Siri Ellen Sletner, Norvégia nagykövete gratulált Schmitt Pálnak a 2012-es Abel-díj elnyeréséért.

„Igen sokoldalú tudósról van szó, akinek munkásságát ezer év múlva is ismerik majd” – jellemezte magát a köztársasági elnök, majd megköszönte az inspirációt és a közös munkát Szemerédi Endre matematikusnak.

39 KOMMENT

  1. @keeroy: azért csak ezt látod, mert elírás történt. Erre magadtól is rájöhettél volna, hiszen ha Szemerédi nevében kicseréljük a 2.-3. betűt, valamint az 5.-től végig, rögtön kijön, hogy Schmitt.

  2. Tévedés!
    A képen a Nagy Ábelét osztják ki.
    -Tied ám a Nagy Ábelé Mr. Paul – mondja a hölgy.
    – Köszönöm – mondaj Pál -, néked kétakkorát kedvesem. Remélem ki tudod számolni.
    Nem is néz a csajra, ami nagyon udvariatlan magatartás.
    Mondták neki, mindig a kamerába nézzen, az olyan elnökös.
    Pedig a spiné nagyon örül neki. Lenne esélye szerintem egy laza
    gyökvonásra, a hosszúcombú matematikusnővel.
    Lehet hogy nem akarja ingerelni a hülye svéd majmokat.
    Talán a fülével is fel tudja venni a szemkontaktust, egyszerre két irányban is.
    A védőszemüveg viszont kötelező Palikám! Ez egy újabb hiba.
    Nem elég ám a motoros szemüveg a zsebedben.

    Pali nyertes műve: Ábel a rentgetegben, svédül.
    A matematika alapú kosztümös kalandregény a Sándor-Palota
    bejárásakor született, egy különös szilvesteri éjszakán.
    A könyvet háromdimenziós formában terjesztik.
    Megrendelhető: 06 90 1,414e16*1,732-AAFC CH3-CH2-OH

  3. Palibá beszédét illene pontosan idézni. Asztatis kifejtette, hogy milyen sokat dolgoztak Szemerédi Endrével, így együtt, mind a hárman…

    Ígyis van… Főlega zaláírások, na azok voltak ám csak nagy tejjesítmények! “…munkásságát ezer év múlva is ismerik majd…”

  4. Nagyon köszönöm az igazán világszínvonalas munkámat elismerő plecsnit.Már nagyon vártam és tudtam,hogy nekem fogják ítélni.Ez a kitüntetés azt igazolja, hogy már kora óvodáskorom óta a matematikai tudományokban igen kiváló eredményeket értem el. Mi sem bizonyítja jobban, tudósi zsenimet, hogy már 100-ig és vissza is tudok számolni. A doktorimról, igaz még nem számoltam el, de ami késik, az múlik. A plecsniért járó díjat, csekélyke jövedelmem kiegészítésére fogom felhasználni 100%-ig. A fennmaradó összeget pedig a pártkasszámba szándékozom forgatni, ami így teljesen átlátszó lesz. Tudományos értekezésem ezután a második doktori fokozat elérésére irányul. Így édesanyám akaratának megfelelően, büszkén fogom nevem előtt hordani: Dr.dr.Schmitt, a olimpiai és matematikai tudományok doktora.

  5. @maythebetter: Hallottál már a kontraproduktivitásról?
    Pl., amikor idejön egy faszkalap és közli a PÁRT hivatalos álláspontját, miszerint az írás nem üti meg a NER színvonalát.

    Más, ha Őexcellenciája szakterülete a matematika lenne, gondolom a Pitagorasz tételből doktorált volna. És büszkén mutogatná, hogy a lábjegyzetbe beleírta a csókát.

  6. Második alkalommal indulnak el zarándokok a Magyar Zarándokúton március 30-án Esztergomból, és 17 napos gyaloglás után érik el Siklós máriagyűdi településrészét. Az úton részt vesz Schmittné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége is, kenyéren és vízen élve – írja a Turizmus Online. A zarándokok húsvétvasárnap érkeznek majd Kalocsára.

  7. @maythebetter: Hagyjuk a matematikát, az túl ortodox nektek. (Az rendben volt, hogy Rákosi elvtárs csupa iskolázatlan, tehetségtelen prolit ültetett a vezető posztokba, mindannyian tudjuk is, hova vezetett, de hogy miért kell ezt most is így erőltetni, azt nem értem. Ez csak az unortodoxról jutott eszembe…) Ellenben, már egy napja azon gondolkozom: mi az az elöl-hátul doktor?

  8. @Dr. Adofizeto:
    Sose értettem, hogy miért van az, hogy többes számban vagyok megszólítva, bár lehet, hogy hatökör vagyok, de mégis csak 1 db személyként képviseltetem önmagam. 🙂
    Az elöl-hátul doktor jelentése a gyengébbek kedvéért: Dr. Seggfejbej dr. cím használatára utal.
    Ahol elöl-hátul szerepel a dr. cím.
    Így már leesett nagyjából?

  9. @ornagy50: Tegnap is válaszoltam erre az igen elmés, és nagyon humoros hozzászólásodra, csak a blogmotor megette a jelek szerint.
    Mindenesetre minden új nap, új lehetőségeket teremt, ezért a válasz:
    Köszönöm a jó tanácsot, de ki kell ábrándítsalak.
    Veled ellentétben nekem van szexuális partnerem, akit nem Marok Marcsának hívnak.
    E fenti okból nálam a feszültségek levezetésének nem az egyetlen módja a rejszolás, mint Neked 😀

  10. @ornagy50: ???
    Melyik része a vergődés, te elmebeteg? 😀
    Azt hiszem, ha valaki az elevenedbe talál, és nincsenek érveid, akkor a személyeskedéssel oldod fel a problémáidat.
    Javaslom, hogy sürgősen keress fel egy pszichiátert, mielőtt elhatalmasodik rajtad az az elmélet, hogy te vagy a : Nagy Magyar Észosztó ember 😀

  11. @maythebetter: Minél többet beszélgetek veled, annál nagyobb sötétség uralkodik a fejemben elöl-hátul doktor témakörben. Na mindegy.
    A többes számért elnézést kérek, te valóban önállóan hozod össze azt, amihez másnak a csordaszellem szükséges.

    Még 2 nap, már alig várom az igazság pillanatát, már ami Öexcellenciája “doktori eseményének” vizsgálati eredményét illeti! Ha a felsőoktatás prominens személyiségeiből álló bizottság nem kaszálja el Őexcellenciáját, szinte biztos, hogy tudathasadásos állapotba fogok kerülni és üdvözölni fogom a Fidesz felsőoktatást alázó/szétbaszó intézkedéseit! 🙂

  12. @maythebetter: Egyébként pedig csak elől lettem doktor. Vallom, hogy a polgár saját életében vegyen példát nemzetünk nagyjairól, meghatározó személyiségeiről.
    (Magyarul: Én is csak egy doktori címet loptam magamnak. Persze még lenne hová fejlődnöm, de sajnos a történelem kerekét nem tudom visszafordítani, úgyhogy állampárti besúgó/kém/társadalmi kapcsolat már nem lehetek, sajnos. Szégyellem, de a közúti baleset okozásán kívül szinte semmit sem tudok felmutatni ebből a tiszteletreméltó életútból.)