ontani magukból még itt is rég lejárt paneleket halálosan komolyan :)))))))

  49. 1. Ha már nincs erőm a szép szavakra,
    Ha már nem izgat a szép primadonna,
    Ha a szerephez már semmi kedvem,
    Akkor nagyon kell, hogy szeress engem!

    2. Ha már nem dob fel se harc, se játék,
    Hogyha nem akarom már a másét,
    S hosszú szünet van a jókedvemben,
    Akkor nagyon kell, hogy szeress engem!

    3. Ha a jobb napok sem érdekelnek,
    Mikor vége van a türelmemnek,
    Ha a szerelmedet nem érdemlem,
    Akkor nagyon kell, hogy szeress engem!

    4. Ha a kedvességed bosszant, fáraszt,
    Mikor nem adok és nem várok választ,
    Mikor szeretni már nincs mit bennem,
    Akkor nagyon kell, hogy szeress engem!

  50. Száguld, fut a kocsi velem,
    A kihunyó tájon pihen a szem.
    Hirtelen úgy érzem, hogy valaki lát,
    Félni kezdek, az ablakon át bevág,
    Mint egy szénsugár, beszáll
    Egy fekete nagymadár.

    Helyet keres, a vállamra ül,
    Felé kapok, de nem menekül.
    A rémület kereke a szívben jár,
    “El innen!”, kiáltom már, de ő
    Más hangra vár. Csak néz,
    Figyel a nagymadár.

    Az éjszaka követe jött,
    Van társam.
    Az éjszaka követe jött,
    Hadd lássam!
    Szemeiben tűzpörög.

    Tudom, ki küldte őt,
    (hmmm) a fekete hírnököt.

    Minden a kézé, mit megragad,
    A gazembereknek mindent szabad.
    Jóval nem tartozol senkinek,
    Csak fel ismerd bennem a lelkedet,
    Beszél nagymadár…
    A súlya vállamat nyomja már.

    Nincs korlát, ami bekerít,
    Túllépheted az emberit.
    Szörnyeteg leszel-e, vagy áldozat?
    Szabad vagy, döntsd el magad!
    Nincs más, nincs harmadik.
    Az éj dönteni megtanít.

    Az éjszaka követe vár,
    Van társam.
    Az éjszaka követe vár,
    Mást vártam.
    A fűben a kocsi megáll.

    Közel a virradat.
    (hmmm) egyikünk száll ki csak.

  51. @Tita nick: “Azok fikázzák Ákost a legjobban, akiknek az egész életük legnagyobb sikere az volt, amikor háromszor is kiverhették egy nap a farkukat mature pornóra.”
    Eheheheh, a hircsra kommnetelok nelkul mit sem er, na jo napnaknak nezunk elebe 🙂

  52. @Tita nick: “Azok fikázzák Ákost a legjobban, akiknek az egész életük legnagyobb sikere az volt, amikor háromszor is kiverhették egy nap a farkukat mature pornóra.”

    Tita, látszik, hogy nő vagy. Meg kell védjem férfitársaimat: egy nap háromszor kiverni egyáltalán nem könnyű! Talán még Ákosnak sem sikerülne!

  53. @Tita nick: “Azok fikázzák Ákost a legjobban, akiknek az egész életük legnagyobb sikere az volt, amikor háromszor is kiverhették egy nap a farkukat mature pornóra.”
    :)))

    Háromszor!? Túlbecsülsz.
    Egyébiránt, hibás is az elméleted, én pl. szeretem Ákost! :)))

    A “mature” műfajnak az a hallatlan nagy előnye, hogy hozzáöregszik az ember. Az már szarabb ügy -én is lassan kezdek pánikolni-, amikor az ember kezd kiöregedni a “mature” korosztályból.

    Meglehetősen életszagúra sikerült a fikázó szlogened, szerintem egy ország látja lelki szemeivel maga előtt Tita Nick -et (ot), amint “háromszor is kiveri egy nap a farkát mature pornóra.”

  54. @midnight coder:
    Mert Akos ratalalt egy rimre,
    Men kell mindjart hasraesni, ime:
    Ebben a ritmusban barmikor
    Aki gyerekkent Kodaly dalol

    Kepes irni ily verseket,
    Alkotni oly ketes remeket,
    Mint az onjaro IKON,
    Ki kilat a vilagra egy likon.

    Szoval onmagat allitja piedesztalra,
    Mint nagyi a tyukot az unnepi talra,
    Es sajat magatol gyonyor onti el,
    Mert minden botfulu unnepel.

    Meddig folytassam?
    Ez egy olyan velotrengeto poenra epul, hogy talalt egy osszecsengest: Nep szava, Gepszava.
    Kurvajo!
    Aztan megenekelte a televiziot, mint kartekony gepet.
    Huuuuu.
    ,

  55. @dr. nomac:

    A mellplasztika korábban történt, ugyanis Ákos már évek óta túl nagy mellényben járt, de azt igazán nem tudta kitölteni a valós méreteivel.
    Ezért a művésznek a szíve feletti keblébe beültettek egy nagyobb Magyarország implantátumot, mely a csakrája hatására ritmikusan Bonanza Banzáj samplerként pulzál. A másik oldalra pedig egy ősmagyarok által használt boros csobolyó szilikonból készült másolatát operálták be, melyet kedve szerint tölthet különböző mennyiségű, és minőségű borokkal a borozójából.

  56. @Commandante Jayasuriya:
    most komolyan, nem pusztan arrol van szo, hogy az uj rezsim kiepiti a sajat kulturalis kornyezetet?

    Elottem a kep:
    Az Uj Honfoglalas
    cimu magyar musical iroja Akos
    foszerepben: Szamoca (magyar hangja Dorner Gyorgy)

    Es megkapja Akos a Kossuth Bocs, mostmar Szamoca dijat.

  57. Ezeket a kommenteket olvasva őszintén megdöbbentem és meglepődtem! Eddig is tudtam, hogy sok aberrált, analfabéta él ebben az országban, akik rendkívül szánalomra méltóak, de soha nem gondoltam volna azt, hogy ennyi.. egy helyen..

    Maga az a tény, hogy egyáltalán vannak olyan emberek, akik szerint Ákos ,,egy senki” ,,egy takony” és még sorolhatnám, mind-mind azt bizonyítja, hogy túl sok gyökér él ebben az országban, akik SEMMIT nem értenek a zenéhez, mégis úgy érzik, hogy van BÁRMILYEN joguk ahhoz, hogy Magyarország egyik LEGNAGYOBB zenészét ilyen degradálón minősítsék..

    Az embereket sajnos nem lehet megtanítani gondolkozni.. Nem lehet agyat adni nekik, ha már ilyen kevés jutott.. Egyetlen dolog maradt csupán feléjük; a szánalom maga..

  58. @Itt MINDENKI zsidó??: óóóóó, óóóóó. Hol, s mikor borulhatunk le előtted?? Ákos zenéjét magam is kedvelem, sőt, nagyra tartom! De álljuk már meg egy ásónyomra!! Ki a fax vagy Te, kedves “itt MINDENKI zsidó???” Engedtessék meg nekem/-ünk, hogy SAJÁT ízlésvilágunk legyen, illetve azzal és úgy élcelődjünk amivel csak kedvünk tartja…
    Halkan jegyzem csak meg, hogy a legnagyobb magyar zenészek, számomra a komolyzene területén tevékenykedtek, pl Liszt Ferenc (csak a Te kedvedért), nem a repülőtérre gondolok! Netán Bartók, Kodály, Erkel nem voltak nagy zenészek/zeneszerzők?? Figyelj bugris, vakbarom, húzz a zsigetre fikázni… Esztet, talán érted!

  59. Időközben kitudódott, hogy Ákos lakásában nincs légkondicionálás, csak sok ventilátor. Minden ventilátornak saját neve van, nagy betűkkel felcímkézve: Liszt, Mozart, Verdi, Elvis, M. Jackson, stb. Bennfentesek szerint ezzel Ákos két dologra kíván finoman utalni: 1. nem fél a melegektől, 2. a fent említett muzsikások és egyéb cigánylegények a cipőfűzőjét nem köthetik meg.