201207_vegetable.jpgSem az őszibarack, sem a meggy nem jelent közvetlen életveszélyt, bár a dinnyével lehet sérüléseket okozni – állapította meg egy átfogó piaci vizsgálat Budapesten.

“A terepszemle nyolc vásárcsarnokban zajlott komolyabb incidens nélkül, igaz, a Fővám téren corvinusos hipsztereknek nézték az egymást paradicsommal dobáló ellenőreinket” – nyilatkozta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szóvivője. Az eredmény megnyugtató: egy, nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozó zöldséget vagy gyümölcsöt sem sikerült találni a budapesti kínálatban.

“Persze a statisztikai hibahatár itt is dolgozik: egyik kollégánk elcsúszott egy hamburgeren, de mivel az nem nemzeti, magyar értelemben vett étel, ezért ez az incidens nem tartozik a hatáskörünkbe” – részletezte a körülményeket a szóvivő, majd megnyitotta a Medvedobó Almák és Barackok kiállítást.

A sajtótájékoztatót egyetlen érdekes pillanat zavarta meg: LMP-s képviselők túl közel jutottak egy magyar élelmiszerlánchoz, de szerencsére a vicces pólóra való átöltözés közben letartóztatták és megverték őket.

6 KOMMENT

  1. “nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozó zöldséget vagy gyümölcsöt sem sikerült találni a budapesti kínálatban.”
    Csak országosat.sikerült.
    Azt pedig igen ….,
    dinnyének nevezik.

  2. Hát igen.
    Ez a dinnyebuli – mármint hogy a GVH megvágja az állami dinnyekartellt – önmagában annyira vicces, hogy nehéz hozzátenni a sztorihoz.

    Nagyon kíváncsi vagyok, hogy vajon a versenyhivatalt fejezik-e le, vagy szimplán megbirságolják a tescot, miközben a cba-s lázárék hülyére röhögik magukat (mert nekik ez még nagyobb vicc) :))