201207_tetko.jpgJúlius elsejétől üzemel a rendszer Siófokon. A cél: a túl gyorsan, túl drágán, vagy a gumi nélkül közlekedő kurvák kiszűrése.

A Balaton környéki telelüléseken teszteli az új ribancrendszám-leolvasó rendszert a rendőrség, hogy ezzel is javítsák a Balatonnál üdülők közbiztonságát. Az elmúlt években ugyanis sok gondot okoztak a jogosítvány és gumi nélkül közlekedő kurvák, sőt több helyen előfordultak ribancrendszám nélkül dolgozók, akiket később az ún. arcuk alapján kellett felismerni.

A leolvasók üzembehelyezésével együtt változik a ribancrendszám kiadás menete is. Ezentúl kizárólag kacskaringós virágformák, non-figuratív (magyarul: elkúrt) mértani formák, sárkányok, és 3 helyesírási hibánál kevesebbet tartalmazó szövegek kerülhetnek a seggvonal fölé. Új eleme a szabályozásnak, hogy ribancrendszámot ezentúl férfiak is viselhetnek, de őket ki fogják röhögni.

Úgy tudjuk, az érintettek is készülnek az új rendszer bevezetésére, és feketén már beszerezhetők a ribancrendszám-leolvasókat zavaró eszközök, a speciális derék alá nyúló pólók és segg fölé felhúzható szoknyák és nadrágok, amit CD-ből és DVD-kből készítenek.

9 KOMMENT

  1. A leolvasás szájon át történik egy ún. Rendőrségi Zsanettozóval. Egyelőre még meglehetősen komplikált a berendezés kezelése ezért egyszerre 5 rendőr szükséges hozzá: ketten végzik a leolvasást, a másik három felügyeli a terepet és a végén begyűjti a pénzt.