A bírák idő előtti nyugdíjazása mellett a TV Maci idő előtti leváltása is problémás az Európai Bizottság szerint. Már az IMF is érdeklődött, hogy "Ezt így most hogy?"

A hazai tiltakozások után egyre nagyobb vihart kavar külföldön is, hogy a Magyar Televízió lecserélte gyermekműsorainak egyik emblematikus figuráját. Az 1963 óta fennálló TV Maci tisztséget a ’80-as évek eleje óta töltötte be a most leváltott Ottokár, akinek távozása mögött pártpolitikai okokat sejtenek.

A Jobbik többször vádolta már pedofíliával az eddigi TV Macit, akit többször láttak ágyba bújni egy kisfiúval, a KDNP pedig pártállami múltja miatt tartotta nemkívánatos személynek, az Economist szerint viszont a Magyar Televíziót kézi vezérléssel irányító Fidesz döntése mögött nem ezek állnak, sokkal inkább az, hogy a tisztségbe frissen kinevezett Bogyó Simicska Lajos érdekköréhez tartozik, így lényegében ismét egy, a párthoz közeli régi bajtársnak juttattak zsíros állami pozíciót ezzel a váltással.

A Süddeutsche Allgemeine Zeitung által megszólaltatott José Manuel Barroso is reagált ezekre a felvetésekre, miszerint: "Ja, ja, meg szarul is néz ki!"

37 KOMMENT

  1. A kuruc.info már régen megpengette a gyerekeket komolyan befolyásoló tévés személyiség zsidó származását, és rendszeresen csak Tévé Macesz néven szerepelt a cikkekben.

  2. Nahát, nem is tudtam hogy Ottokár a tévé maci becses neve.

    A kuruc.info pedig most legalább örülhet, remélem teljesen elégedettek az új förmedménnyel és minden este odaparancsolják a haza ifjú legmagyarjait hogy nézzék…

  3. Aztán tud e a fidesz válaszolni arra hogy rendben van e ennek a macinak a diplomamunkája? A velencei bizottság mit állapított meg az ügymenetről ahogyan a régi demokratikus Ottokár maci le lett váltva? Milla mikor fog alternatív bocsot választani? (Ami valószínűleg egy rühes görény lesz, viszont demokratikus.) A maciszakszervezet mikorra tervezi a százezres tüntetést ahol tiltakozni fognak Ottokár jogtalan elbocsátása miatt? Az LMP gyűjti már az aláírásokat hogy ki lehessen írni népszavazást arról hogy Karácsony Gergely legyen az új TV maci? Annyi megválaszolatlan kérdés van itt, pedig bárki láthatja hogy egy sorsdöntő nemzeti kérdésről van itten szó.

  4. @Chicano: “Milla mikor fog alternatív bocsot választani? (Ami valószínűleg egy rühes görény lesz, viszont demokratikus.)”

    Belső információim szerint a Milla alternatív medvéje inkább mégis egy patkány lesz, igaz, hogy a szavazáson a görény jött ki győztesnek, de hát az hogy néz már ki ugye.

  5. Tudtam, hogy hülyék de ennyire ? Be kell tiltani a Jancsi és Juliska című mesét mert, horror :-))) Ugyan így a Piroska és a Farkas …… soroljam ?
    Ezeket mi emberek választottuk képviselőnek ???? SZÉGYEN !!!

  6. A jövőmet már elvették. Miért kell teleszarni a múltamat is?
    Bár az lenne a világ/ország legnagyobb fájdalma, hogy a tévémaci milyen pártállású, vallású, nemi indentitású-e.
    Betegek ezek a politikusok 🙁

  7. Ezzel a lépéssel nyilvánvaló módon veszélybe került a sajtó szabadsága, hiszen a közszolgálati tévé egy újabb pártállami öröksége tűnt el. Ottokár pedig munkaügyi pert indított.

  8. Megnéztem, elkeseredtem. Maci hazajön a fociból, gondolom piszkosan, kiizzadva. Fürdés nélkül leülnek tévét nézni, majd mese után sincs ágyba bújás, hanem rajzolgatnak. Egyáltalán: este van náluk? Miből derül ki, hogy esti meséről van szó? Van a klippnek valami gyerekeknek szóló jó példája? (Talán az, hogy az atya abbahagyja a munkát, hogy gyerekével foglalkozzon, de az meg inkább a szülőknek szól…) Valóban, beteg dolog az egész történet.

  9. a fidesznyikkk dr. Maci Tévé monnyon leee !!!
    a (régi) TV Maci for prezident!!!!

    amúgy engem az is felháborít, hogy az uj
    -focizik
    -blogol (számítógépezik)
    -nőzik
    -és NEM MOS FOGAT !!!

    magamra ismertem:)

  10. Mivel Maszat TV, ezért a narrátor hangja is ki van takarva, ami eredetileg így hangzik az elején a kiszámoláskor.
    “Adózni fogsz mindenért, Te, Te, meg Te.”
    Vajon ki is a maci? …..

  11. Még semmi nincs lefutva!
    Göncz Kinga és Tabajdi Csaba az első,
    http://www.youtube.com/watch?v=BDzwj6_aPS4
    míg Gyurma Zita a második
    http://www.youtube.com/watch?v=-LXoNps-HJQ
    verziót tartja alkalmasnak a gyermekek lelkivilágának egészséges fejlődése szempontjából!
    Sőt! Döntésképtelenség esetére készült egy szipus változat is, de azt csak végszükség esetén zsűriztetik, mert a liberálisoknak egyelőre nem sikerült a kábítószer fogyasztók életkorának alsó határát 6 éves kor alá levinni!

  12. Államosítják a volt KISZ, DISZ, Munkásőrség papírjait.
    Kínos részletek vannak benne a jelenlegi TV mackóról, akinek a magassága jelenleg sem éri el a 160 centit, ezért be sem léphetett volna a TEK-be.

  13. @Kandabula: 🙂
    Maci hazajön kiizzadva. Mérkőzésen játszott a Felcsúti Arénában! Elmond egy imát a kis bábjáték barátjának, melyben említést tesz Orbán Viktorról, az Alaptörvényről, a CHF árfolyamgátról és az elmúlt nyolc évről, Gyurcsánnyal. Rajzolás helyett kiszámolják, hogy a 180-as CHF árfolyammal mekkorát buknak a bankok és az adófizetők, ettől melegség járja át a kis szobácskát.
    Játék képpen bekapcsolják a TV-cskét és a közszolgálati Híradóban találgatják, kik is lehetnek a kiretusált fejek.
    Ezután TV Maci boldogan meséli, milyen jó, hogy az új Munka Törvénykönyve megengedi, hogy 8 évesen már mehet éjszaka vagont rakodni, majd el is indul munkába!

  14. VV Anikó kés alá fekszik – Starity.hu
    starity.hu/magazin/20090-vv-aniko-kes-ala-fekszik/‎
    2011.09.19. – Nádai Anikó úgy döntött, hogy a sok dicséret ellenére kés alá fekszik, és korrigáltatja legnagyobb hibáját: az orrát. VV Anikó kés alá fekszik …

    ….jahhh…és ha a randa orrát megcsináltatja, akkor is megmarad a taszító keselyű-arca nekijehhh ! 🙂

  15. Kovács Dániel Richárd, az RTL Klub kreatív főszerkesztője: „Nem a szerencsében, hanem a kitartásban hiszek”
    Írta: Sándor András

    Kovacs_Dan_05″Ha az ember 14 éves korában meg tudja magának fogalmazni eltántoríthatatlanul a célját, akkor kizárt, hogy előbb-utóbb ne jöjjön össze. Azok a fiatalok vannak veszélyben, akik még huszonévesen sem tudnak arra felelni, hogy mihez szeretnének kezdeni az életben. Mire eldönti, mihez lenne kedve, addigra rengeteg konkurense lesz a saját korosztályából, és már kevesebb eséllyel indul…”

    Kilenc éve dolgozik az RTL Klubnál, s az azóta eltelt időszak nagyszabású műsoraihoz szinte mind köze volt. Rendezőként a Kísértéstől kezdve a Celeb vagyok-on át az X-Faktorig, vagy a ValóVilág szériákig mind ott volt a háttérben, kreatív főszerkesztőként szintén rengeteg műsor fűződik a nevéhez. Győzike show, Kész Átverés, Pókerarc, Egy perc és nyersz!, hogy csak párat említsünk. Közben pedig elment Amerikába filmrendezést tanulni…

    – Láttam egy fotót rólad nemrég a Facebookon, ahol millió kép lóg a faladon az irodádban, te pedig ott ülsz középen az íróasztalodnál…

    – Épp egy casting időszakban vagyunk, „A gyanú árnyékában” című új sorozatunkhoz keresünk szereplőket. Ahhoz, hogy jól átlássam, milyen karaktereket válogattunk, sok képet át kell nézni. Több mint 50 ezren jelentkeztek, ebből 3 ezer embert néztünk meg személyesen, akikről már video-anyagunk is van. Gondolj csak bele, ez elképesztő mennyiség. Nem tudsz mindenkire emlékezni. Ezért jobb, ha kategóriánként körbeplakátozod magad velük, és ott kezded el pakolgatni, mint egy mozaikot.

    – Los Angeles-i képek nincsenek kirakva az irodádban?

    – Azok a telefonomban vannak. Meg a számítógépemen.

    – Nem véletlenül kérdeztem, hiszen az év egyik felét Amerikában töltöd, a másikat Magyarországon. Amolyan „speciális ösztöndíjról” beszélnek házon belül.

    – Furcsa irányt vett az életem. Nagy álmom volt, hogy filmrendezést tanuljak Amerikában. Többször meg is próbáltam, de önerőből nem ment, mivel nem egy olcsó történtet. Most az RTL Klubnak köszönhetően lett erre lehetőségem. Nélkülük nem tudtam volna kivitelezni. De ezt is csak így tudtuk megoldani, hogy az év egyik felét itt töltöm munkával, a másikat ott, tanulással, mert olyan sokáig nem tudna nélkülözni a cég, hogy az egész iskolát végigcsináljam egyben.

    Kovacs_Dan_14– Ilyen jó fej a munkaadód?

    – Igen. A munkahelyem mellém állt az „amerikai álmom” megvalósításában. Támogatják a törekvéseimet…nu ennek a teheccségtelennek köszönhetjük a szar, gagyi, bóvli, ámerikából átvett…
    műsorokat….megérdemli azt a randa vvanikó-kát !!!:O)