egeszsegugy2012.jpgA főbb pontok: a betegeket megszüntetik, betegségeket vonnak össze, a gyógyszerkassza pedig egyetlen malacperselyből fog állni.

Napok óta lázban tartja a lakosságot, hogy miként alakítják át ismételten az egészségügyet. Ez annál is felelőtlenebb dolog, mert lehet, hogy a láz csillapítására az új struktúrában már nem lesz pénz.

Az átalakítás egyik fő célja, hogy az egészségügyi ellátórendszerből teljesen kivonják a betegeket. „Egy hárommiliárd forintért készült tanulmány kiderítette, hogy az egészségügyben a legtöbb pénz a betegekre megy el. Tehát, ha megszüntetjük a betegeket, akkor több pénz marad, őőő, bármire” – mondta el az egészségügy államtitkárság szóvivője, aki szabadidejében egy tanulmányíró cég tulajdonosa. „Egyébként is: nem arra van az immunrendszer, hogy meggyógyítsa az embert?” – próbált érvelni a szóvivő, de azon újságírói kérdésre már nem tudott válaszolni, hogy az immunrendszer miként tudna kerekes széket előállítani.

Mint a HírCsárdához került tanulmányból kiderült elképzelhető az is, hogy a betegeket ugyan meghagyják a rendszerben, viszont betegségeket vonnak össze. Így például mandula-vakbél, szürkehályog-mellnagyobbítás, szív transzplantáció-lúdtap kombinációban kezelnének csak betegeket, és lábat is csak akkor amputálnak majd, ha legalább kettő vagy több láb levágása válik szükségessé egy betegnél. Az új rendszerben az AIDS-es-rákos-Alzheimeres betegek számíthatnak elsőbbségi ellátásra, de nekik már úgysem lesz rá szükségük.

A gyógyszerkasszát is átalakítják, ami lényegében annyiból fog állni, hogy minden pénzt átcsoportosítanak a kormányzati sikerpropaganda számlákra, a maradékot pedig bedobálják egy porcelán malacperselybe, amihez a kalapácsot Szócska Mihály államtitkár fogja őrizni.

További jó egészséget az Eb-hez!

18 KOMMENT

  1. Már megint egy fölösleges átalakítás. Ez már most is így van a munka frontján, mert vagy teljesen egészséges valaki, (a láz a működő immunrendszer jele) vagy legalább 3 betegséges rokkant, akinek megengedik, hogy elbúcsúzzon a szeretteitől a Taigetosz előtt.

  2. Menjen ki kb. 80 ezer orvos Angliába és sose jöjjenek vissza ! Akkor fele annyi ember fog meghalni betegségekben. Igaz a gyógyszergyárak hazai forgalma is megszűnik.
    A mostani betegeket az ápolónők is át tudják segíteni a túlvilágra …..

  3. A kormány nem védi, hanem pusztítja a társainkat: rokkantak, elesettek, fogyatékossággal élők, idősek!

    Vannak disznóságok, amiket már nem hagyhatunk annyiban. Nemcsak hogy hagyja az igen nehéz helyzetben lévő embertársainkat szenvedni, de még beléjük is rúg az intézkedéseikkel. Ezt nem hagyhatjuk, erről mindenkinek tudnia kell és követelni kell tőlük, hogy kezdjenek el valóban segíteni az embertársainkat. Minél többen tudnak erről, annál jobb.

    1. Rokkantak, fogyatékossággal élők
    Sokuktól elvették vagy lefaragták a támogatásukat, a nyugdíjat és a túlélésért harcolnak. A rokkant nyugdíj helyett 27 ezer Ft szociális segélyt kapnak. Ebből hogy lehet megélni?
    A beteg/rokkant/ fogyatékkal élőket otthonukban ápoló családtagok megalázóan kevés , 26 550 ft-os ápolási díját most készül megvonni a kormány, arra kényszerítve ezen családokat, hogy a rokkant-járadékból / családi pótlékból éljenek meg, immáron ketten.
    Sokukra az orvos csakúgy azt mondta, hogy szerintük semmi bajuk és munkába küldte. Ezek az emberek nem tudnak munkát végezni és bármikor utcára kerülhetnek. Több cukorbeteg azért nem kaphat már inzulint, mert nemhogy a drágább diétás ételt nem tudják megvenni, de még az alapvető élelmiszerekre is alig telik.
    Az ,,amúgy egészségesnek tűnő! ám gyengén látás, avagy hallássérültség, siketség, esetleg epilepsia, sclerosi.muktiplex. miatt fogyatékkal élők pontosan az állapotuk miatt évek óta sehol sem kívánatos személyek a munkaerőpiacán…azaz, a jelenlegi kormány ennek tudtával, eleve,,Persona non grata”-nak és ,,nyűgnek, koloncnak” minősíti, valamint teljesen ellehetetleníti őket a felülvizsgálat során bevezetett ,jelenlegi pontrendszerrel.
    Az állapot romlással is kidobják őket, hiába is fellebbeznek, miközben nincsen számukra megfelelő munkahely. Eladósodnak, kilátástalanságba lökik őket, és nem tudjuk merre hová.

    Ilyen az álszent, embertelen, sunyi, simlis fideszes politika, tegyünk ellene!

    http://www.facebook.com/events/194941207296061/

  4. Ez olyan megható …..
    Az állatvédők is örülhetnek.
    Undortodox hazánkban vége az állatkísérleteknek is.
    Ezentúl csak embereken tesztelnek.
    Különben is,
    tripper és kankó együtt a frankó.

  5. “és lábat is csak akkor amputálnak majd, ha legalább kettő vagy több láb levágása válik szükségessé egy betegnél”

    Kettő vagy több láb??? Miért, hány lábunk van még? 4, mint a kutyáknak?
    Eltévesztették az egészségügyet, állategészségügyet pályázták meg szerintem.
    Egyébként, ha egy lábat kellene amputálni, de nem gazdaságos, akkor megvárják amíg szegény beteg meghal? – vagy átterjed máshova is?
    röhejes és szánalmas!!!!!

  6. Gyurcsány hagyja abba a betegek kivonását az égészségügyből! Orbán Úr egészséget ad nekünk, mert az egészség is a Nemzeti Együttműködés Rendszerére épül. Köszönöm Szulák Andi az egészséges bélflórákat! Hajrá Magyarország! Meg el is lehet menni..

  7. Egyszerűbb megoldás, ha az egészségügyben bevezetik a gyorsteszteket. Ha a beteg a 100 métert 12 másodperc alatt futja és 1 percen belül megmondja, hány perc alatt ürül le az úszómedence, amelybe három befolyón megy be a víz és egy kifolyón át távoznak a kiskorúak, akkor testileg-szellemileg egészséges — nem kell kezelni. Ha valamelyik teszten elbukik, akkor nem felel meg az elvárásoknak — nem kell vele foglalkozni.