A bíróságokról, valamint a bírákról szóló törvény módosításai a futballbírókra is kiterjednek.

Az általános nyugdíjkorhatár szerint kell nyugdíjazni a futballbírókat is a bíróságokról szóló szabályok legújabb módosításai szerint. Ezen felül egységesítik a bírói uniformist: eztán nemcsak a futballbíróknak kell talárban végigfutniuk egy mérkőzést, de a polgári és büntetőbíróknak is kötelező viselet lesz a stoplis cipő és a síp, a népi ülnökök pedig partjelző-zászlóval fogják beinteni, ha az alperes a felpereshez képest lesen van.

Szintén kötelező lesz a piros és sárga lap, amelyeket a bírók a tárgyalótermi szabályok megsértése esetén mutathatnak fel. A legsúlyosabb módosítás azonban, amelyet a Velencei Bizottság is kikezdhet, hogy eztán a futballbírók súlyos szabálytalanság esetén nemcsak szabadrúgást vagy tizenegyest rendelhetnek el, hanem előzetes fogva tartást vagy házi őrizetet is.

18 KOMMENT

  1. Úgy látom, a Hírcsárda nem tanult a Nemzet Tanítójának, Hoffmann Rózsa ál. titkár asszonynak a helyreigazításából, és továbbra is a Szent Futball szabályaival szórakozik.

    Vannak bocsánatos bűnök, és vannak mini. elnökünk által megbocsáthatatlanok. Ebben a kérdésben Nem. Ügy. Kormányunk számára fizikai képtelenség engedni, és ezt már az egész világ tudja!

  2. Dejó és a futbalbírónak is egyetemet végzettnek kell lenni ? Erre nem tértek ki eme rövid hírben, mint ahogyy arra sem, hogyha tárgyalás közben a 11-est ha megitélik ki rug kibe vagy berug ?

  3. Egy jogálamban fudabalügyvédekre és fudbalügyészekre is szügség van! Adig nelehesen fudbal mérközést rendezni ,amig kinem képezték ezeket! És ha külföldre távoznak ,akárcsak vásárolni is ,fizetesék visza velük a tan dijat!

  4. A focimeccseken bevezetném a gyors temetési eljárást.
    Amikor egy játékos szimulálva lefekszik fetrengeni,
    gyorsan beszaladna egy pap, két ministránssal feladni az utolsó kenetet.
    Ezzel egyidőben egy sírásó csapat kiásná a gödröt a partvonalon kívül.
    A rövid szertartás után, zutty bele a hullát, rá a földet. Kész.
    Mire jön az orvos, meg a hordágy, el van takarítva az időhúzó állat.
    Mehet tovább a meccs. Ássák ki, ha kell nekik.
    Ezt persze olyan Benny Hill-esen tudom elképzelni.

  5. Ítélethirdetés után meg jöhet a: hú ha anyád, hú ha anyád.
    A tárgyalás unalmas perceiben hullámozni kezdhet a közönség.
    Az eseményeket kivetítőn lehet figyelemmel kísérni, az érdekesebb
    jeleneteket megismétlik, lassítva visszajátszák.
    A közönség hazafelé szétverheti a metrót.

    A focibírók viszont kapnak egy kalapácsot, tetszés szerinti használatra,
    és kiüríthetik a termet, azaz a lelátókat, legvégső soron a környező lakóházakat.

    A képen, a fekvő rendőr mintájára, a fekvő Bíró látható.
    Fekszik itt már minden.
    Ez a Bíró viszont egy kezeshátú hibrid mutáns lett.
    A parókája már hasonlít a bíróihoz.
    De miért fekszik? És miért hason? Miért van rajta annyi talár?
    Ja, mert hanyadt nem tud feküdni a harmadik kezétől.
    Nem egy praktikus változat.

  6. az ülnökök közül (asszem) sasszem-díjat kapnak, akik kiszúrják a felpereshez képest lesen tartózkodó alperest, mert akkor átlátnak a saját büntetőtárgyalásukról a másik tárgyalóteremben folyó polgári ügybe.
    ha ez így kacifántos: ülnökök a büntetőügyekben vannak, alperes-felperes pedig polgáriban.

  7. Továbbá a bírókra leltári számot és bárkódot kell ragasztani, mert ők – a futballbírókhoz hasonlatosan – a tárgyalóterem tartozékát képezik. Ez azért is lényeges, mert ha egy ügy rajtuk kap gellert, nem vonhatók felelősségre.

  8. Ezt kellene bevezetni a bíróságon is. A vádló és a vádlott játékosait (tanúk) felállítani egymással szemben, bekiabálással lehetne pontokat szerezni. A bíró értékelne, és a végén (mondjuk egy óra múlva) lefújná az egészet egy ítélethozatal nevű spray-vel.

  9. Én meg azt mondom, hogy ennyi bundaügy után a bíróság kiöregedett tagjaiból kellene az első osztályú ligát alapítani, azok is jobbak lennének, mint a mostani túlfizetett focisták.