201208_olimpia.jpgAz első két meccsen elszenvedett vereség után a magyar pólóválogatott nem bízza magát a véletlenre. Ma délután fél ötkor az amerikai kosárcsapat ásza is vízbe száll Kásásékkal. Hírek az olimpiáról.

Sportdiplomácia sikernek nevezte Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (NAZ) elnöke, hogy sikerült az olaszok elleni mérkőzésre megnyerni az amerikaiak ászát. “Lehet, hogy nem tud vízilabdázni és úszni sem, de magas erős, és garantáltan bárkit lefejel a vízben” – indokolta Kemény Dénes az egymeccses átigazolást. “Problémát csak az okozhat, hogy a vízben könnyen lejön az álcaként használt alapozó, de legfeljebb majd sokat cseréljük LeBront és újrasminkeljük” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Az is felmerült még, hogy figyelemelterelő jelleggel robogókat dobálnak majd a vízbe, de ezt anyagi okok miatt elvetetették. Felmerült a kérdés, hogy nem fog-e hiányozni James amerikaiaknak, de kiderült, hogy a következő meccsén a Dream Team csupán a labdát küldi majd pályára, hogy izgalmasabb legyen az összecsapás.

Néhány további rövidhír a XCTLDMVZ. Nyári Olimpiai Játékok háza tájáról.

  • Újra összejött szerelmével a női szakítás orosz győztese, Jevgenyina Lubrinyenko. A sportolónő szerint hiba lett volna feladniuk a küzdelmet.
  • Brit tudósok egy csoportja rámutatott a tényre: a gyorsabban úszók nyernek, ám csak akkor ha ott vannak a medencében. A kutatók szerint ez forradalmi változást hozhat az úszósportban, a Nemzetközi Úszószövetség (GMS) az úszók betiltásán gondolkozik.
  • Li Jun Feng kínai úszónő kétszer nyerte meg a 425 méteres mellúszást, de állítólag csak nem figyelt, és tagadja a doppingvádakat.
  • És a végére még egy magyar vonatkozású hír: véletlenül Budapest himnuszát játszották a diszkoszvetők román győzelménél – a szervezők a zászlót okolják.

4 KOMMENT

  1. Továbbra is vegyes szájízzel a hazaiak, özv. G. Csabáné (Julikanéni) nyerte meg az 500-as hátranézést, de kizárták, mert kiderült, hogy kezeletlen üldözési mániája van.
    P. Csabika, hazánk legfiatalabb reménysége csak 14. lett maratoni LEGO-zásból, mert anyagi okok miatt nem tudott megfelelően felkészülni, és csak a markolót sikerült kiraknia (abban viszont új világcsúcsot ért el).