Az életfogytiglan helyett elrettentőbb büntetések is kiszabhatók ezentúl. Egy áfacsalót már Semjén Zsolttá műtöttek, másoknak pedig életük végéig call centeresként kell élniük.

Egy pár hete elfogadott törvény értelmében a bíróságok ezentúl a életfogytiglannál súlyosabb, de a halálbüntetésnél enyhébb büntetéseket is kiszabhatnak, hogy ezzel is elrettentsék a bűnözőket.

Az egyik első eset, ahol ezt alkalmazták Székesfehérváron történt, ahol egy drogkereskedőt 20 év Tescóban letöltendő pénztárosságra ítélt a bíróság. Az elítélt ügyvédje enyhítésért fellebbezett, mire a bíróság további 10 év halpultozással és vásárlók könyvében helyesírási hiba javítással is megtoldotta a büntetést.

Egy másik esetben egy szerbkereskedőt ítéltek el, aki élő szerbek – főleg nők – testével kereskedett. A 27 éves elkövetőt életfogytig tartó Semjén Zsolttá válással büntették, az arcát máris a KDNP elnökévé műtették, IQ-redukciója viszont még hónapokig eltarthat.

A TASZ közben már vizsgálja, hogy egyéb törvényekkel és nemzetközi szerződésekkel nem ütközik-e az új magyar gyakorlat, aminek keretében akár évekig tartó callcenterezésre, porszívóügynökösködésre, vagy Szijjártó Péter kedvelővé tennék a bűn útjára lépett honfitársainkat.

24 KOMMENT

  1. Jók a poénok, de a szélsőértékig nem mentetek el: lassan annyira fos lesz ez az ország, hogy a legsúlyosabb ítélet az lesz, ha valakit felmentenek és élnie kell a megszokott (full szar) életét.

  2. @adofizeto
    Ide nevetni jár az ember, vagy a tudakozni, nem közhelyes sírást hallgatni.Tényleg nem ez a legjobb ország, de nem is a legrosszabb és ezzel a pesszimizmussal csak ülteted mindenki fejébe a pesszimizmust.Elég érdekes ellentmondás, hogy Európában ennyire borúlátóak az emberek,pedig örülni kéne neki, hogy ide születtünk.

  3. Ne felejtsük el a visszaesők halmazati büntetését: Szákhez kötözve a Barátok közt összes, fülhallgatóval, 3D-ben. Fossa össze magát, amikor Magdianyus megindul felé a parfissal.

  4. @gépeklázadása3: Le vagy maradva egy brosúrával: mi nem leszünk európai gyarmat! :)))
    Most, hogy már én is nevetek, megkérdezem: nem vagy te egy kicsit bátor, hogy Gyurcsány és Orbán Magyarországát és Európát (nem földrajzi elhelyezkedés, hanem ÉRTÉKREND) egy napon említed?!
    Hogy a megveszekedett f.szba’ meri magát európainak nevezni egy olyan állam, ahol visszamenőleges hatályú törvényeket hoznak?!
    És hogyan lehet -ha már itt tartunk- polgárnak nevezni azt a “prolihordát” (FankaDeli zseniális lényeglátása, én is csak idézni szoktam tőle), ami itt van?!

    Különben pedig, ha valaki attól lesz pesszimista, mert én itt pofázok (és nem attól, amit megél ebben az országban), akkor régen rossz.
    Bocsánat az offolásért, ez egy vicces oldal, nevessünk csak tovább…

  5. Én is erős késztetést éreztem, hogy a malacosztást belinkeljem.
    Nekem az a rész tetszett a legjobban, amikor a sikeres nap végén mindenki megpihent: a lúzer cigányok malac nélkül kullogtak haza (mert itt is unortodoxul számoltak, mint Matolcsy), Hegedűs pedig beült a böszme nagy, sofőrös A6-osba. Basszus, megint nem lett nevetős! 😉

  6. @Adofizeto: A poszt a büntetés alternatív változataival foglalkozik. Nem fog kiosztani, mert nem mondtam, hogy Norilszk kilátástalan hely, (az a falakkal határolt börtön lenne).

    Még mutatok pár helyet, és Lázár is tetszeni fog.

  7. @legeslegujabbkor: Lázár már most is tetszik (na nem úgy).
    Mindig is imponált a pofátlansága, nopláne ahogy ilyen pofátlanul a pofátlanságról tudott értekezni.

    (Á, csak vicceltem, azt kívánom meghitt pillanataimban, hogy felforduljon a rohadék. Sajnálom, hogy elvették a 400 lovas játékszerét (S8), mert úgy több esély lett volna rá. 🙂

  8. Tudom hogy május másnapján már senki sem olvassa a régi kommenteket, de akkor is egy vicc, hogy amíg Indiában – és hogy ne legyek annyira szélsőséges – USÁban, Brazíliában stb helyen sokkal bizakodóbbak az emberek( bár az x tízezres-százezres felmérések nem mutatnak teljes képet).Aki most felnő generáció, azt csak arra neveli a média és az ország, hogy ne legyen semmi törekvőkézségük és hogy itt semmi kilátás nincsen.A szülőinknél ez nem volt ennyire kiélezett, pedig sokkal szarabb helyzetből indultak.Ez a hozzáállás akármennyire is erőltetitek csak süllyesztőbe viszi a népet.
    Örülni kéne a viszonylagos jólétnek, de ha szar van a palacsintádban nyögjél csak vissza valami újabb oltást.

  9. @gépeklázadása3: “A szülőinknél ez nem volt ennyire kiélezett, pedig sokkal szarabb helyzetből indultak.”
    Ez tényszerűen nem igaz. Szüleinknek egytől-egyig volt munkájuk és teljes létbiztonság volt. Nem tudtak gyakorlatilag olyat csinálni, hogy elveszítsék a munkájukat, hogy kitegyék őket a lakásukból az utcára. Olyan sem sűrűn fordult elő anno, hogy egy szülő nem tudott enni adni a gyerekének. Igaz, mindenki szarul élt, de stabil, kiszámítható módon! Ne becsüld alá ezeket az elemeket, szerintem ezek az átlag proli életének szinte legfontosabb elemei!!!

    És persze az sem igaz, hogy aki sír, az egy tehetségtelen, lusta ember. Nekem pl. 2 munkahelyem van, sikeres vagyok és jómódú. Nem dicsekvésből mondom, csak azért, mert már belekezdtél ebbe a demagógiába is.