ader dob.jpgAz államfő új hazai rekordot döntött: a szemtanuk állítása szerint a bejárattól viszonyított majdnem legtávolabbi pontról dobott vissza két törvényt a Sándor-palotában.

Bár a Guiness-hitelesítés még hátravan, többen már most bizonyosak benne, hogy új világrekord született. Az egyik szemtanú szerint rádaásul nem is akárhogy történt a visszadobás. Az államfő a horgászok körében jól ismert félívelt Battenberg-mozdulatot használta, ami lényegében egy csavart kétkezes hajítás.

Hihetetlen erőről tanúskodik a dobás. Egy felcsalizott horgot láttam már így bedobni, de két törvényt… Ez elképesztő” – értékelte Losonczy Aurél háromcsillagos mesterhorgász az esetet. Megkérdeztük Fazekas Róbertet és Annus Adriánt is a dobással kapcsolatban, de nem óhajtottak vizeletet adni.

Érdekesség, de idén ősszel Áder János hivatalosan indul a törvény-visszadobó világbajnokságon, többek között a freestyle-kategóriában is. Az előző rekordot egyébként Lech Walesa lengyel államfő tartja, aki 1994 októberében dobott vissza 78 méterről egy törvényjavaslatot a földújraelosztással kapcsolatban.

12 KOMMENT

  1. Kádár, Brezsnyev és Dubcek kalapácsvető versenyre jelentkeznek.
    Kádár 50 métert dob, Brezsnyev 70-et, míg Dubcek 100-at. Mindketten megdicsérik, mire Dubcek: – Hát ha még a sarlót is utánadobhattam volna!

  2. Kókány az Alaptörvény, de csak a beterjesztő vonható érte felelősségre.
    Ugyanis a fogyatékosok választó jogát nemzetközi szerződésekkel ellentétesen szabályozza.

  3. http://www.youtube.com/watch?v=SllzVHgsRB4

    (A korrektséghez hozzátartozik megemlíteni, hogy Egely György már többször is feltalálta a perpetuum mobile-t, most éppen a hideg magfúziót tudja bemutatni egy kiberhelt mikrosütővel, mellyel ráadásként aranyat is elő tud állítani. Ez utóbbi feature ellenére is égető pénzhiánnyal küzd “kutatócsoportja”. Ezt a belinkelt történetét valamiért mégis elhiszem.)