Lakás- és gépjárművásárlásra is fel lehet használni a magánszemélyeknek nyújtott IMF-hitelt, ha van türelmünk kivárni a tárgyalásokat.

Az IMF tegnap bejelentette: nem vár tovább arra, hogy tárgyalhasson a magyar állammal – helyette közvetlenül az állampolgárokkal kezdik meg a tárgyalásokat.

Itt áll ez a csomó hitel már fél éve, félünk, hogy tönkremegy, muszáj kiszórnunk!” – nyilatkozták a Nemzetközi Valutaalap szakemberei, akik szerint a lakosságon még nagyobbat lehetne kaszálni, mint az államon.

Ingatlanvásárlásra és –felújításra, gépjárművásárlásra, és bizonyos keretek között szabad felhasználásra is kínál hitelt az IMF, ráadásul sokkal kedvezőbb feltételekkel, mint a Provident.

Az egyetlen hátulütő a folyósítás időtartama: a tárgyalások bejelentésétől a tárgyalások tényleges megkezdéséig, majd a hitel folyósításáig eltelt idő akár egy év is lehet.

7 KOMMENT

  1. Jelzem, Mini. elnökünk még mindig itt ül a tárgyaló-alaptörvényasztal mellett, és várja az IMF-et, ha tényleg tárgyalni akarnának egy kétharmados kormányfővel. (Természetesen nem a méretére értettem.)

  2. Az IMF a görög példán okulva most úgy adja a hitelt, hogy nemhogy visszafizetést nem vár, hanem újrafinanszírozza azt, ha nem fizetik vissza. Egyetlen hitelnyújtási feltétel, hogy a hitel lejártakor tüntetni kell, és kétévente el kell égetni elevenen egy-egy banki alkalmazottat (lehetőleg terhes nő legyen).

  3. Ez olyan megható …..
    A szabad felhasználás érdekel, hogy nekem is legyen stadionom a nép nevében,
    amit majd a nép a nép nevében fizet vissza.
    Mivel szabad felhasználás, ezért esetleg majd szabadlábon védekezem.
    Ahogy mostanság is szokás.

  4. Ma sokféle pszichotrop szer áll rendelkezésre, s ez a pszichiátria új, ma egyre inkább dominánssá váló ágának, a szabad felhasználású IMF hitel pszichiátriának a kialakulásához vezetett. Mai ismereteink szerint a gyógyszerek befolyásolják a génexpressziót és a sejten belüli jelátvitel mechanizmusát. Így a gén, illetve a sejt szintjén hatnak, s ilyen értelemben intruzív kezelési formáknak tekinthetők, hiszen nem szükséges a beteg együttműködése ahhoz, hogy hatásukat kifejtsék. Az IMF ezzel tökéletesen tisztában van és a hitel igénylőit e szerint kezeli! A görögök azonban immúnissá váltak e szerek hatására, ezáltal kezelhetetlenné váltak a Nemzetközi Valutaalap számára!