A brüsszeli Atomium tövében rendezett szabadtéri, hamisított-ikon kiállításon alakult ki a verekedés az éppen arra sétáló unortodox közgazdászok és a helyszínen tartózkodó pópák között.

Hogy ki kezdte, azt még mindig nem lehet tudni” – mondta Ricky Vermaalen rendőrségi sajtóreferens. Annyi azonban biztos, hogy "Mocskos gyaurok!" és "Hitetlen kufárok!" kiáltások kísérték a pópák botos támadását, amit az unortodox gazdaságpolitikusok 3000 eurós kenőpénzzel, tetszőlegesen választható gazdasági előrejelzések felajánlásával és rolexes balcsapottakkal fogadtak.

A tömegverekedés végül konszenzussal zárult, mert néhány hektár bolgár és román termőföldért cserébe gyorsan ortodoxnak vallotta magát a közgazdászok többsége, sőt néhányan vásároltak is a helyszínen kiállított ikonok közül – számla nélkül, dollárért.

18 KOMMENT

  1. Az egyik kollégám pár napja azt próbálta nekem megmagyarázni, hogy Matolcsyék a zsidókat akarják végre kizárni a magyar gazdaság irányításából, mert ugye ez a nem ortodox gazdaságpolitika is azt jelenti.. mert ugye mindannyian tudjuk, hogy kik az ORTODOXOK!! :DDDDDD

  2. A papok vakok? Így vezetik a világtalan nyájat?
    Esetleg beállt a napfogyatkozás nézésük?
    Tanulnak hegeszteni? Az aparát már jól áll a kezükben.
    Ez mind balkezes.
    Ezek busójárók személyiségkárosodástól védő szemüvegben?
    Nem. Ezek itt a Delphói jós kórus három szólistája, amint hakniznak.
    De ho’ van Mató? Hát ő az Isten. Ő mindenütt ott van.
    A roseb egye meg – a romlott kolbászt – szingapúri módra.

  3. Az unortodox atya II.Matolcsy páriárka szentelt szennyvizet prédikál és csiger-bort kínál, a pópáknak, hogy imát celebráljanak Magyarország sikeres gazdasági lesűllyedéséért. Nem ismerjük el azokat a dogmákat, amit a parlamenti zsinat hozott, a hétszentségit! -kiáltották egyhangúlag.A pópák ennek megfelelően púpot csináltak II. Matolcsy homlokára. Bízzál e jelben ! – Imádkoztak az ortodoxok.Térj meg, s légy te is unortodox- ellenes, mert megint kupád vágunk.Ekkor Kerényi atya tűnt fel kezében a Szent-Viktor Ikonnal. Fenyegetően magasra emelte, hogy mindenki jól lássa a miniatűrt. Vigyázat hamis, szóltak a pópák. Szájkosár nélkül nem ér el semmit nálunk sem, nemhogy az EU-ban. Ennek hatására csoda történt, csökkent az euró árfolyama.

  4. A botos támadást valószínűleg kavalkával követték el. A nagy tolongásban az egyik pópa elvesztette a kavalkáját. Kollégája megkérdezte: “nincs kavalkád?”, és a tagadó fejbólogatás láttán adott neki egyet. Egyébként Bulgáriában a kaval egy hosszú furulya; a kavalka ennek a kicsinyítő-becéző változata. A zenészek dédelgetik és vigyáznak rá, nehogy a szarkák megfújják.

    Esetleg tudják, hogy a szarka minek a kicsinyítő-becéző változata?