56 milliárd forintnyi támogatás befagyasztása mellett egyéb súlyos szankciókkal is fenyeget Brüsszel.

Az Európai Unió több szankciót is kilátásba helyezett Magyarország ellen, amelyek közül csak az egyik a több mint 50 milliárd forintos büntetés. Az olaszok például azt kezdeményezték, hogy egész Magyarországra rakjanak kerékbilincset.

Német kezdeményezésre arról is szavaz az Európai Bizottság, hogy Orbán Viktornak következő brüsszeli látogatásakor kell-e zálogot adnia, illetve hogy a jobboldali EU-képviselőink álljanak-e a sarokba egy-két ülés erejéig.

A Bizottság reményét fejezte ki, hogy Magyarország tanul a szankciókból, és nem kell további szigort, például szégyenmaszkot alkalmazni, vagy megszámolni a magyar képviselők füzetkéjében a fekete pontokat, hiszen mindenki tudja, hogy az EP-ben öt feketepont egy róka, és három róka egy boszorkány.

20 KOMMENT

  1. Brrrr… Útálomútálom a kerékbilincset! Azé’, hogy ne tudjunk elmenekülni a bünti elől a jó büdös Kínába vagy Oroszba? De így meg itt akadályozzuk a zelőrehaladást a Zejuban, senki se jár jól vele. Mi meg még rosszul se, csak állunk…

  2. Javaslom, hogy bombázzuk az EU többi országát a levegőből magyar politikusokkal. Ahol egy elevenen földet ér, ott aztán minden kipusztul egy-két év alatt. Édes lesz a bosszú.