201207_marta.jpgA fesztiválszervező szerint bármennyire is igyekeztek, idén minden bizonnyal veszteséggel zár majd a budapesti fesztivál.

 “Próbáltuk áthelyezni a színpadokat, ritkítani a vizesblokkok számát, valamint alacsonyabb minőségű étkeztetési színvonalat meghonosítani a fesztivál előtt, de egyikre sem adta áldását a helyi környezetvédelmi hatóság, így egészen biztosan ráfizetéses lesz a rendezvény” – nyilatkozta Márta, a Heaven Street Seven zenekarnak csak Márti..

A nyilatkozattal kapcsolatban egy sajtótájékoztatón Gerendai Péter megjegyezte: igazából nem érti, hogy Márta István miért ment neki kalapáccsal a még raktárban lévő színpadoknak és mobilvécéknek, valamint miért dobálta meg a Blaha Lujza téren található lángosost.

“Minden a legnagyobb rendben halad, a Sziget ismét megnyert egy csatát, a Zöld Pardonhoz és a VOLT Fesztiválhoz hasonlóan természetesen ők is nemsokára megkapják az összes szükséges engedélyt. Ha értik, hogy mondom…” – nyilatkozta az ügyről Matolcsy György tört angolsággal.

24 KOMMENT

  1. @kérdés: Nem az a gyanús, aki sokat keres, hanem az, aki erről hazudozik, papíron minden évben vszteséges (a fő Sziget vállalkozás persze az, de minden már kis cégéből gennyesre keresi magát), Vizoviczkivel üzletel, sose kap ellenőrzést, ingyen használja majd két évtizedig a Hajógyári-szigetet és még sorolhatnám.
    A hatalmas vagyon önmagában örömre és büszkeségre adna okot, de sajnos minden más körülmény bűzlik.
    És ne jöjjön senki azzal, hogy csak a magyarok utálják a gazdag, sikeres honfitársaikat, itt nem erről van szó, hanem a vagyonszerzés módjáról.

    @hopptarisznya: És ha kimegy a NAV? Minden politikus a zsebében van, mára már megfordultak a szerepek.

  2. nonono, kérem alássan. Gerendai Urat támadni nem szép dolog. A Sziget maga nem mindig veszteséges, de igazán nem kéne szapulni, hogy azt a kis szigetes bevételt a veszteséges Michelin csillagos éttermének fenntartásába fordítja, így emelve a magyar gasztronómiát!
    Így végeül persze nullszaldó lesz, de emeli az országimázst….
    Sajnos előzetes kalkulációk már kimutatják, hogy az idei sziget is veszteséges lesz, ezért kénytelenek bevezetni a kerületjegyet, tehát aki hallja a Sziget koncerteit, kerületi távolságtól függően jegyet kell hogy váltson. Hát nem módi, hogy otthon alávs helyett a koncerteket hallgatod és mindezt INGYEN!

  3. egyébként mekkora tré már a fesztiválkártya is. Költs, mert az valójában nem pénz. A zsebtolvaj meg nem kell ,hogy annyit ügyködjön, hogy kivegyen mondjuk 10-100E-et a zsebedből, csak a kártyát veszi ki, odarohan a visszaváltó pulthoz, ott név, vagy bármi nélkül kapja is a zsét, és már megy is tovább, mire te fél óra múlva észereveszed, hogy nincs meg a kártyád, letiltanád, de már minek… köszi.

  4. A Sziget hosszú évek óta nyereséges, papíron is. Nem nullszaldós (ez eddig háromszor fordult elő), hanem nyereséges. Csak a sok rohadt irigy s###fej gyalázza, mert nehogymá’ valaki jól keressen. Csípőből szidják, akik semmit sem tudnak a cég gazdasági hátteréről. Engem érdekelt, ezért elolvastam pár ezzel foglalkozó cikket, meg hasonlók. Nyilván azok nem a tiszta tudás tárházai, de azért adnak egy kis rálátást a dologra. Például arra, hogy a beszállító cégek (kaja, infrastruktúra, stb.) egyike sem tartozik Gerendaihoz, tehát azokból egy fillért sem lát.

    Egyszerűen nem értem miért kell mindenki ekézni, aki jól keres. A gazdagság nem ördögtől való, és lehet tisztességesen is sok pénzt keresni. Én spec nem keresek jól, de nem fikázom azt aki igen, és nem okolok a szar fizetésemért mást, kizárólag magamat. Előrébb lennénk, ha mindenki a saját céljaiért dolgozna, ahelyett, hogy azzal töltse az idejét, hogy azokat utálja, akiknek sikerült megvalósítani az ötleteiket és sikeresek lettek.

  5. @Kabarészínész:
    Marhaságokat beszélsz.
    A kártyáról pénzt nem lehet felvenni, 10 (vagy akár 100) ezer Ft-ni piát-kaját ugyan vásárolhatsz, de mit kezdesz vele, árulod a sarkon?
    Ráadásul a kártya letiltható.

    Meg pont most nem annyira kellene szidni, a magyarok kb. bármilyen kamu történettel kaphatnak féláron jegyet. A 31 ezer Ft azért 8 napra nem annyira rossz jegyár.

    @Thoras:
    Nem tartozik hozzá egyik sem, de valamekkora részesedést kap tőlük, ezt ő maga nyilatkozta.
    De aki sajnálja tőle, csinálja utána.

    @Madárfejű Lajcsika:
    Vizoviczkivel konkrétan semmit nem üzletel, azt kivéve, hogy a Mokka Cuka (vagy mi most a neve) nyitva lehet a Sziget ideje alatt.

  6. Reg lattam ennyi rosszindulatot a kommentek kozott, pedig az egy nagyon eros liga amugyis.

    Gerendai mindenkinek elmondja aki megkerdezi, hogy ugyan a Sziget onmagaban altalaban epphogy veszit vagy nyer (mar ahhoz kepest biztosan, hogy mekkora tetel az osszerakasa), ezert is van az, hogy van kismillio masik rendezvenye az irodanak, amik viszont meg nagy atlagban erosen nyeresegesek, a Sziget kb a draga nagyrendezveny, amivel a nevuket csinaljak es ami nelkul a tobbiben sem biznanak, affele referencia arra, hogy ok meg ilyet is kepesek osszehozni.

    Mondjuk peldaul a Balaton Soundrol sose mondta senki, hogy veszteseges lenne, nem is buzeraljak erte a Sziget Kft-t.

  7. Gerendairól mindig ez a vicc jut eszembe:

    Kohn és Grün beszélget a nagy világválság idején:
    – Képzelje, Kohn, én már hetek óra egy pengőt sem kerestem az üzleten.
    – Az semmi, én még napi öt pengőt rá is fizetek!
    – De hát akkor miből él?
    – Hogyhogy miből? Szerencsére szombaton zárva tartok!

    Gerendai is valahogy így él meg az örökké veszteséges fesztiválokból.

  8. @dr. Ez is csak egy nick:
    http://www.sziget.hu/fesztival/info/fesztivalkartya#megmaradt penz

    “A fesztivál nyitvatartási ideje alatt bármikor visszaváltható a kártya egyenlege készpénzre. Az egyenleg az adott fesztivál utolsó napjáig váltható vissza. A kártyán maradt egyenleg a következő fesztiválra nem vihető át, a kártya azonban érvényes és újratölthető marad.”

    magyarán mivel név nélküli a kártya, a regisztráció sem kötelező, ezért ha ellopják, odarohan a pulthoz, ami bent is van jópár, és leveszi róla a zsét.

  9. Én eddig Károlynak ismertem Gerendait. De lehet, hogy ez már annyira HCs-s vicces, hogy nem is értem.
    Utóbbi esetben én kérek elnézést.
    Sőt, tul.képpen minden esetben én kérek elnézést.

  10. @Shopping: hallottál már a szarkazmusról?

    visszatérve a kártyára, kurvára nem biztonságosabb, mint a KP, viszont valakinek nagyon megéri (a kártyás cégnek, akik most is a kocsmáktól és kajaárusoktól lopnak így, asszem 2%-ot, továbbá az a 10-20 misi, ami a kártyákon marad, később nem visszaváltható. Plusz az az egyszerű pszichológiai tény, ami miatt hitelkártyákat bocsátanak ki, hogy akinél nincs konkrét pénz, az többet költ. hát még részegen.
    Én elmegyek egy 10essel bulizni, akkor annál többet nem költök. Erre is nyomhatsz egy 10-est, de hogy hamarabb elmegy, az tuti, és ugyanyúgy másnap feltöltöd 10-el, ami vagy a nálad lévő ugynolyan KP-ból, vagy a bankkártyáról megy, amiről valljuk be, KP-t is levehettél 3 éve a bent lévő automatból. slussz.

    http://www.hwsw.hu/hirek/47163/metapay-fesztivalkartya-visszavaltas-nfc-balaton-sound-fizetes-sziget.html

  11. Na mondjuk ezt az utolsó mondatot már én se nagyon tudom hova tenni:

    “A kártyán maradt egyenleg a következő fesztiválra nem vihető át, a kártya azonban érvényes és újratölthető marad.”
    Az utolsó nap vagy visszaváltod, vagy rajta hagyod a metapaynek – a fenti 2. cikk alapján – a zsét, de a lehetőséged megmarad, hogy MÉG utalj rá zsét, ha adakoznál MÉG a metapaynek…. ??????

  12. @Kabarészínész: Ha két fikázás között ráérsz esetleg meséld el azt is, hogy ha elhagyod a készpénzed, akkor hogyan tudod visszakapni/bizonyítani, hogy a tiéd? Merthogy szerintem pl. egy regisztált fesztiválkártyával/bankkártyával ez elég könnyen megoldható…

  13. @Aszongyaja Zanyósom: Sajnos ez nem Hírcsárda, hanem tényleg ez lesz.

    @Thoras, @fikanick: A teljes cégháló ismertetésétől most eltekintenék, de leegyszerűsítve az a helyzet, hogy a Sziget Kft. veszteséges, hogy lehessen menni sírni Tarlóshoz az olcsóbb területfoglalásért, meg a támogatókhoz, hogy szegény kulturális rendezvény. Aztán ott van a Sziget Pia Kft., az ellátásban monopolhelyzetben levő másik cég, ahol lecsapódik az extraprofit.

    Madárfejű Lajcsika mondja jól. A gazdagság önmagában nem szégyen, csak Magyarországon senkit se kérdezz meg róla, honnan lett az első egymilliárdja.