A forint ma elég szarul ébredt. Hajnal négytől reggel nyolcig hányt, amin még a kovászos uborka hideg leve sem segített.
A szomszédok hallották, amint többször nyílik a WC ajtó, és a forint hörögve – „Bázzeg de szarul vagyok… EURGBPUSDCHF…ne már… CZKCNYHRK” – dobja ki a taccsot.
 
Elemzők szerint egy tegnap esti rendezvényen készítette ki magát a forint. Sokat ivott, – virdzsin mojitót vodkával, cuba librét kóla nélkül és kókuszlikőrt tokajival – majd kínosan viselkedett a parketten. Előbb az eurót, majd a dollárt inzultálta. „Gyere szépen, dirty dancingelünk egyet, most mutasd meg mit tudsz, ne a BUX-on DAX-on, német importon te! És te, te túltáplált amerikai, te is megkapod, vonszold ide a mogyoróvajon hizlalt kufferod…
 
A forint végül 4 ezrelékkel zárta az estét, ami remélhetőleg a Rudas gőzének, egy velős rántottának, és egy gyógysörnek köszönhetően javulni fog. A piacok, az elemzők és Matolcsy György szerint is a délutáni zumba fitness után újra erősödést fog mutatni a hazai fizetőeszköz.

14 KOMMENT

  1. A forint a télen annyi bázisponttal erősödött, főleg trendcsatornája környékén, hogy nyári kitettsége vonzóbbá tétele végett most tavasszal bázisugrást tervez, amelynek során áttöri a 300 kilós ellenállást.

  2. Forint, hosszantartó súlyos, kóros burjánzásban (rák) elhunyt
    Pengő elsőszülött, egyetlen gyermeke.(ut.neve: millpengő)
    Genetikailag örökölte szüleje hajlamait.
    A tiltások ellenére rendszeresen leissza magát, a sárga földig.
    Ilyenkor kamatlábra állítják. Bírja egy darabig, de aztán újra bedől.
    Környezetén, életmódján nem képes változtatni, pedig ez lenne az egyetlen kiút, teljes átváltozással. Reménytelen.
    Sokan spekulálnak hisztérikus hangulatváltozásaira.
    Aki eltalálja, sokat nyer, de azt Forint barátainak kell megfizetniük,
    ha tetszik, ha nem.
    Néhányan, akik kezdik már unni, keresnek maguknak más, megbízhatóbb barátot.

  3. @Dr. Adofizeto: Itt állok lepellerántozva… Mentségemre legyen mondva, hogy a miniszterelnökkel folytatott rendszeres megbeszéléseimen több megoldást is javasolgattam már a magyar gazdaság és társadalom égető, stb. megoldására:

    – emelje fel a minimálbért legalább 1 millió forintra

    – zárja be az összes munkaközvetítőt, és ezáltal szüntesse meg a
    regisztrált munkanélküliséget.

    Bónusz: a bűnözést is teljesen megszüntetné azzal, hogy átnevezi
    például rosszalkodásnak.

  4. @poszt @tobias2: 10/10

    Ezek a technikai elemzések simán a numerológia, a horoszkópkészítés és az álmoskönyvek szerelemgyermekei. Pár évszázad múlva pont úgy fognak röhögni rajtuk, mint mi most a lapos föld elméleten.