Tavaszi filmajánló

6
5,498

Az esős, hideg Húsvét most sem telik el unalmasan. Idei első DVD-ajánlónkban olyan filmek közül szemezgettünk, amelyek címe legalább négy szótagból áll.

Tavaszi zsongás

Négy asztronauta útnak indul egy kehes, tésztaszűrő jellegű űrhajóval a Mars felé azzal az egymás elől is titkolt, de közös céllal, hogy a vörös bolygón legyenek öngyilkosok. Amikor felfedik egymás előtt céljaikat, az egyikük eldönti, ő akar először meghalni, és felrobbantja az űrhajót. De ennél többet nem árulhatunk el… Az Azbeszt Lúdanyó-díjas filmet remélhetőleg egy mozi sem játssza.

Bili dili 4

Kidoboltatik

A szibériai fogolytáborok borzalmait eddig még egy musical sem tudta hitelesen visszaadni. A Bili dili-széria negyedik része sem kivétel ez alól. A rendezőt – a hamburgi állatkert egyik pitonja – nem érheti panasz, láthatóan igyekezett minél több CBA-s matrjoska babát elhelyezni a díszletben. A film a mellékszerepekben látható Grand Slam-győztes teniszcsillagok miatt vérzik el. NCAP-törésteszteken két csillag alatt teljesített.

Segítség, a pasim csajának a dadusa lettem!

Díjnyertes svéd dokumentumfilm egy polipról, amit az operatőrök oposszumnak hisznek. A film tökéletesen hozza a skandináv független film minden elemét: rossz díszletek, olcsó fingós viccek és egy bontatlan csomag Gotländsk saffranspannkaka tudatja velünk, hogy megint rossz terembe ültünk be a moziban. A karakterfejlődés miatt neves kritikusok a Titanic hajó nélküli változatának is szokták nevezni, ám kizárólag kemény drogok hatása alatt.

Lázadás az utolsó zombi nindzsa anyahajón 2.

A fitymaszűkület okozta fájdalmak miatt folyamatosan nyöszörgő és ordító szemorvos szerepében Ryan Reynolds újfent bebizonyítja miért volt ő a legjobb a Zöld lámpás szerepére. A történet szerint az orvos összeáll egy mutáns bohóccal, hogy megtalálja az Amazonas melletti dzsungelben eltűnt lányát. A jugoszláv partizánokkal előadott síugró-jelenet pedig Arany Pálmáért kiált.

6 KOMMENT

 1. A foss-ban hempergésből feltámadva (aktualitás) eszméltem rá,
  mi az hogy szótag?
  Mici néni velünk képolvastatott, meg betűztetett.
  Ez volt az akkori magyar tanerők nagy angol majmolás találmánya.
  A többi állatságuk mostanában látszik beérni. (fizetésemelést nekik)
  Az angolban jogos a betűzés meg képolvasás, mert a cipőkanálnak
  leírt szót példáúl zongorának ejtik.
  A magyar hátul toldalékol, nem elől, és a nevét is fordítva mondja,
  és többnyire azt monja, amit ír.
  Honnan a fenéből keveredtünk mi ide? Mármint azok, akik már nincsenek is.
  Tovább is van, de nem mondom. Találd ki!

 2. A felsorolt négy filmből sajnos csak a „Lázadás az utolsó zombi nindzsa anyahajón 2.” c. filmre sikerült jegyet szereznem, de megérte! A jugoszláv partizánokkal előadott síugró-jelenet valóban Arany Pálma díjat érdemel. Számomra viszont az is kiderült, hogy Ryan Reynolds-nak nem a fitymaszűkület okozta azt a fájdalmat, amitől állandóan nyöszörgött, mert miután körülmetéltette magát -ami minden féle hiba nélkül sikerült-, és a feje 100%-osan hasonlított a farkára, -és fordítva is-, akkor sem szűntek meg a fájdalmak. Mint szemorvos rájött, hogy a Zöld lámpás főszereplője ként a film forgatása közben szerzett zöld hályog okozza a problémát! Ezek után kiment a Múzeumkertbe, a Pásztor testvérektől elvett két üveggolyót, -amit a Pál utcai fiuktól einstandoltak- azóta a távolságot mint üveggolyót használva tájékozódik! Nagyon megható!

 3. túl sok állat szerepel ezekben. hamisítatlan családi fíling, de ezek egyike sem A kategóriás mű.
  ráadásul a címek sem adják vissza az eredetit. lázadás az utolsó zombi nindzsa HORDOZÓN 2!… anyahajó, az… faszér kell a legolcsóbb tolmácsokat alkalmazni?…
  phej!…