Nem tudták megmenteni azt a zuglói férfit, aki Széchenyi Pihenőkártyájával szerette volna rendezni étkezésének árát.

"Először interneten keresztül próbálkozott, de nem talált a közelben olyan helyet, aki hozott volna ételt. Aztán nekivágott a városnak. Nem hittük volna, hogy akkor látjuk utoljára" – mesélik megrendülten az áldozat rokonai. A férfi a Fehérvári úton esett össze, miután több elfogadóhelyen is visszautasították, amikor zsemlét akart venni.

"Az, hogy meghalt, még nem változtatja meg azt a tényt, hogy részese lett annak a sikernek, aminek már többszázezer magyar munkavállaló is örülhetett. Büszkék vagyunk, hogy Tamást kártyatulajdonosként búcsúztathatjuk el, és várunk mindenkit szeretettel országszerte a 24 elfogadóhelyen" – adott ki nyilatkozatot a kártyát kidolgozó Széchenyi Klub.

Az ügynek egyébként véletlen szereplői lettek az MTV központjának biztonsági őrei is, akik az összeroskadó férfit azonnal kordonokkal zárták el a külvilágtól és hangfalakkal vették körbe, mert azt hitték, éhségsztrájkol.

87 KOMMENT

  1. Januárban dolgoztam meg azért a pénzért, amit most képtelen vagyok elkölteni, mert még ott sem fogadják el a kártyát, ahol a bank honlapja szerint el kéne. Budapesten, a XI. kerületben összesen 12 helyen (K&H). Ez vicc…

  2. Szép, nagyon szép, mondhatom. Dehát ha pénzzel, mondjuk Soproni Kékfrankossal, Rábaközi Tallérral, Mosoni Koronával, Csongrádi Torontállal vagy Balatoni Koronával, esetleg Cívis Pengővel próbálkozott volna, a sorsát igy sem kerülhette volna el.

  3. Március vége felé végre megkaptuk az új étkezési bónjainkat, amit ugyancsak korlátozott helyeken (elsősorban és majdnem egyedül a CBA-ban) lehet beváltani. Köszönöm dicső kormányunknak ezt a páratlan lehetőséget, hogy ismét egy színvonalas, igényes és kiváló áruházláncot gazdagíthatok néhány ezer forintos bónocskámmal.
    DE eddig se vásároltam ott, és ezután se fogok!
    Kivárom, hogy más, normális kereskedelmi egységek is csatlakozzanak, mert ha ezt a három hónapot kibekkeltem a bónok elköltése nélkül, ki fogok várni még egy-két hónapot. A CBA szenzációs áraiból pedig köszönöm, de nem kérek. Legalább 10-15 % felárral árusítják a termékeiket.

  4. Már megint felháborodtam mire rájöttem hogy a hírcsárdát olvasom… Gratulálok kedves kormányunknak a hírcsárda hírei megkülönböztethetetlenek a kormányunk valós ügyeitől.

  5. @Kutyi:
    Szerintem nem drágább, mint a Spar/Interspar, mindkettőben csak az akciós termékeket érdemes megvenni, minden egyéb kibaszott drága, mert a Lázár tesók ezzel akarják segíteni magyar testvéreiket abban, hogy ne legyenek gondjaik a kerestük elköltésével. Náluk ez hamar megejthető, és nem kell sokat cipekedni hazafelé.

  6. @Közbiztonság Szilárd:
    Egyetértek, de amióta közszolgaként (amit a kormányunk szó szerint vesz) korábbi fizetésem 80-85 %-át keresem, azóta a spár csoportot is ritkábban látogatom. Fellendült nálam az Aldi, Lidl, mert árai megfizethetőek és termékeik sem rosszabbak másokénál.

  7. szepkartya.biz/szep-kartya/otp-szep-kartya-auchan-grillpultoknal-fizethetunk-vele/11623

    ez a két önmagában hírcsárda szintű, de sajnos ez az igazság

    meg az hogy hírértékű hogy talán elfogadják majd a bankok egymás kártyáit a beválltóhelyeken!!!!!

    vazze olyan ez a kártya mintha azt mondaná a tescó hogy budaörsön csak OTP kártyával a fogarasi úton meg csak káendhással lehet vásárolni, hát megáll az ember esze, egyszerűen hihetetlen

    ráadásul ezzel a kártyás szutyokkal sikerült kizárni egy széles réteget (falusi vendéglátóhelyek) mert ott nincsenek terminálok, az ember meg nem fog a neten vesződni hogy be tudja vállatani…
    és ez a kormány hívja magát magyarnak nemzetinek meg minden, a falusi vendéglátóhelyek meg dögöljenek meg de az ósönbe jól elfogadják a grillpultnál

    eszem megáll, az egész szép kártya sztori egy gigahírcsárdás blöff, már csak annyi kellene hogy a selmecigabikát kinevezzék szépkártyabiztosnak aki megvédené a pihenőidőnket meg az étkezéseinket

    áááááááááááááááááá

  8. @Kutyi:
    Az Aldit nem ismerem, a Lidl viszont kifejezetten jó minőségű termékeket (is) tart. Mondjuk 85% hústartalmú virsli stb., de a többi hústermékük is rendben van, a saját márkás nápolyiféléik (talán Fiche Carré?) meg egyértelműen a legjobbak Magyarországon.
    Ja, meg a tonikjuk (Free – csak a neve, de nem ingyen adják 🙂 is a legjobb Magyarországon, kár, hogy csak félliteres kiszerelésben tartják.
    A Free kólájuk pedig egy az egyben Coca-Cola.

    Persze van náluk is gagyibb is – olcsóbban -, de az ember szemét azért adták, hogy nézzen is vele.

    Mondjuk bort nem ott vennék, az is tény.

  9. @Közbiztonság Szilárd: Egyet értek! A twinner virsli 2 éve az ország 5ik legjobb virslije lett a szilveszteri teszten és olyanokat utasított maga mögé, mint a méregdrága Wiesbauer!

    Nagyon jók a Dulano termékek is, a sült csirkemellsonkát pl. bátran ajánlom, de a párizsi is finom, igaz a színe kicsit világosabb, mint azt mi itt megszoktuk. Pikok szalámi szintén remek!

    Ja, és a Free cola tényleg jó, semmi mellékíze.

    Amúgy én egy éve úgy oldom meg a cafeteriát, h nem kapok. Igaz fizetést se! Köszi Viktorió!

  10. “miután több elfogadóhelyen is visszautasították, amikor zsemlét akart venni.”
    Pedig el is lophatta volna… 🙂

    @Kutyi: “de amióta közszolgaként (amit a kormányunk szó szerint vesz) “
    Azért ez erős csúsztatás! A miniszter is szolgát jelent! 😉

  11. Ez nem vicces. Ma hála a (K&H) Szépkártyának gyakorlatilag ingyen ebédeltem egy étteremben mivel a pincér 1 óra próbálkozás után se tudta levonatni az összeget a kártyáról(telefonon). Már ők érezték kellemetlenül magukat így a étterem vendége lettem. 🙂 Igaz kárpótlásul 2000 hagytam borravalónak. Ja és a “Börger Királyban” sem fogadják-el pedig a honlap azt írja.

  12. MKB-s SZÉP kártyám van. Sehol sem lehet vele fizetni, az OTP-set legalább a mekiben elfogadják, de ezt sehol a világon.
    Milyen jó is volt, amikor még a gonosz multi sodexósát kaptuk, amivel lehetett fizetni mindenhol, még a pizzafutárnál is. Ez a fos kártya semmire sem jó.

  13. Hamarosan az ilyen cikkek nem a HCS-ban fognak megjelenni hanem az indexen élesben. Majd várjatok, jön az EU és megállapítja, hogy versenytörvényt sért és Vityának vissza kell vonnia különben kokit kap

  14. Pártunk és kormányunk szorgos ténykedése mellett nem tudtok olyan magyar vonatkozású posztot írni amely ne hangzana hihetően.

    Amúgy ahogy Ford Ferlaine mondotta volt: “szép kártya? ugyan! a kápé sem sértés”

  15. Ne izéljetek itt mán! Igaz feleségem aki óvónő – két hónap késéssel megkapta az Erzsébet-utalványt. Dunaharasztin sehol nem fogadják el, úgy hogy átkirándultunk Alsónémedibe az egyetlen lepusztult CBA-ba, ahol a húsok drámaian néztek ki, de sikerült megszabadulni nagy nehezen a csodautalványtól.
    Lesz persze Szépkártya is, mehetnénk nyaralni belőle kb. 1 éjszakára ugyanis szinte kizárólag luxus kategóriás wellness szállóban fogadják.
    No comment…

  16. Az adómentesen adható juttatások körét folyamatosan bővíti a Nemzeti Ügyek Kormánya. Idén egyelőre a Széchenyi-kártyát és az Erzsébet-utalványt vezette be, jövőre jön a cukor- és a húsjegy, 2014-től pedig a zsír- és kenyérjegy is. A hagymát a tervek szerint ezután is jegy nélkül lehet majd kapni.

  17. Én találtam helyet ahol beváltják, de mindenhol anyáznak mögöttem, mert lassú a telefonos betárcsázás. A papíros megoldás sokkal egyszerűbb volt, persze az OTPs fideszlobbi örülhet, nekik jobb ha “itthon marad a haszon”.

  18. Hja, korai volt ez a váltás… egyelőre nem sok pizzafutárt fogok látni.
    Persze szép lenne, ha a mostani rendszer olcsóbb lenne a réginél, ez indoknak szinte érthető lenne (ugye nem kell a sok papír), de gyanítom, hogy ezzel senki nem spórolt, max sokkal többet költöttek a rendszer kiépítésére…

  19. Jókor jött ez.

    Én ugyanis sikerrel fizettem online kajáért MKB-s SZÉP kártyával. Bizony ám!

    Viszont ma észrevettem, hogy 2x vonták le az összeget a kártyáról. 1 másodperces különbséggel.

    Ekkora ganéj rendszert még nem láttam.

  20. SZÉP kártya, Erzsébet utalvány = átb@szás.
    Azon túl, hogy máig nem kaptam meg egyiket sem, az elfogadóhelyek felsorolása siralmas képet fest: már azt is a kormány akarja megmondani, hogy hol vásároljak.
    Persze lehet nyomatni a reklámokat, hogy mekkora siker, Szent István idején senki sem használta, ma meg x ezren, 100%-os növekedés, de a reklám nem fogja feledtetni a felhasználókkal, hogy milyen szar infrastruktúrájú, összegányolt szemét rendszer ez, amelynek egyetlen célja a munkavállalók lenyúlása.

  21. @rnzoli: Ecsém, online használni ezt a fost kész mazochizmus… Ezzel az erővel megtehetted volna az összeget lovin vagy lottón..

    Az meg hogy a sorbanálláskor anyáznak: simán megmondanám hogy tetszettek volna nem a ZSIDESZ-re szavazni…

  22. Hát báátok meg, a Hírcsárdába kell betérni, hogy megtudjam, a Lidi jó. Holnap megyek bevirslizek, bekólázok. De ha szar lesz, jaj nektek…(Aldiban mindig vásárolok, az is jó, jó boraik is vannak.)

  23. “amit ugyancsak korlátozott helyeken (elsősorban és majdnem egyedül a CBA-ban) lehet beváltani. Köszönöm dicső kormányunknak ezt a páratlan lehetőséget, hogy ismét egy színvonalas, igényes és kiváló áruházláncot gazdagíthatok néhány ezer forintos bónocskámmal.”

    Amit jól át is tól a CBA szépen a svájci cégeinek számláira, így kevesebbet kel adóznia. 🙂
    Amúgy szerintem halál vicces volt, hogy a CBA január 2-től nem fogadta el a többi kaja jegyet, csak a Bözsit, miközben a tévében ment a propaganda mekkora siker is Bözsi, közben az összes nagyobb élelmiszer láncot szopórollerre tették és mai napig nem tudják elfogadni.

  24. @Tímár Mihály: “A hagymát a tervek szerint ezután is jegy nélkül lehet majd kapni.”
    Te biztos nem emlékszel már rá, amikor még kabaré jelenet is készült róla, hogy egyetlen fej fokhagyma drágább volt mint a dollár. Jelenleg a tojás tőr hasonló babérokra …

  25. Micsoda őrült szerencse hogy pont azelőtt rúgtak ki mielőtt megalázhattak volna ilyen Beautiful / Böske kártyával, simán elpattant volna egy ér az agyamban aztán most ríhatnátok amiért csak mássalhangzókat írnék.

    Szent Erzsébet sztorija megvan amúgy? Nincs? Ismered? Sebaj, elmondom, nagyszerű mese:

    Történt pedig hogy Erzsébetünk nem volt egy szent, mi több, nemes férjurát enteste megvonásával idegölte, mert a kódisokat s csórókat szerette-szánta inkább. Lopta-lopogatta az aranypengőket egyre keserűbb hitvesétől, vekniket süttetett belőle, miket kötényében hordott az aljanépnek. Csinálta ezt sokáig, mígnem egyszer lebukott: mi van a mockosz köténkédben te büdös? – kérdezte a feldúlt férj szeretettel, beismerést és térgyeplést várva hepienddel – hááát, abban csupa-csupa rózsaszál vagyon – hazudta a leendő szent pofátlanul, miközben erőst fohászkodott Istenhez (aki dettó nagy kópé, ismerjük) hogy tegyen csodát -, na az csodát is tett és a sok ropogós héjú vekni rózsaszállá változott, úgy hullott alá. Erzsébet hálából megtért, és továbbra is a szegényekre és nincstelenekre szórta a sokpénzt, bár azok baromira nem örültek a rózsáknak.

    Ez megmagyarázza miért 200.-Ft-os Böske-utalványt reklámoztak óriásplakáton: ennyibe kerül a tecsóban az akciós kenyér kilaja.

  26. @baliquez:
    Egy aranypengőkből sült vekninek azért elég pocsék íze lehet, meg rágós is.

    @Dinkainka:
    Iható borok, azok, szőlőből, csak ennyiért tudok jobbat.
    (Azért volt, amit ott vettem, és nem bántam meg, 999 Ft volt, valami kaliforniai öreg tőkék bora. Ittam már jobbat, de ennyiért rendben volt. Ja, meg a 2,5 decis boraik is jók, csak mára megdrágultak.)

    Érdekes módon a külföldi boraik elviselhetőek (nem igazán jók, de nem is ihatatlanok), a magyarok lőrék. És árban nem nagyon van különbség. Ez mondjuk nem a Lidlről, hanem a magyar borászokról árulkodik rondákat.

    @KunEmber:
    Na, ezt majd letesztelem, és aztán csoportbunyó @Dr_utcai_arcos bevonásával. 🙂
    (Vagy csoportbéke. 🙂

    @Dr_utcai_arcos:
    De aztán csak olyat vegyél, amit itt javasoltunk! 🙂

    (Aldi-Lidl viszonylatban a soroksári tetszik nagyon, már kialakításra is teljesen nyugat… Kint a város szélén, két üres placc egymással szemben, egyiken Lidl (a legjobb fej pénztáros csajjal, akit az elmúlt 10 évben láttam, kár, hogy férjnél van, még az sem számítana, hogy szőke, meg hogy én a város másik végén lakom :-), szemben az Aldi.
    Szerény, tiszta, rendezett a környék is, tényleg azt hittem egy ideig, nem is Magyarország.

    Ja, hogy a cikkhez is szóljak: nem tudom, elfogadják-e ott a SZÉP kártyát, az én csúnya CIB-esemet elfogadták még nyáron, Erzsébet meg kb. 20 évvel ezelőttig Soroksárral egy kerület volt. 🙂

  27. anyukám falusi vendéglátóhelyként (mivel korábban Üdülési Csekk elfogadóhely is volt) szeretett volna Szép Kártya elfogadó is lenni… nos, ha jól emlékszem az MKB már megvan, az OTP-ben azt se tudták mi van, most K&H-nál is próbálkozik… nem könnyű… úgyhogy megééériiiii

  28. én mint netes fejlesztő igazolhatom, hogy a SZÉP-kártya egy igazán SZÉP mizériás, tipikus újmagyar dolog. mert nehogymár legyen egy szabvány, és az egyes kibocsájtók egymás között szó nélkül el tudják számolni a fizetéseket… NEM. nemnemnem. minden kibocsájtónak KÜLÖN felülete van, külön kell lekódolni. már akinél egyáltalán lehet.

    szép, mindez a nagy NER világában. hát ha még a magyar bankok sem képesek együttműködni, mi a szöszt várunk? 🙂

    aki ezt így kitalálta… az rendszerszervezésből brutálisan megbukott — csak ő paskolást kap a buksijára (és párszázmilliót csak úgy), mi meg agyfaszt.

  29. Jön az arany fedezetű tojás!:))
    A közmunkások maguk is előállíthatják, és még az adójukat is ebben fizethetik!:))
    Még az aprópénzt is a kecskék fogják na nem verni, de potyogtatni!:))

  30. A Szép kártya, Erzsébet-utalvány és társai, az egész cafetéria rendszer lényege, hogy a kártyák kibocsátóinál óriási pénzösszeg halmozódik fel.
    Ahogy a Manyupban lévő baszottnagy pénz is szúrta a szemüket, így erre is rátenyereltek.
    Nem cél a gyors és hatékony elköltésre ösztönözni, és nyilván a munkavállaló sem havonta, hanem negyedévente igényel ilyen szépséges kajajegyeket, ezért adott esetben 3 havi összeg is figyelhet a kibocsátó számláján.

  31. többször próbáltam wc-t találni a veszprémi lidl ban vagy aldiban, amelik a buszpályaudvar közelében van, de nem volt és ez számomra szempont, nem lehet annyira kicsinyesnek lenni, hogy megtakaritjuk a wcpapirt.

  32. Penetráns, gagyi, bóvli, szerencsétlen, minősíthetetlen, pitiáner, lehúzós, jellemzően magyaros. Ezek a jelzők jutnak az eszembe a SZÉP kártyáról.

    Egyébként valaki sorstárs erősítsen már meg: Ugye, hogy eleinte a McDonalds üzletek is szerepeltek az MKB-s SZÉP kártya elfogadóhelyek között?? Mert amikor akartam ott fizetni, közölték, nuku. Azt hittem felrobbanok. Rendes körülmények között kb. évente egyszer mennék oda. Utána megnéztem mégegyszer és a Mekik már nem voltak a listában. De kíváncsi vagyok, hogy jól emlékeztem-e.

    Egész Budapesten, ebben a 2 milliós városban, ha levonjuk a Burger Kinget, kb. 40 helyen fogadják el.

  33. @mpreston: akkor az emberürülék a CBA-kban? egyetlen egyet mutass amelyikben van budi…

    szerinted egy 200-300-500 nm es üzlethez tartozék a vendég wc???

    nem kevered az étteremmel és a kocsmával? ezekben nincs fogyasztás…

  34. sebaj, nemsokára jön az állami mobilszolgáltató… na az, majd kiköszörüli ezt a csorbát…

    kedves honfitársaim, tudomásul kell venni, hogy az állam jó gazda és közös lónak nem túrós a háta… még akkor sem, ha a dakota indián már nem ül malévra…

  35. @dr. Bubó:

    azért ezek nem kis uzletek. benzinkuthoz tartozik wc , obi, ikea, cora, szintén gondol ránk, a lidl és aldi uzletekben nincs. ha ezek az üzletek egyedulálló épuletekben vannak, és emlékezeetem szerint ez igy van, akkor

    kiszszerü dolgo ezen sporolni.

  36. @mpreston: nem értek egyet

    a többi felsoroltban rendszerint lángos-kürtösjkalács-grill-pizza gecik is vannak…

    egy budi fenntartása elég körülményes és drága… (beruházásban is és fenntartásban is)

    én állandó ALDI vásárló vagyok, sose nennék koszos CBA ba vagy COOP ba…

    nagytételeket Tecso… vagy van olyan terület ahol sokat vagyok ahol SPAR van, az is jo mert tiszta

    de nekem az ALDI csak ne bassza felesleges dolgokra a pénzem… nem kell budi 10perces vásárláshoz…

  37. egyébként ha már TESCO vki említette lekezelően a “tesco sztenderdeket”

    ami nyilván nem a magyarban látható… az angol tulajokat ÁTBASSZÁK a magyar középvezetők…

    nagyságrendekkel kevesebb alkalmazott van itthon mint “kint”… stb stb

    a tesco… kénytelen magyar “munkaerővel” dolgozni…

    bár érdekes az ALDI (és a mecdonaldz) az kb hozza a kinti elvárásait… bár sok magyaros vonással…

  38. dr Bubo, félaelmetesen magabiztos vagy a témában. mivel saját wc van, nem sok ráads munka lett volna beruházáskor. maradjunk abban, hogy nekem szempont, neked nem, nem vagyunk egyformák.nem tudom, Bubóként hol doktoráltál, ha nem smitpallal együtt, megérted, hogy a prosztatámnak jót tesz a wc kozelségének tudata.

  39. @mpreston: majd ha idősebb leszek lehet változik a véleményem…

    de nyilvánvalóan beruházáskor és fenntartáskor is pénz… ezt pontosan tudnám neked számszerűsíteni…

    a benzinkutaknál vendéglátás is van, illetve az a “huzó” üzleti ágazat (ércsd: azér állnak meg a buszok)

    a doktorimat hol szereztem nem mondom meg… nem az a lényeg hogy kiírta, hanem hogy ki használja…

  40. @Németh András:
    “ráadásul ezzel a kártyás szutyokkal sikerült kizárni egy széles réteget (falusi vendéglátóhelyek) mert ott nincsenek terminálok, az ember meg nem fog a neten vesződni hogy be tudja vállatani…”

    Már akkor sejthettél volna valamit, amikor láttad, hogy a POS-terminál nem került be a preambulumba.

  41. @flippant: Be van kalkulálva. Ezek szerint nem olvastad a CBA-s vezető kicsit hisztis krakélerkedését, miszerint nem érti, miért nem jelent meg náluk a VÁRT vásárlósereg. Feltételezi, hogy azok a mocsok emberek KIVÁRNAK, hátha máshol is el lehet majd költeni az Erzsébet Utalványt. 🙂

  42. @Dr. Adofizeto: nem vagy te kötözkodő, egy kicsinyit? a wc-t egy nagykereskedőtől várom el, mivel saját dolgozóknak ugyis épitenie kell, ez nem nagy plusz. másrészt nem takarit meg sokat. te meg tőlem kéred a nagyvonaluságot. én nem vagyok kereskedő én nem űzemeltetek nagykereskedést vagy aruházat. én csak esetleg pisilnék ott, ha lehetne. ha nem lehet és ez fontos, nem megyek oda. ennyi. és én tényleg nem megyek oda. családtagot már kisértem oda , nem találtam semmi érdekeset, gondoltam, legalább pisilek. nem hat nem.