A könyvtárosokat és a testnevelő tanárokat megelőzve leggyakrabban a fizikatanárokkal fantáziálnak a tinédzserek, állapította meg a velvet.hu kutatása. A fiatalkorúak fantáziáját a két kiskocsi ütközése és az ebonitrúd dörzsölés korbácsolhatja fel.

Láttam, hogy amikor az elektrosztatikusságot bemutató kísérletet végeztem, többen elpirultak, vagy amikor beindult a Van de Graaff-generátor, többen lesütötték a szemüket, de nem gondoltam volna, hogy ettől izzik szinte a levegő” – reagált egy döbbent fizikatanár (45), amikor szembesítettük a kutatás eredményeivel.

A fizika férfiasságot (nőiességet) sugároz és a nyomás, vagy az erő F jele mind-mind erotikus asszociációkat ébreszt a tanulókban, miközben a törzsanyagra nincs erejük koncentrálni.

Emlékszem, amikor Maxwell első törvényét magyarázta a tanárunk, akkor volt először orgazmusom. Az egyik barátnőmmel pedig Gay-Lussac törvényét tanultuk, amikor először csókolóztunk. Felnyílt a szemem, amikor megtudtam, hogy a térfogat egyenesen arányos a hőmérséklettel. Már akkor éreztem, hogy a barátnőm is egy kis k” – vallott Zsani (17).

Engem Avogadro volt, aki a rossz útra térített. Az a frufru teljesen megbabonázott a fizika könyvben. Amikor a tanárunktól, Jánostól (akkor 32) meghallottam, hogy az ideális gázokban a részecskék közötti kölcsönhatás elhanyagolható, ezért érvényes rájuk Avogadro törvénye: az azonos térfogatú, azonos hőmérsékletű és nyomású gázok azonos számú részecskét tartalmaznak. Másképpen megfogalmazva: azonos hőmérsékleten és nyomáson a gázok térfogata az anyagmennyiségükkel arányos. Na, akkor kész voltam. Valahogy az egész rávetült és mindent el tudtam volna képzelni vele” – emlékezett Tibor (38), aki jelenleg fizikusként dolgozik.

16 KOMMENT

  1. Mikor lesz mar vege ennek a blognak?
    Vagy csak arra van hogy valamivel az index kitoltse a helyet?
    Vagy egy haver uzemelteti es feltetlen meg kell hogy jelenjen minden 6 oraban valami ordas nagy baromsag.

    Subba ketto!

  2. Mi köze a képnek a fizikához?
    A képen ugyanis Mariah Carey amerikai énekesnő tizenötödik albumát
    reklámozza, aminek címe: E=MC²
    Az album 2008. április 15-én jelent meg, a Billboard 200 amerikai albumslágerlista 1. helyén nyitott, az első héten 463 000 példány kelt el belőle.

  3. Ha fizika lenne, akkor a tömeg-energia ekvivalencia,
    a speciális relativitáselmélet egyik következménye,
    mely szerint a test nyugalmi energiája (E) megegyezik
    tömege (m) és a fénysebesség (c) négyzetének szorzatával:
    azaz E = mc²
    Ami viszont egy fasz kaftán, 1kő nevű zsiráf zsidó koholmánya.
    És akkor már stimmel a poszt szerzőhöz kötödő jó hangulat is,
    ami most elmaradt, mint az elnyinyó.