Új jelenséget figyelhetünk meg a főváros éjszakai életében: a hipsterek után itt vannak a nyugdíjas trendsetterek, a nyugsterek.

„A vastagkeretes szemüveg annyira 1970. Mi már az ötvenes években nem fértünk el a kertben a sok medvehagymától, a pulcsit pedig igen, én kötöttem” – kezdi a három példányban lépcsőházakba kiragasztott Angyalföldi Hírmondó szerkesztője, Bánkiné Kovács Marika néni. Az új irányzat egyik prominens képviselője szerint ideje már teret kérniük maguknak, túlságosan sok figyelem irányult ugyanis a „fiatal, elektromostelefonos suhancokra, akik azt sem tudják, a spárgát eszik, isszák vagy kovászolják”.

„Hívhatnak minket bárminek, az tény, hogy én már akkor bakeliteket hallgattam, amikor a legtöbben még meg sem születtek. Ráadásul én este nyolckor már ágyban vagyok, nem vandálkodom össze a buszmegállókat” – mesélt életéről egy másik véleményvezér nyugster, Károly bácsi, amatőr fényképész, aki rosszul exponált képek hibás előhívásával foglalkozik. Az új trendsetter réteg máris kitermelte magának a legjobb helyeket: voltaképpen mindegy, csak legyen olcsó az üveges Kőbányai és lehessen sakkozni.

„Régebben minden jobb volt” – összegezte az irányzat lényegét Bánkiné Marika, és igaza van.

10 KOMMENT

  1. A szomszédban lakik egy exhibicionista nyugster, aki előszeretettel mutogatja a fiataloknak a műfogsorát, hallókészülékét és járókeretét. Maguk szerint milyen példát mutat az ilyen?

  2. Bizony amikor ők az oldschool Tisza cipőjüket vették, még az volt a new school… Vidéken meg az egysebességes fék nélküli bringa dívik közöttük időtlen idők óta.