A telefonadó miatt csak a legtehetősebbek kiváltsága lehet mostantól a telefonbetyárkodás, amelynek népszerűsége máris rohamosan terjed a legfelsőbb körökben.

Míg korábban a gyémántfelnis luxusautó, a moszkvai swinger klub bérlet, vagy a polcon felejtett, szándékosan lejárt szavatosságú tíz literes Dom Perignon pezsgő birtoklása fejezte ki legjobban az elithez tartozást, mostantól a mértéktelen telefonhasználat, és ennek egyik speciális formája, a telefonbetyárkodás lesz a luxus új mérője.

A telefonadó bejelentése óta villámgyorsan söpört végig az országon ez az új hóbort, háttérbe szorítva több eddigi úri kedvtelést. A 100 leggazdagabb magyar című kiadványban szereplő üzletemberek az új adó bejelentése után például közösen égették el squashbérleteiket.

"Hányinger jött rám, kifordultam a yachtklubból, annyira fájt az az olcsó középszerűség. Inkább felhívtam gyorsan a pontos időt, négyszer" – osztotta meg tapasztalatait új szenvedélyével kapcsolatban Demján Sándor, aki mostantól interjút is csak telefonon ad, de elég megcsörgetni, bárkit szívesen visszahív, közben pedig másik telefonjáról tárcsázza az Ezo TV-t, és mellé rakja.

35 KOMMENT

  1. A tűzoltók, mentők, ill. rendőrség felhívása esetén a “sürgősség” miatt dupla + adó.
    Nevét kitakaró információ szerint, az undortodox kurmány szándéka szerint a kaputelefonon történő hívásokat is meg fogja adóztatni.
    Adómentességet csak az kaphat, akinél a hívott fél felől “Bingó” felkiáltást hall, és “Isten áldásával” válaszol.

  2. …visszakerülnek a forgalomba az évekkel ezelőtt kivont kétforintos érmék is (idősebbeknek: “bélás”), az elszámolás tisztasága és átláthatósága miatt ugyanis egy erre fenntartott külön nyílásba kell bedobni az adót a telefonkártyás fülkékben (beszélgetés közben magunkban kell 60-ig számolni és ennek ütemében fizetni)

  3. Miért kell mindig csak siránkozni?! Azért a Fidesz-kormányzásnak eredményei is vannak: itt van pl., hogy tegnap eltörölték a 98%-os különadót!

    (Eddig csak szimplán gyűlöltem őket, de mától a lámpavasban reménykedek…:)

  4. A “bélás” … Meg a “tantusz”, ami 60 fillér volt…
    A kerítésszaggató feles meg két forint öt fillér volt mindenhol, de a kocsmáros sose adott vissza kettőtízből… a rohadt kapitalistája…

    Jahhjj… emlékszem…
    Akkor még békekölcsön volt, nem államkötvény, mint most.

    AAkkor még Rákosi elvtárs volt, nem I. (Fülkeforr) Viktor, mint most.

    Akkor még Szovjetunió volt (nem Nagy Barátunk, hanem Nagy Testvérünk, mert barátot az ember maga választ, a testvért meg melléba$$2ák), most meg – tényleg mi is van most? Ki a barátunk? Vagy a testvérünk, mert már azt se bánnánk?

    Albánia? Kuba? Észak-Korea?
    Minket már senki se szeret?

  5. MOL-t venni 24 ezerér’ is úri hóbort volt. Mondjuk ezek az “urak” az adófizetők pénzét kúrták el, nem a sajátjukat. Aprócska különbség.

    (Ezennel, tisztelettel, leadtam a szertárba a doktori címemet. Majd ha valamelyik keresztény-konzervatív elvtársról kiderül, hogy szintén lopta, újra felveszem.)

  6. @Adofizeto: Ja, mint Pozsgay elvtárs. Remélem, ő is megszavazta a MaSZoP, mint MSZMP örökös bűnösségéről szólól bekezdést az új Alaptörvényben, mert az ő rábólintása nélkül mit sem ér az egész. Neki tudnia kell, ő ott volt…

  7. Szokas szerint megint hulyesegeket ir ossze a HCs. Demjan valamelyik dunantuli plebanos felhivasara inditott negy hivast, ezzel – a csodalatos telekomadon keresztul – hozzajarulva az allamadossag elleni harchoz. Termeszetesen.

  8. Bele kell húznunk, mert Afrikában több még a gyerekkatona, több a polgárháború, Ázsiában több a gyerekmunkás, Kínában több a halálraítélt.
    Matolcsynak vaklaki főzhetne köménymagoslevest szélhajtónak.

  9. @bandigyerek:
    Gondolom, narancs.
    Nos, azért a beteg is csak utólag érzékeli, hogy beteg, de olyan is van, akinek felhívták a figyelmét, mégsem veszi komolyan.
    Ezt nem telefonon közölték az illetővel, hanem az etika szabályait nem betartva, nyilvánosan.
    CB vs. OV.

  10. Azért a telefonadón az ÁFA -legalábbis kulturáltabb helyeken- a kettős adóztatás iskolapéldája. Teljesen abszurd, szóval, tutira meg fogják csinálni a fülkeforradalmárok.