201207_matolcy.jpgZion harcosai néven indítana zenekart a benne lévő boldogság és béke kifejezésére a nemzetgazdasági miniszter.

„Vannak, akik szerint nem jó irányba haladunk, de én őket is szeretem. Hallod, tesó, szeretlek titeket!” – írta szokásos heti jegyzetében Matolcsy György, majd hozzátette: 2030-ra mindenkinek jut majd egy ház az óceán partján, ahol „fürödhet majd a lelkünk, és a mosoly óceánja fölött magasan szállunk majd”. A politikus szerint a mai gazdaságpolitika egy olyan hadjárat, amit rózsákkal és mosolyokkal vívunk Babylon széthúzó erői ellen, de a végén a tiszta szív győzni fog.

Független elemzők szerint azonban másról lehet szó. Valószínűsíthető, hogy a nemzetgazdasági miniszter a most divatos Robi nevű dizájnerdrogból fogyaszthatott, ami jövőbelátást és infantilizmust okozhat a használónál. “Remélhetőleg a pónik is repülni fognak 2030-ig, csu-csu-csúúúú” – zárta jegyzetét Matolcsy György.

14 KOMMENT

  1. :DDDDDDDDDD
    Valószínűleg ezzel a számmal fognak befutni és megnyerni végre az Euróvíziós Dalfesztivált:

    Frady Endre:
    SZEBB JÖVENDŐ

    Boldog lesz majd, ki még ma rí,
    Szebb jövendőbe lóg a rí-
    -m is át, s leend bő Kánaán:
    Kolbászékezet lesz a Á-n,
    Tejjel hömpölyög a méz is,
    S olimpiát nyer sok kézis,
    Röpis, pólós és kosaras!
    Ember, vess, nevess és arass!

    illusztrálva:
    fradyendre.blogspot.hu/2011/02/szebb-jovendo.html
    🙂

  2. “Remélhetőleg a pónik is repülni fognak 2030-ig, csu-csu-csúúúú”

    Megvan, melyik rap-számból idézett!

    Kedves nép azt ne hidd, hogy neked most véged,
    Mert én a minisztered nagyon szeretlek téged.
    Boldog lesz sok Lajos nyáron és sok Feri télen,
    Együtt szállunk tenger felett gazdasági ferrytale-en.
    refr.:
    Ne nézd a lovát az ajándék fognak!
    “Remélhetőleg a pónik is repülni fognak
    2030-ig, csu-csu-csúúúú
    És elválik a búzától majd a csúf ocsú
    Csu-csu-csúúúú”

    🙂

  3. “2030-ra mindenkinek jut majd egy ház az óceán partján”

    – Simán, mert 2030-ban Francia-Polinézia önként kérelmezi, hogy csatlakozhasson hozzánk. Idehaza erről demokratikus népszavazás lesz, mert a miniszterelnök, aki 2030-ban ugyanaz lesz, aki ma, nem dönthet önállóan: egy ilyen fontos kérdéshez a Nép közvetlen felhatalmazása kell.

    A Jobbik és a Magyar Roma Koalíció (utóbbi a tízmilliós, erősen magyar öntudatú roma népesség legfőbb pártja) közösen tüntet majd Francia-Polinézia Mo.-hoz csatlakozása ellen. Demonstrációikon kókuszlikőrös koktélokat locsolnak a Dunába (kis napernyőkkel) és háncsszoknyákat égetnek. Felemlegetik, hogy Nagy-Magyarországgal és Svájccal épp elegen vagyunk (ezek a területek még 2025-ben folyamodtak önként a felvételükért – a csatlakozást előkészítendő, a környező államok még 2015-ben, Svájc 2020-ban kötelező érettségi tárggyá tette a magyar nyelvet és irodalmat. Az egykori Románia és Szlovákia emellett bevezette a “tényszerű történelem, népmesék nélkül” nevű speciális tárgyat is).

    A Jobbik-MRK szerint, amióta magára hagytuk az EU-t, már így is túl sok diplomás brit és németajkú mosogat és takarít nálunk. “Bennszülött magyar (közéjük értve természetesen a cigányságot) szinte már a vidéki kisvárosokban sem kap munkát.”

    Igaz, erre akkoriban nem szorul rá senki, mert a magas GDP miatt a Magyarországon született polgároknak alanyi jogon jár a lakás, autó és megélhetés. De ahogy Csák-Turul Zsámbék Zsombor Kaspó Hunor és Kalányos Árpád Előd Attila Zoltán közös nyilatkozatukban kijelentik: “a magyar nemzetet (ideértve természetesen a cigányságot) a munka tette naggyá, és ezen ősi hagyományunkhoz ragaszkodni a fennmaradás záloga”.

    Végül duzzogva, de felvesszük őket a Magyar Nemzetközösségbe, mert mi nagylelkűek vagyunk, ők meg aranyosak. És mert a globális felmelegedés miatt az óceán elmosná őket 20 éven belül.

    “a mai gazdaságpolitika egy olyan hadjárat, amit rózsákkal és mosolyokkal vívunk”

    – Hoffmann Rózsákkal. Tudom, ő oktatáspolitikus, de a modern gazdaság tudásalapú, nem a képzetlen, olcsó munkaerő hajtja! (Vagy mégis?)

    “a most divatos Robi nevű dizájnerdrogból fogyaszthatott”

    – Emlékszem, 2010-ben még a Viki nevű drog tarolt a piacon. De kiderült, hogy súlyos mellékhatásai vannak. Egyikük maga Matolcsy úr.