"Nem lesz csekkadó és internetadó" – mondta Matolcsy. Sőt, engedve az EU nyomásának megszűnik az egykulcsos SZJA is, helyette nulla kulcs lesz, és az ÁFÁ-t sem lehet visszaigényelni, mert nem lesz. Viszont mindenki folyószámláját a NAV vezeti.

A kormány tovább egyszerűsíti az adórendszert, és a híresztelésekkel ellentétben semmilyen új adót nem kíván bevezetni, sőt az eddigieket is eltörli. Magyarország ezzel hivatalosan is adómentes ország lesz. Ezzel egy csapásra több minden is megoldódik: nem lesz több adócsalás, adóbevallás, nem kell adószakértőt fizetni, az adótanácsadók szövetsége tagjai pedig kereshetnek valami rendes állást.

Az átállás úgy fog zajlani, hogy minden most érvényes adót levonnak az eddigi bevételekből, vagy beépítik a kiadásokba, vagyis pl. a 27% adó visszaigényelhetetlenül ott marad az árun. Az új rendszer ráadásul tovább egyszerűsíti majd a banki műveletvégzést is, hiszen ahelyett, hogy több helyen tartanánk a pénzünket, pénzvezetési szolgáltatást ezentúl csak a NAV fog végezni, így mindenki folyószámláját ők fogják vezetni.

A tulajdonosok ezután úgy juthatnak a pénzükhöz, hogy minden év május 31-éig benyújtanak egy pénzfelvételi bevallást, amit a NAV 30-700 napon belül megvizsgál, és a megfelelő összeget kifizeti. Ha valaki nem megfelelő összeget próbál meg felvételre bevallani, azt a NAV ellenőrei bírsággal sújthatják, amit szerencsére nem kell befizetni, mert már ott van a NAV-nál. Úgy tudjuk, a teljes adómegszüntetés részeként az ATV és a Klubrádió is elhallgat.

Megkeresésünkre egy pénzügyi szakember a kormány eme újabb unortodox megoldására Z.V. internetes kommentelőt idézte: "Úgy vélem, két éve a fülkékben nem forradalom történt, hanem kurva nagy tévedés."

57 KOMMENT

  1. Mi lenne, ha végre ezt a tetves kormányt szüntetné meg valaki végre?
    Azt hittem, ezt a blogot olvasom:
    – szócska elvtárs megállítaná a betegek vándorlását, ha jól értem, kötelezővé akar tenni különböző szűrővizsgálatokat
    – matolcsy elvtárs megadóztatja az internetet és a telefont
    – valamelyik német(?) lap orbán elvtárs titkosrendőrségével foglalkozik a “TEK” kapcsán.
    – közterület használati díjat vezetnek be az utcai sportrendezvényekre (túl sok az utcai futóverseny…)
    – fónagy elvtárs épp a tömegközlekedés még alaposabb szétbaszásán ügyködik
    – egri elvtársak nem engedték fellépni Székhelyi Józsefet
    – panel felújítást csak fidesz-elvtársi cég végezhet
    – banki tranzakciók megadóztatásával csatlakozunk olyan államokhoz, mint Bolívia, Kolumbia, Pakisztán, Argentína stb.

    Eszem-faszom megáll, hogy egy kollégámat idézzem.

  2. Régebben valamelyik blogon egy hsz-ben olvastam, hogy a Kedves Vezető és Kuszaszem a HCs-ról veszik az ötleteket és azok megvalósításán dolgoznak. Akkor jót nevettem de már lassan sírni fogok. Ez egy tragédia!

  3. @plagi madár, az al kotmányt aláiro álamfö:
    Ford Farlaine

    Ford messze esik a ballonkabátos, kalapot és nyakkendőt hordó magándetektívektől. Napbarnított, kacsafrizurás, nagyszájú, minden ötödik percben rágyújt (természetesen Zippóval), párosával tapadnak rá a csajok, akik még azért is hálásak, ha kisúroltatja velük a WC-t.

    Kedvenc szófordulata: “Eszem-faszom megáll!”

    hu.wikipedia.org/wiki/Ford_Fairlane_kalandjai

  4. A Kúrva anyádat nemzeti Gonosz Törpe és te bandzsa szélhámos Ma-tojcsi ( holnap Be -tojcsy.)
    E l lesz kapva farkatok és annál fogva lesztek felakasztva,
    jó ötlet ez a polgárháború a jobbikosoktól, csak adóztassátok meg az internetet és a telefont… lőporszagot érzünk!!!! hamarosan a fülke nélküli forradalom kitör reméljük!!!!!

  5. Esetleg “Che” Guevara elvtárs példáját is figyelembe lehetne venni. Amikor kifogyott a lové a bankból, akkor a pénzügyminiszter elvtárs fogta a kis géppuskáját és elment rabolgatni és fosztogatni a szomszédos országokba. Persze szigorúan ideológiai alapon.

  6. Nálunk 42-fajta adó van! Nem lesz kicsi a söralátét? Pökhendi pöcs alcsuti buzi!!! A haverod még hány féle adót talál ki? Ilyen sokba kerül a Debreceni Stadion? Remélem egy napon ezt visszamenőleg visszafizetik!!

  7. Nálunk 42-fajta adó van! Nem lesz kicsi a söralátét? Pökhendi pöcs alcsuti buzi!!! A haverod még hány féle adót talál ki? Ilyen sokba kerül a Debreceni Stadion? Remélem egy napon ezt visszamenőleg visszafizetik!!

  8. @Dr.Wilbour Theodor: ez kétszer jött át, ezt elbuktad ez dupla

    fizetni fogsz a kommentelésért (internet) adatforgalmi adót… AFA

    az adatforgalmi adó számlára (AFASZ) kell befizetni…

    de mit keres ? oszkópéter a vízerben ?

    BI… zom-BI-rka
    CI… fo-CI-gány
    DI…
    FI… ho-FI-des ?
    GI…
    HI…

  9. @endike: Hitel? Te nem vagy normális!

    851 790 793 165 Ft, azaz nyolcszázötvenegy milliárd forint „elköltésérol tájékoztat a beírás feladója, és részletezi a felhasználást is. A társadalom nagy része fel sem tudja fogni, hogy ez milyen temérdek pénz!

    A Fidesz holdudvara szórakoztatja a köztévé nézoit 5 milliárd forintért. 2012. március 17. Hung-Ister Zrt. (Simicska Lajos); Show & Game Kft. (Závodszky Zoltán); Trisó Produkció Kft. (Fárbry Sándor); Megafilm Kft. (Kálomista Gábor); Strat-Comm Kft. (Borbás Mária); Spirit One Kft. (Pocsai Alex) Média.

    Vitézy Dávid jóléte: a BKK költségvetése 10 milliárd 2012. március 9. BKK Irodabérlés, költségvetés.

    Debreceni Stadion építése tervpályázat nélkül 12 milliárd forintért. 2012. március 7. Nagyerdei Stadion Rekonstrukciós Kft. Sport

    Köztársasági elnök díszorsége: 55 millió 2012. március 6. Nemzeti Honvéd Díszegység, személyvédelem.

    Budepest Szíve program szabálytalan közbeszerzési eljárásai 1,8 milliárd forintért. Büntetés EB-tol. 2012. március 6. Budapest Szíve Konzorcium (Reneszánsz Kofaragó Zrt. És Bau Holding 2000 Zrt.).

    Sukoró-ügyben állami ügyvédi megbízás 1,4 milliárd 2012. március 3. Réczicza White & Case LLP Ügyvédi Iroda. Jogvédelem.

    Nyolcszáz milliós bulvárkampány. 2012. március I.M.G. Inter Media Group Kft.

    A Századvég kormányzati megbízásai I.: Közvélemény kutatások és tanulmányok a posta- és a MÁV-stratégiájáról, Budapest fejlesztésérol és a határon túli magyarok ügyérol. 2012 Csaknem bruttó 1 milliárd 2012. február 28. Századvég Alapítvány Közvélemény-kutatás, tanácsadás.

    A Századvég kormányzati megbízásai II. Közvélemény kutatások és tanulmányok a posta- és a MÁV-stratégiájáról, Budapest fejlesztésérol és a határon túli magyarok ügyérol 2013 413 millió + 173 millió Ft 2012. február 28. Századvég Alapítvány Közvélemény-kutatás, tanácsadás

    A Századvég kormányzati megbízásai III.: Közvélemény kutatások és tanulmányok a posta- és a MÁV-stratégiájáról, Budapest fejlesztésérol és a határon túli magyarok ügyérol 2014 323 millió + 188 millió Ft 2012. február 28. Századvég Alapítvány Közvélemény-kutatás, tanácsadás

    Milliárdokkal tömi a Nemzetfejlesztési Minisztérium (Németh Lászlóné miniszter) a Századvág Alapítvány egyik cégét. 2,18 milliárd 2012. február 28. Strategopolis Kft. szakpolitikai kutatás és tanácsadás.

    Zugló Önkormányzata a Bencsik András Demokratáját támogatja 10,5 millió forinttal. 2012. február 28. Artamondo Kft. Kommunikáció.

    Giró-Szász András kormányszóvivo cégeinek milliárdos megbízás 1,06 milliárd 2012. február 1. Századvég Gazdaságkutató és a Strategopolis Stratégiai Elemzo és Kommunikációs Tanácsadó Kommunikáció, tanácsadás.

    A Fidesz gazdasági hátországának egyik központi vállalata egymás után nyeri, (mind a nagyobb, mind a kisebb tendereken) a milliárdos értéku közbeszerzési pályázatokat 200 milliárd Ft 2012. január KÖZGÉP és társai Építoipar

    Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, Felcsút: 3 milliárd 2011. december 15. Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány Sport.

    Vörös iszap adományok lenyúlása: 1,3 milliárd 2011. november 30.

    Rába részvények felvásárlása 13,4 milliárd 2011. november 11. MNV Nehézipar

    Új Albert Stadion építése 12 milliárd 2011. november 7. Sport

    Orbánék 13 millióért értékeltették egyéves „teljesítményüket”. 2011. november

    Balatoni Mónika (a tárca háttérintézményeként muködo rendezvényszervezo cég, a Hungarofest kreatív és stratégiai igazgatója) Tanácsadás. Külön rákerestem, miért kapja a nagy pénzeket? http://www.origo.hu/itthon/20120319-balatoni-monika-tanacsadoi-szerzodese-a-kozigazgatasi-es-igazsagugyi-miniszteriumban.html

    Külön érdekesség, hogy a saját teljesítményének értékeléséért is kapott hatmillió forintot a Forsense Kft.

    Puskás Ferenc Stadion átépítése 30-35 milliárd 2011. november ??? Építoipar

    Simicska szerencsejátéka: Szerencsejáték Zrt. Köztéri reklám (óriásplakát, stb.) 513 millió Ft 2011. november MAHIR Csoport: Publimont Kft. Reklám

    Simicska szerencsejátéka: Szerencsejáték Zrt. Köztéri reklám (óriásplakát, stb.) egymilliárd Ft 2011. november MAHIR Csoport: Publimont Kft. Reklám

    Festmények a kormányfényezésére 20 millió Ft 2011. november Fidesz közeli festomuvészek Kultúra

    Sokadik állami tendergyozelem ugyanannak a cégnek: a vasúti szállítás népszerusítéséért, MÁV PR kampányának szervezéséért 24,9 millió Ft 2011. október Bell and Partners Kft. Viszkei András Kommunikáció

    Sokadik állami tendergyozelem ugyanannak a Fidesz közeli cégnek: több, mint fél milliárd a jó állam megteremtését célzó kormányzati intézkedéseket közvetítéséért az emberek felé. (Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) lakossági tájékoztató kampánya) 600 millió Ft 2011. október Bell and Partners Kft. Viszkei András Kommunikáció

    Fovárosi Önkormányzat által nyújtott támogatás a Vitézy-klán által kiadott Helyi Témájának 94 millió Ft 2011. október Helyi Téma

    Erzsébetvárosi képviselotestület által megszavazott támogatás a Vitézy-klán Helyi Témájának 10 millió Ft 2011. október Helyi Téma

    Milliárdok a Fidesz közeli céghálónak Taninform nevu ügyviteli rendszer fejlesztéséért 24 milliárd Ft 2011. szeptember Commitment Zrt.; Ekler Gergely; Guller Zoltán; Taninform; Eduware Kft.; Uni-Veritas Consulting Kft Oktatás

    KSH munkájához kapcsolódó médiakommunikációs és pr-feladatok ellátásáért százmilliók az elso Orbán-kormány alatti MFB vezér cégének 177 millió Ft 2011. augusztus I.M.G. Inter Media Group Kft Kommunikáció

    Budaörsi óvoda napelemes beruházás kivitelezése 21 millió Ft 2011. július E-OS Csoport (KÖZGÉP csoport)

    A Fidesz cégbirodalma rámozdult az évszázad üzletére: Csongrád Megyei Önkormányzathoz tartozó több oktatási intézmény energetikai korszerusítése 259 millió Ft 2011. július E-OS Csoport (KÖZGÉP csoport) Energetika

    A Nyerges-birodalma nyerte el Szolnok városának köz- és díszvilágítási berendezések üzemeltetését (éves szerzodés) 21 millió Ft 2011. július E-OS Csoport (KÖZGÉP csoport) Energetika

    A Fidesz cégbirodalma rámozdult az évszázad üzletére: Lázár János városában helyi közvilágítás korszerusítése több százmillióért. 749,5 millió Ft 2011. július E-OS Csoport (KÖZGÉP csoport)

    Mol részvények vásárlása 500 milliárd 2011. június 20. Mol Koolaj

    Andy Vajna filmalapjának másfél milliárd a nemzeti filmipar megújításáért 1,625 milliárd 2011. június Magyar Nemzeti Filmalap Kultúra

    Hazai filmipar jogi feltételrendszerének felmérése 9 millió Ft 2011. június Loványi és Nagy ügyvédi Iroda Jog

    Egymilliárd fogászati turizmusra. 2011. május Magyar Fogászati Turizmus Programiroda Egészségügy

    A Fidesz volt kabinettitkárának cége több milliót kap az OEP kommunikációs stratégiájának kidolgozásáért 19,75 millió Ft 2011. április Young and Partners Kft., Kuna Tibor Kommunikáció

    A Fidesz volt kabinettitkárának cége több százmillió forintot kap a kormánytól a Hungarofest által kiírt komplex tenderre 550 millió Ft 2011. április Young and Partners Kft., Bell and Partners Kft. Kommunikáció

    Újabb Fidesz közeli cég, mely a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) kiadványainak és marketing eszközeinek tervezését, eloállítását végzi el. 150,9 millió Ft 2011. április Young and Partners Kft., Sprint Nyomdaipari Kft., Kuna Tibor Kommunikáció

    Több, mint másfél milliárd a Fidesz holdudvarának gyorsforgalmi és közutak, illetve vasúti nyomvonalszakaszok terület-elokészítési feladatainak irányításáért 1,63 milliárd Ft 2011. április Z. I. B. Consulting Tanácsadó és Szolgáltató Zrt. Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztés

    Sokadik állami tendergyozelem ugyanannak a Fidesz közeli cégnek: Új Széchenyi Tervvel kapcsolatos banki hiteltermékek bevezetési kampányának megszervezésére kiírt közbeszerzés 24,9 millió Ft 2011. március Bell and Partners Kft. Viszkei András Kommunikáció

    Százmilliós üzlet Orbánnak tanácsot adni. 2011. március Vármegye Média és Kiadó Kft., Fókusz Pókusz Kft., Qualiton Alkotó, Muvészetszolgáltató Kft., Gyori Tibor, Benko Szilárd, Kérdo Zsuzsa Jolán, Szapáry György, Balogh Gábor, Tellér Gyula, Hegedus Zsuzsa, Félegyházy-Megyesy Jeno József, Völgyesi Miklós, Balsai István Tanácsadás

    Marcaltoi Rába-híd felújítását is az udvari beszállító, Nyerges-birodalom végezheti 632 millió Ft 2011. január KÖZGÉP, Hídépíto-csoportba tartozó A-Híd Zrt Építoipar

    Sokadik állami tendergyozelem ugyanannak a cégnek: Állami Autópálya Kezelo Zrt. három hónapos közlekedésbiztonsági társadalmi célú kampány és egy ÁAK szolgáltatásait népszerusíto imázskampány 25 millió Ft 2011. január Bell and Partners Kft. Viszkei András Kommunikáció

    Sokadik állami tendergyozelem ugyanannak a cégnek: Pilis Parkerdo tendere: „Parkerdo természetesen 2010-2012” címu pályázathoz kapcsolódó tájékoztatási feladatok elvégzése 15 millió Ft 2011. január Bell and Partners Kft. Viszkei András Kommunikáció

    Nemzeti Infrastruktúra-fejleszto Zrt. és a MÁV Zrt. keretmegállapodás az udvari beszállító Nyerges-birodalomnak 4,56 milliárd Ft 2011. január KÖZGÉP, Hídépíto-csoportba tartozó A-Híd Zrt Építoipar

    Vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Tisza-híd átépítés az udvari beszállító Nyerges- birodalomnak 4,2 milliárd Ft 2011. január KÖZGÉP, Hídépíto-csoportba tartozó A-Híd Zrt Építoipar

    Simicska népszeru cége nyerte a Magyar Turizmus Zrt. 2011-es tenderét 246,5 millió Ft 2010. december Mahir Magyar Hirdeto Zrt. Reklám

    Simicska szerencsejátéka: Szerencsejáték Zrt. „PR gyártása és közzétételért” 2010. október-november-decemberében több száz millió Ft 145 millió Ft 2010. december Mahir Magyar Hirdeto Zrt. Reklám

    Hipergyors közbeszerzésen ismét Simicska a gyoztes: az európai és ázsiai szakkiállítások komplett kivitelezéséért több százmillió (Agrármarketing Centrum) 750 millió Ft 2010. december Mahir Kiállítás- és Rendezvényszervezo Kft. + 2 cég Reklám

    Terror-elhárítási Központ fenntartása: 10 milliárd 2010. aug. 27. TEK Védelem

    A Facebookon közzétevo sajnos nem írt rá dátumot, így nem tudjuk, mikor állította össze ezt az anyagot. Idoközben valószínuleg szépen gyarapodhatott a lista… A jelszó a régi: Haverok, Buli, Hanta! A mindenkori kormányok nagyon vigyáznak arra, hogy az, aki jól jár, soha ne a kisember legyen, aki már a mindennapi létfenntartásáért vív küzdelmet.

    A Sukoró-ügybol vagy lesz valami, vagy nem, de 1,4 milliárd forint (tovább növelve az eddigi kiadásokat) már kimegy ügyvédi költségre. Az elszámoltatási kormánybiztos és hivatala is emészti a milliárdokat. Jó néhány sajtótájékoztatón kívül eredményrol még nem tud a közvélemény. Aki azt hitte, hogy életminosége javulni fog a nemzeti kormány idején, az nagyot csalódott, mert csak azok részesülnek a jóból, akik közel ülnek a tuzhöz.

    Honnan van ennyi pénz, amikor a sajtó azzal van tele, hogy erre sincs, meg arra sincs pénz? Van itt mindenre, csak épp arra nincs, amire kell!

  10. Ha már úgyis a NAV kezeli a folyószámlákat, mi lenne, ha be is osztaná a pénzünket? Hogy mindenkinek jusson Békésben és Borsodban is villanyra, vízre, kajára és internetre.
    Akkor aztán megmutathatja a Kormány, hogy meg lehet élni minimálbérből.

  11. @nemecsek ernő áruló: Választ kaptam. Gáz, és az áram fogyasztásunk azonos az előző évivel, mégis l0- l5 ezer forinttal többet fizetek a végelszámolásnál. Egyebek mellett az ÁFA emelés is benne van, mint mindenben. Sokszor gondolom, hogy hova megy el ez a rengeteg adó a szokásos – államadóság – szövegen kívül?

  12. Az adóbevallást, kötelezően minden magyar embernek ki kell tölteni az erre a célra rendszeresített sörös üvegbe, ami a söralátét felett elhelyezendő. Így az új vallás, a bevallás, nem lesz NAV-obb mint a söralátét. Természetesen az adót anélkül ,hogy befizetné a magyar ember, nem kell befizetni, de határidőre a bevallási előírás szerint be kell vallani.Az előírásnak megfelelően: “Egy vallomással tartozom, de nem adóbevallomással!”-felkiáltással.Az eddig befizetett adókat pedig visszamenőlegesen vissza kell fizetni minden magyar embernek,záros határidőre a NAV részére.A Matolcsy nevével fémjelzett új “Hungarikum Adóikum Narkotikum” elnevezésű adótörvényt az országgyűlés szentesítette és egyhangúan -az ellenzék kivételével- azt a hétszentségit!-felkiáltással elfogadta. Az új adótörvényt az EU is üdvözölte mint az átlátható, logikus felépítésű adótörvények egyikét, s követendő példaként ajánlotta a tagállamok részére. Így az új és adó nélküli költségvetés után nemsokkal,az aratás következett. A betakarítás után aratóünnepségen emlékeztek az eljövendő régi szép időkre. A nemzet biztosa Kerényi, pedig nyomban megrendelte a festményt, ami az új “Hungarikum Adóikum Narkotikum” adótörvényt jeleníti meg, amelyen viszont már nem lesz látható a nemzeti ügyek kormányfeje, csak szelleme.

  13. Nyílt levél gazdasági miniszternek
    Na figyeljen ide kedves Matolcsy!
    Lassan megy a magyar gazdaság átalakítása: az egyes elhatározások a sok
    látszategyeztetés miatt későn kerülnek bevezetésre. Én most adok magának néhány
    tippet, hogyan lehetne felgyorsítani hazánk versenyképességének növelését, az adósság
    csökkentését, a középosztály felemelését és új munkahelyek teremtését.
    (1) Nyugdíjreform: arányos és igazságos nyugdíjrendszer csak azon alapulhat, ha
    mindenki annyi ezer forint nyugdíjat kap, ahány éves! Ez mindenki számára könnyen
    kiszámíthatóvá teszi az évi emelések mértékét.
    (2) Liftjegy bevezetése. A háború előtt már létezett Budapesten és egyes nagyobb
    vidéki városokban. Mértéke: minden egyes utazás alkalmával emeletenként 10 Ft. A
    30. emelet fölött 52,5 %, a 40. emelet fölött 89,5 % kedvezmény jár. Az egykori Munka
    Érdemrend és Szocialista Hazáért kitüntetettjei a kedvezményben nem részesülhetnek.
    Az intézkedés célja többrétű: új munkahelyek teremtése (liftenként 3 fő napi 8 órás
    váltásban), egészséges életre nevelés, a középosztály terheinek további csökkentése.
    További előnye, hogy megszűnik a liftek belsejének oly gyakori grafitikkel való
    összefirkálása.
    (3): Rendszám-adó. Kiszámítása nagyon egyszerűen történik, hogy a rendszámban
    található háromjegyű számot megszorozzuk 100-zal: ez a havonta befizetendő összeg.
    Ezt a rendelkezést visszamenőleg, a gépjármű vásárlásának időpontjáig kell
    kiterjeszteni.
    (4): Szemüveg-adó: a dioptriák abszolút értékeinek összege szorozva 841 forinttal a
    havi fizetendő összeg. Minden szemüvegre fizetendő: ám 1 dioptria alatti esetben a
    dioptriaszám reciprokával kell kiszámolni az adót. Kontaktlencsékre is fizetendő.
    Most be kell fejeznem, mert nagy zaj van kinn a folyosón: a Napóleon és a félkarú
    Sztálin azon vitatkoznak – de üvöltve ám -, hogy melyikük veszítette el 1241-ben a
    mohácsi csatát. De hát én hiába mondom nekik, hogy az bizony VIII. Henrik volt –
    rám nem hallgatnak soha…
    Felelősségteljes munkájához ezúton is kívánok további sok sikert, ha ideje van,
    látogasson meg, de előtte szóljon ám, hogy tegyek félre egy kis kekszet:
    don Quijote
    de la Mancha

  14. Legyen a Simicska a köztársasági elnök.

    Beköltöztethetné a KÖZGÉP-et a Sándor palotába, hogy ne kelljen irodát se bérelniük.

    Az etikett is változhatna üdvözlés kézcsókkal. Megszólítása Don.

    (Ami jelenleg folyik, az kimeríti a bűnszövetségben elkövetett hűtlen kezelést, csalást és/vagy sikkasztást. Aljas indokból, előre megfontolt szándékkal elkövetve. Népszerűbben hazaárulás.)

  15. Kedves Hírcsárda!

    Őszintén sajnállak titeket, mert egyre nehezebb dolgotok van.

    Lassan már nem tudtok olyan hírcsárdás hírt kitalálni, amiről első ránézésre megállapítható, hogy azt nem igazi nyilatkozat amit a kormány adott ki…

  16. Matolcsy Úr!
    Ha van magában egy kis önbecsülés, egy szemernyi hazaszeretet, egy fikarcnyi lelkiismeret és egy csöpp belátás, akkor elhúz ebből az országból mihamarabb! Elég a koncepciótlan, dilettáns, kapkodó és aljas tevékenységéből! Mit akarnak még adóztatni ezen az agyonnyomorított népen? Itt már lassan az éhhalált leküzdendő csak maguknak, a Fidesz holdudvarnak és az államnak dolgoznak az emberek, s az utolsó fillérig kivesznek mindent a zsebükből. Itt munkából már megélni nem lehet, mindennek értéke van, egyedül a munkaerőnek nincs. Méghogy nem lesznek megszorítások… Amióta kormányra kerültek, csak megszorítások vannak, s elvszerűtlen, kusza politizálásuknak folyamatos isszuk a levét. Az összes hibáikért – nem sorolom, mert kevés a hely – nekünk kell helytállni, akik semmiről sem tehetünk. Tényleg a végső összeomlásra játszanak? Olyan intézményekkel hadakoznak, akiken eddig maguknál okosabb és ügyesebb embereknek sem sikerült fogást találni?
    Reméljük, a következő választásokon megbuknak, s akkor egy ugyanolyan bulldog-féle elszámoltatási biztos fogja a maguk ádáz tevékenységét vizslatni, mint ez a baromarcú paprikajancsi Budai. De ők majd fel fognak tudni mutatni valós törvénytelenségeket, s reméljük, egy pártpolitikától független ügyészség vádat emel, s egy ugyancsak pártpolitikától független bíróság magukat örökre kivonja a forgalomból.
    Térjenek már észhez, legyenek kevésbé arrogánsak, és húzzanak el mihamarabb!

  17. Jó is lenne. Nem vennénk igénybe a bankokat, eltakarodnának innen, mert nem tudnák elszívni a pénzünket, átverni minket, saját fehér forintunk lenne és újraépülhetne minden. Akkor leszakadnánk a pénzkartellek és a világot irányító háttérkormányok csecséről.

  18. Nincs ebben semmi irreális!
    30 évvel ezelőtt pontosan így működött a gazdaság. Nem volt jövedelemadó, nem volt ÁFA, nem voltak adótanácsadók, nem kellett adóbevallást készíteni. Mindenkinek a pénzét az OTP kezelte.
    A bérek nem piacon alakultak ki a kereslet-kínálatnak megfelelően, hanem bértáblázatok alapján.

  19. “amit a NAV 30-700 napon belül megvizsgál, és a megfelelő összeget kifizeti.”

    Elég baj az, hogy ez a része nem kamu a hírnek. Bár új infók alapján alsó határ már inkább 60-75 nap (persze munkanap) lesz.