A telekomadó tervezetéből kiderül, ismerősönként kell majd adózniuk a közösségi portált használóknak, a profilképekre is darabonként 3 forintot, míg a megosztás és a like után 2 forintot kell majd befizetni.

Nem járnak jobban Farmville-felhasználók sem, nekik pontjaik után tizedet kell beszolgáltatniuk a netispánnak, aki a jövőben az internetes adóforintok beszedése felett őrködik. A CBA ismerősek jelölése szerencsére továbbra is ingyenes marad és a videotonos videókat is ingyen tölthetjük a Youtube-ról. Emelkedhet a kormányellenes kommentek költsége is, mivel kommentenként 7000 forintot kell majd befizetni, ha az nem támogatja a jelenleg (mindenkor) regnáló pártokat.

Az ellenzéki pártok szidása egyelőre díjmentes lesz, de elképzelhető, hogy itt is bevezetnek kulturális járulékot a trágár szavak után, amiből közvetlenül a Marslakók sorozatot támogatják. A szolgáltatók már tervezik Duty Free Teleházak létrehozatalát egyes nagykövetségek alagsorában, ahonnan kedvezményes áron lehetne barangolni a világhálón.

Az internetkávézókban a kávé után is kell majd fizetni, mivel benne van a szóban az internet kifejezés. A Google és a Youtube egyelőre elemzi annak a költségét, hogy a napi adatforgalma után mennyit kell majd kifizetnie, ennek érdekében ezt már beírták saját keresőjükbe, amíg ingyenesen tehetik ezt meg.

Szociális alapú internetet is létrehoznak majd, ahol olyan oldalakat tesznek ingyenesen elérhetővé, amit az idősek vagy a szellemileg kihívással küzdők használnak, mint például az Iwiw, a Blikk.hu és a Napiszar. A közszolgálati média oldalak látogatásakor ezután be kell majd lépni ügyfélkapunkon keresztül, mivel ezeket csak akkor vehetjük a jövőben ingyenesen igénybe, ha utána 10 percen keresztül igennel válaszolunk a Nézőpont Intézet minden kérdésére.

49 KOMMENT

  1. Húha, akkor rosszul járnak a több száz ismerősökkel rendelkező nagyon népszerű és nagyon szexi leánykák/fiúkák, ill. akik naponta váltogatják a puccsítós, csücsörítős, cukin hülye bambulós profilképeiket 🙂

    Az idióta alkalmazásokat használókra ill. posztolókra nem fognak plusz fizetési terheket róni esetleg?

  2. “Az ellenzéki pártok szidása egyelőre díjmentes lesz”

    Ennél még jobb lenne, ha az ellenzéki pártok szidásával plusz kreditet lehetne gyűjteni, amit aztán el lehetne használni egyéb facebook-olásra. Ezzel meg is lenne oldva az internetezők megnyilvánulásainak nemzeti vágányra terelése.

  3. Hagyjad már! Ezt ki találta ki?? Olyan kamu, mint a sz@r! Vagy vkinek ennyire vicces, hogy lassan már tényleg a levegő után is adózni kell?? Ezt annak vezessék be, akinek kipattant a fejéből!

  4. Elkéstél rajtad és rajtam kívűl mindenki bekajálta 😀
    A facebook adathalász hálózat a célja az emberek leinformálás manipulálása, ha adóztatnák kevesebben hasnzálnák, ergo a célnak nem megfelelő 😀

  5. na, ezt a posztot kár volt lájkolnom. hozzájárultam ezzel én is ahhoz, hogy eljusson sok-sok 2 bites hülyéhez a poszt, mert látják benne a facebook meg a ZADÓ szócskát, azt hőbörögnek. istenem…

  6. A pénz- és adatmosás kiküszöbölése érdekében, a Nem. Ügy. kormánya a facebook mellett, a “sárgacsekk-adó” mintájára a beragasztós fotóalbumokat, valamint a lákolás mellett az élőszóban elhangzott “Tetszel!” kifakadásokat, és annak szinonímáit is (bírlak, komázlak, sunáználak, stb.) adóalapnak tekinti.

    A fentiek alól kivétel Mini. elnökünk és Nem. gazda. miniszterünk fényképe és imádása.

  7. @elwood: Gaz. miniszterünk tisztában van vele, hogy az agysebészet ősi magyar tálentum, ezért adómentes marad.

    Ennek természetesen semmi köze a békemenethez, az orvostudomány még nem képes művi úton ilyen mértékű demenciát produkálni. A békemenetelők nyilván született hülyék.

  8. A “pózolj pénzzel” típusú képekre a bemutatott összeg 16%-át kell befizetni SZJA-ként. A nyugdíj és EÜ hozzájárulásról majd jövőre döntenek visszamenőleg…

  9. Sziasztok! Tegnap hazaérve hullafáradtan egy frissíto fürdot kívántam venni. A csapot megnyitva ömlött a fos sugárban a zuhanyrózsából. A látványtól elszörnyedve elfogott a hányinger és a wc fölé hajoltam. Ekkor vettem észre, hogy a lefolyót eltömítette valami. Alaposabban megvizsgálva egy felfújható szexbárány volt az. A földön össze-vissza véres és fekáliás spaknik hevertek. A sarokban pedig egy teli vödör beszáradt sperma állt, gépzsírral keverve. A tetején egy névjegykártyát találtam melyen ez állt. dr. Nagyfi Richárd elismert vízvezeték szerelo és análtágítási szakspecialista Úgy hallottam, hogy az említett úriember ezen az oldalon található. Megkérném, hogy adjon magyarázatot a tettére. A többiektol kérdezem: Történt már veletek hasonló?

  10. A kommentelési adót is be fogják vezetni, kivéve, ha az illető kommentelő 35280 forint illeték fejében regisztrált valamely ingyenes kormányzati portálon, mert akkor úgy ingyen lesz.

  11. Egyelőre két fajtáját látom itt az emberi ostobaságnak:
    1. Ne adjatok ötletet nekik! —-> Szerinted tényleg lesz netispán?
    2. Mekkora kamu, már megint hazudtok —-> Ennyi ésszel hogy lehet élni?

  12. A Facebook egy tipikusan felesleges szolgáltatás, mondhatni lukszus. Termelékenységrontó hatása széles körben ismert, ezért jogosnak érzem, hogy valamilyen adminisztratív eszközzel korlátok közé kívánják szorítani.

  13. @Marcipántepertő: A Facebook korlátozásának egyedüli korlátja Mini. elnökünk arcának mérete.

    Emellett persze, a társadalmi igazságosság szempontjából az a szempont sem elhanyagolható, hogy legyenek hatékonyan, automatikusan és szinte észrevétlenül adóztatható tevékenységek, melyeknek semmi köze a jövedelemhez és a vagyoni helyzethez.

  14. Szeretném leszögezni, hogy ez semmiképpen sem lehet megszorítás. A megszorítás az, ha minden adónem marad a helyén, csak emelkedik. Nem. Egy. Működő (N.E.M.) kormányunk ugyanakkor csökkentette az adókat, például az SZJA-t. És a Facebook-adó mértéke sem lesz magasabb, mint amekkora ez az adó a 2010. előtti átkos demokráciában volt.

    Mielőtt még hazugsággal, vagy alapvető gazdasági-matematikai-történelmi ismeretek hiányával rágalmazák a Nem. Ügy. kormányát, idézném Gaz. miniszterünk cáfolhatatlan érvrendszerét: – Miért, akkor hát szerinted mennyi volt???

  15. Elvitték űtet egy képtárlatra .Na vajon kit??? Komoly főbólintásokkal megtekinté kommentálás nélkül , egyszer érzi ám , hogy húggyónyí kéne .Nosza az egész SLEPP kimasírozik a mosdóba.Ottan is van egy kerettel rendelkező akármi.Nézi nézi , majd imígyen szóla “lám egy igaz magyar ember ,mire a Tárlatvezető:Amit néz az egy tükör uram , amit viszont lát az egy megalomán barom .

  16. @Lencsés lstván: Hát persze , hogy ostoba vagy!!! Az is voltál a születésed óta!!! De az állatokkal ne említsd együtt magadat , mert ez sértést jelent Számukra . Arról már nem is beszélve , ha ezt valaki véletlenül megemlíti a zsótinak kilűnek a hétvégi vadászaton!!!