Két vesszőhiba és egy ly miatt nem röhöghet újra rajtunk Európa.

Áder János beismerte: nem eljárási hiba miatt dobta  vissza a médiatörvényt. Valójában három nagyon súlyos helyesírási hibát talált a szövegben, és nem is volt nehéz megtalálni, mert a munkapéldányt úgy nyomtatták ki Wordből, hogy a piros hullámos vonal is a lapra került.

"Két helyen is rossz helyre került a vessző, a muszáj pedig nem muszály. Lépnem kellett, nem engedhetem, hogy újra a médiatörvényen csámcsogjanak, és újra rajtunk röhögjön Európa" – mondta el Áder János, hozzátéve: "Természetesen a piros hullámos vonalak mellett a zöld hullámos vonalakat is figyelembe vettem. Volt egy mondat, ami túl hosszú volt, és a Word három szó helyett is sokkal frappánsabbat ajánlott fel. Ha az országgyűlés megfontolja ezeket a változásokat, aláírom a törvénymódosítást"

Áder János elmondta még: nemcsak a törvények vizsgálatában lesz következetes, de az Országgyűlés büféjének kínálatából is töröltette a Capucsínó és Croassan szavakat.

21 KOMMENT

  1. Helyes is, mert a croissannak van rendes magyar neve is: rongyoskifli ami jobban kifejezi az országgyűlés tagjainak a néppel való szolidarítását. A kapucsínó, magyarosan kapucíner pedig a dekadens, klerikális reakcióra emlékeztet, amit pedig már majdnem eltöröltünk, de aztán egy hirtelen politikai fordulattal mégsem. Majd kiváncsi leszek az angol ferdítésre, azt is az Ádler írja alá ?

  2. Amikor az FB-falamon csak a címet olvastam, nem láttam, kitől jött a poszt, simán elhittem. És ez nem vicc.

    A vicc az, hogy most már annyira ott tartunk, hogy a hcs-s híreket is elhiszi az ember, annyira trágya, ami itt folyik. Mármint az “itt” nem a hcs-t jelenti.

  3. A croissant francia kifejezés, és mivel Franciaország az antant árbocos tagja volt, nevezhetjük croissantantnak is. A Szómagyarító http://www.szomagyarito.hu/szocikk.php?id=746 szerint holdkifli.

    A Szómagyarítót egyébként érdemes olvasgatni, mert jobb mint a HCs. Néhány példa:

    mátrix = táblány, firewire = napkábel, dealer = abrosz, dezodor = szagolc, kolivo = gabány, achieve = acsív, provokál = acsarít, frekvencia = gyakorzat, vesztígium = hajdanc, bluetooth = dzsedikapcsi, integritás = egészbenesség, orális szex = szájzás

    A bagatellizál = bagózik rá kifejezés ragozásán elméláztam egy kicsit. Ízlelgettem az “elbagatellizálja” = “elbagózik rája” fordítást, és úgy döntöttem, hogy ez egy barna halfajta: #@!x# rája.

  4. Emlékeztetem a T. Nem. Egy. Működő társaimat, hogy mikor Áder János megígérte: ha száz jó törvényt kap, mindet aláírja, míg ha száz rosszat, azt mind visszaküldi, a szempontrendszert nem közölte, ezért ugyanúgy betartja ígéreteit, mint Orbán Viktor Mini. elnökünk a semmit.

  5. Bányatűz” van, össze kell fogni! – fogalmazott Gaál Gábor, a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezetének (BDSZ) tanácsosa. A résztvevők helyeslően morogtak, akárcsak akkor, amikor Rabi Ferenc, a BDSZ elnöke közölte, felkeresték az illetékes hivatalokat javaslataikkal, és amennyiben június 30-ig nem rendezik megnyugtatóan a bányászok rokkantsági nyugdíjának kérdését, a tárgyalásokon túl egyéb eszközökhöz is folyamodnak majd. Az idő ugyanis sürgeti őket, hiszen egyre több volt bányászt minősítenek rehabilitálhatóvá, vagyis veszik el tőlük egyik napról a másikra a nyugdíjukat. Ez a számok tükrében 120 ezer forint helyett 28 ezer forintot jelent.

    – Az egész felülvizsgálat egy vicc! – fakadt ki egy érintett pécsi bányász, aki nemrég esett át a procedúrán. – Az orvosi véleményt egyszerűen semmibe vették, a szociális és rehabilitációs bizottság egyetlen tollvonással felülbírálta a döntést, és közölték velem, hogy mehetek vissza dolgozni. Mégis hova?

    És hova menjen az a diplomás 55 éves 10 éve rokkantnyugdíjas, aki kiesett a szakmájából, megszakadtak a kapcsolatai, hitelt vett fel a nyugdíjára, ebből élt a családja és 70 ezer a pályakezdő munkanélküli?

    Orbán szégyeld magad, jellemtelen, sunyi, szarházi vagy!

    Verjen meg az Isten!

  6. @czejp:

    Köszi a receptet, a croissan meg sem közelíti azt a rongyos kiflit, amit gyerekként, majd diákként ettem Szegeden a régmúltban. Meg fogjuk sütni, és megétetjük magunkat.

  7. Áder most nagy mellénnyel be akarja bizonyítani, hogy ő nem Pali bácsi, aki mindent csukott szemmel aláírt. Ezt a szándékát, ezzel az indítással, egy szóval lehet jellemezni: szánalmas.

  8. “Két vesszőhiba és egy “ly” miatt nem röhöghet újra rajtunk Európa.”

    Gondolom, ez az összes baja az Uniónak ezzel a törvénnyel is.
    Sz sincs tartalmi kifogásról, azt nem röhögik ki.

  9. @A rokkantak lenullázásába belebuksz Orbán meglátod:

    “És hova menjen az a diplomás 55 éves 10 éve rokkantnyugdíjas, aki kiesett a szakmájából, megszakadtak a kapcsolatai, hitelt vett fel a nyugdíjára, ebből élt a családja és 70 ezer a pályakezdő munkanélküli?”

    Menjen el ahhoz az orvoshoz, aki 45 évesen lerokkantosította. De most komolyan mit gondolt, ő diplomás, tehát mondjuk valamikor 25 évesen kezdhetett dolgozni (optimista esetben is 21 évesen), és 45 évesen már le is tette a lantot? Nehéz sajnálni, ha eddig tíz éven át a többiek tartották el.