A határon túli és az anyaországi cégek kölcsönös egymásnak tartozásairól idén is állami ünnepségen emlékeztek meg.

A fővárosi cégbíróság épületénél Simicska Lajos és Demján Sándor közösen koszorúzta meg az Ismeretlen Magyar Alvállalkozó szobrát. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal épülete előtt pedig Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter beszélt arról, hogy mennyire fontosak a határokon túlra szakadt magyarság és magyar kötődésű cégek összetartásában a ki nem fizetett munkák, megbízások valamint az ebből kiinduló végtelen perek.

Az esemény után ünnepélyes keretek között pert indított egy marosvásárhelyi üzletember egy galántai építési vállalkozó ellen szerződésszegés és kötbér fizetésének elmulasztása miatt. A rendezvényen részt vett Radu Baboescu, a Romániai Vállalkozók Szövetségének elnöke, akit a beszéde után Kövér László izomból leköpött.

63 KOMMENT

  1. Váratlanul felmentették a pécsi zöldhatóság igazgatóját, megy a fidesz simli, adatmegsemmisítés!

    Felmentette a Dél-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség és az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgatóját a vidékfejlesztési miniszter – közölte hétfőn a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

    A tárca tájékoztatása szerint Laki Zoltán és Németh Zoltán pénteken vette át a felmondását. A miniszter rajtuk kívül még három felügyelőségi munkatársnak, két igazgató-helyettesnek és egy gazdasági igazgató-helyettesnek mondott fel.

    A felmentés okát Németh Zoltán és Laki Zoltán esetében indokolta az érintetteknek a minisztérium, erről azonban konkrétumokat nem közöl a tárca – fogalmaz a közlemény.
    A győri székhelyű zöldhatóságot a jövőben Buday Zsolt, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség eddigi munkatársa vezeti majd. A pécsi székhelyű felügyelőség igazgatója Varga István lett, aki eddig a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgató-helyettesi posztját töltötte be – tájékoztatott a VM.

    A közleményben reagált a tárca azokra a hírekre is, amelyek szerint az észak-dunántúli felügyelőség dolgozóit hétfőn reggel nem engedték be a munkahelyükre. A VM közlése szerint a felügyelőség informatikai rendszere hibásodott meg, és amíg a szakemberek dolgoztak a helyreállításon, addig a dolgozóktól türelmet kértek. Délben mindenki felvehette a munkát, az új igazgató pedig állománygyűlést tartott a hatóság munkatársainak – közölte a tárca.

  2. Az emléknap alkalmából “Arany Fokozatú Oligarchai kitüntetést Acélbetétes Bakancs fokozattal” adományozott Orbán Viktor miniszterelnök úr a Közgép vezetőjének…

  3. A határon túli és az anyaországi cégek nem tartoznak egymásnak tehát 1 nap alatt két hazugság ezen a névtelen blogon . Sebaj , romboljátok a nem létező renométokat . 🙂 😉 😀

  4. @Lencsés István:

    “A határon túli és az anyaországi cégek nem tartoznak egymásnak”

    Majd fognak. Vagy ha cégek nem, akkor az állam. Valamelyik hülye most rendelt be többkonténernyi szalmakalapot a székelyektől a közmunkások fejére. Leshetik, mikor lesznek kifizetve azok a kalapok.

  5. Demján (pedig nem lehet teljesen hülye akkora céggel a hátában) valamiért fizikai munkásokat képzel ide az országba. Hogy itt kell termelni.

    Most versenyezzünk Kínával és amit naponta egy tál rizsáért megcsinál ott valaki, azt mi csináljuk meg fél tál rizsáért. Ennek fognak örülni, különösen aki a rizst szereti.

  6. Kérdéseim az ünneppel kapcsolatban:
    Az ünnep alkalmából megszólalnak-e az elsikkasztott harangok?
    Lesz-e nemzeti összefogás, és az összefogottakat hová szállítják közmunkára?
    Lesz-e mikrofon, ami mellé beszélhetnek a szónokaink?
    Mik lesznek az ünnepi jelszavak, jelmondatok?
    Világ proletárjai, ezekre szavaztatok?!
    Az Ismeretlen Magyar Alvállalkozó szobrának kivitelezését is a K…p nyerte el?
    Ki az a Kövér László?
    🙂

  7. nemzeti összetartozás napja… amikor széthullott az ország… zeti nemösszetartozás napja

    akkor a Nemzeti Fizetés Napja… amikor nem fizetünk a vállalkozóknak… zeti nemfizetés napja

  8. Ezt űbereljétek:

    Ötmillió forintért készült el az alaptörvény díszkiadásának iPadre optimalizált, magyar és angol nyelvű változata. Ebben az árban benne van az így elkészült alaptörvény-díszkiadás feltöltése is az Apple Appstore-ba – derül ki a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium idei, május 23-án összesített szerződéseinek listájából, amelyet a kormányzati honlapon tettek közzé.

    “Ebben az árban benne van az így elkészült alaptörvény-díszkiadás feltöltése is az Apple Appstore-ba”
    Kibaszott drága klikkelés volt!!!

  9. A Nem. Ügy. kormánya már forradalmi hatalomátvétele után hozzákezdett a Nemzeti Körbetartozás elmélyítéséhez, az EU-támogatások oligarcháknak (vagyis: a Nem. Egy. Működés rendszerén kívüli vállalkozóknak) nyújtása befagyasztásával. Sajnálatos, hogy az oligarcha-körbe tartozik az óvatlan, már a forradalom előtt is működő, ezáltal nemzetünk ellenségeinek adózó vállalkozások 70%-a.

    Szabadságharcunk részeként komoly fegyvertényként könyvelhetjük el, hogy majdnem sikerült az Európai Bizottságot rávenni a támogatások részleges megvonására. Bár időközben a Bizottság megváltoztatta döntését, Nem. Gazda. miniszterünk személyesen garantálta, hogy a strukturális alapokhoz való hozzáférés nem fogja hátráltatni kormányunkat a Nemzeti Körbetartozás kiterjesztésében.

    Emlékeztetem Ti. Nem. Egy. Működő társaimat, hogy idén már példát mutattunk az egész világnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal fizetésképtelenné tételével is.

  10. @T-101: Lol ? :O Ez a szinted ? :O Mondjuk min csodálkozom , hisz még neved sincs . 😀 10 milla ? :O Olyan nincs maximum 10 millió . Az időpont egyeztetés függvényében van az hogy mi a késés illetve mi a tartozás , te tudatlan .

    @ürügyminisztériumi álamszitkár: Mini . elnökönk nincsen csak MINISZTERELNÖK – ünk van . ÁDER JÁNOS azért mert nem mindig mosolyog attól még nem kell vele poénkodni ,de hát ez is a szintedet mutatja .
    @Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Nem vagyok okstojás . A késés meg a tarotzás között van különbség , mr leírtam , nem ismétlem magam , ez nem az általános iskola .

  11. @Lencsés István: Szevasz megint, Te Isten Barma (most már nagybetűkkel, mert ekkora teljesítményt el kell ismerni). Mi van, megint őrizetlenül hagyták a számítógépet a kezelőiben?
    Az általános iskolát meg ne emlegesd, mert azt még el kell végezned.

  12. “Lencsés István 2012.06.05. 15:57:51
    A határon túli és az anyaországi cégek nem tartoznak egymásnak”

    Kedves Lencsés István!

    A pontos tényálladék rajzszöggel való rögzítésének céljából kérem sorolja fel, mely határon túli és mely anyaországi cégek nem tartoznak egymásnak. Remélem, ezzel elegendő feladatot adtam hogy lekösse hihetetlen mértékű agykapacitását az elkövetkezendő egy-két évtizedre. Fáradozását előre is tiszta szívvel köszönöm a Nemzeti Agyfejlesztési És Általános Szórakoztatási Minisztérium Boldogságkutató Alosztálya Tehetségkutató Részlegének Hangulat, Morál és Reakcióidő Javító Csoportjának nevében!

    Id. Dr. Sólet “Babos” Béla

  13. @logikaibukfenc: Kmoly dolgokkal nem viccelek , de ezt már írtam de olvasni azt nem tudsz . Vannak barátaim és haverjaim is . Nekem nincsen szükségem sem pszichológusra sem pszichiáterre .

    @trazz: Amit írok az maga a tény , én ugyanis csak akkor írok . Az és szót soha nem írjuk nagybetűvel , szóval javaslom az általános iskola elvégzését . Szórakoztatási Minisztérium sincs . Azaz ha nem veszi komolyan a dolgokat és nem tanul meg írni , nem reagálok önre többet . A többi sincs amit leírt . A rövidítés és a név nem vállalás pedig szint alatti , és fosás .

  14. Kedves Lencsés István!

    Sajnálatos módon üzenetébe több hiba is csúszott. Kezdjük a legnyilvánvalóbbal. Természetesen létezik a minisztériumunk. Ha nem létezne, normális, ép ésszel végiggondolva, el tudja képzelni, hogy nélkülünk ilyen, és egyéb ehhez hasonló nívós kulturális műsorokkal szórakozhatna szabadidejében?!

    http://www.youtube.com/watch?v=hN5CwZQ4QxE

    Ki más szervezhette volna meg példűul ezt az adást, mint minisztériumunk szórakoztatásért és népnevelésért felelős alosztálya?!

    Ami az általános iskolát illeti : valószínűleg túl rég volt hogy megtanult írni-olvasni, azóta ugyanis alapjaiban változtak az általános (és kevésbé általános) helyesírási szabályok. A kétharmad az KÉTHARMAD! Bizony, minisztériumunk nevében az “és” szócska nagybetűvel írandó, hiszen minisztériumunk Magyar És Nemzeti, (sőt : MAGYAR És NEMZETI!), aki pedig mást mond az vagy hazudik, vagy nem is Magyar!

    Mivel látom hogy még mindig túl sok a szabadideje, kérem a korábban említett cégek cégjegyzékszámuk sorrendjében történő felsorolása mellett töprengjen el az alábbi, minden bizonnyal sokdiplomás műveltségének latbavetésével megszerkesztett mondatai, mondatrészei elemzésén is :

    “de ezt már írtam de olvasni azt nem tudsz”
    “Amit írok az maga a tény , én ugyanis csak akkor írok .”

    Végezetül engedje meg hogy valamiben igazat is adjak önnek :
    “Nekem nincsen szükségem sem pszichológusra sem pszichiáterre.”

    Valóban nincsen, amire láthatóan nagy szüksége lenne az némi gépolaj meg egy ügyes kezű szerelő, mert ön minden kétséget kizárva egy droid.

    😀

  15. @Lencsés István: Ön Valóban Nem. Egy. Működő polgár, ezért Orbán Viktor Mini. elnökünk két toronyórát is adományoz Corvin-láncon az Áder János Víg Kacaja érdemrend középszerű fokozata mellé.

    Ezúton tolmácsolom ugyanakkor kérését, hogyha lehet, a továbbiakban kevésbé hevesen védje meg. Egyrészt elfogytak a toronyórák. Másrészt köszöni, az Ön védelme nélkül is eléggé alacsonyra zuhant már népszerűsége, fölösleges ezt a választások előtt ennyivel még lejjebb nyomnia, érdemes tartogatnia demenciáját a kampányidőszakra. Harmadrészt, harcos Mini. elnökünk kikéri magának, hogy bárki védelmére szorulna: Nem azért gügyög harcias hasonlatokat, hogy bárgyú hívei továbbgügyögjék a hülyeségeit!

  16. @trazz: Jó reggelt, kolléga! Kérem, ha valaki kétségbe vonná a Nem. Ügy kormánya bármely alsóbb szervének létezését, becsületes névtelen feljelentésben forduljon hozzám! Államadósság-csökkentési programunk egyik alapvető eleme amúgy is a toronyóra-kiadások drasztikus visszafogása lenne, melyből újabb börtönöket létesíthetünk Sukorón.

  17. Szerintem nincs annál szórakoztatóbb, amikor poltikailag elkötelezett emberek véresen komolyan linkelik és kommentelik a hírcsárda “híreit”, pláne névvel facebookon.

  18. @ürügyminisztériumi álamszitkár: Mivel újra úgy írta a miniszterelnök szót ahogy többet nem reagálok önre , ha nem tanul meg íeni maga anonim . Én nem védem ORBÁN VIKTOR – t hanem tisztelem . Ez óriási különbség . A népszerűsége nem zuhan , a választásokat pedig úgyis újra a FIDESZ nyeri . Felnőtt ember nem gügyög , maga viszont azt csinálja , mert tini és még fosós is . 🙂 😉 😀 ORBÁN VIKTOR – nak nincsenek hülyeségei és nem vagyok hívő , csak tisztelő . E két szó között is óriási a különbség , de maga ezt nem értheti mert ahhoz is hülye .

  19. @trazz: De jó, hogy van nekünk ez a lencsésistván, mert bár a poszt is remek, de ezek a hozzászólások, amelyek megkoronázzák, nem jöhettek volna létre, ha nincsőőő, ez a kincs…őőő, izééé:D

  20. Szerintem legyenek ünnepek mégmégmég!
    És feltétlenül: MUNKASZÜNETI!

    Ha nem kéne dolgozni június 4-én, egy egész ország áldaná Trianont!
    Így meg meló után kell menni siránkozni, hát ez így nem járja.

    További javaslataim:

    Nemzeti Seggbőlszájba Napja
    Nemzeti Móres Napja
    Nemzeti Világbéke Napja
    Nemzeti Kávédárálás Napja
    Nemzeti Csirkefarhát Napja

    illetve legyen Nemzeti Űrállomás, Nemzeti Olimpia, Nemzeti Únió!

  21. A román közlekedési minisztérium jogi úton fog kártérítést követelni a Vegyépszer által Romániában el nem végzett útépítések, valamint a csak részlegesen befejezett útszakaszok megrongálódása miatt – idézte a román szaktárca keddi közleményét az MTI. Alexandru Nazare román közlekedési miniszter Füzes Oszkár bukaresti magyar nagykövettel találkozott, akinek kifejtette ez ügyben a román fél elégedetlenségét. Nazare szerint elfogadhatatlan, hogy a kolozsvári terelőút építése novemberben leállt, és az elkészült szakasz egy része megrongálódott. Rámutatott: a Vegyépszer csődhelyzete miatt leállt munkálatok, valamint a román alvállalkozók ki nem fizetése a román állam számára elfogadhatatlan anyagi károkat okozott.

    A kormány mellett a román sajtó már korábban nekiugrott a cégnek. Több mint 300 román céget vert át a Vegyépszer – írja hétfői számában az Evenimentul zilei című román napilap. A cikk szerint a magyarországi cégcsoport több tízmillió eurót vont ki Romániából, miközben alvállalkozóit nem fizette ki. „Ilyen panamával tízévente egyszer találkozni” – írja a lap