A folyamatos áremelések helyett egyben rendezné a MOL az áremeléseket. Jövő szerdától végtelen forint lesz egy liter gázolaj.

„Már dolgozunk azon, hogy fel tudjuk tüntetni a fekvőnyolcast a kútfejek kijelzőin is. Addig csak a fizetésnél tudják majd csak meg vásárlóink az árváltozást.” – közölte a MOL. A Kormány is támogatja az áremelést, hiszen így a jövedékiadó-bevétel is magasabb lehet, sőt végtelen.

A Kopint-Tárki szerint veszélyeket is rejt az emelés, hiszen begyűrűzhet más szektorokba, így a tömegközlekedés és minden áru is végtelen forintba kerülhet, ami lassíthatja a belső fogyasztás bővülését, a munkaerő piac rugalmasságának is árthat, hogy a  munkavállalóknak végtelen költségébe kerül majd az, hogy eljussanak munkahelyükre, ha más településen vagy egyszerűen nem gyalogosan megközelíthető távolságon belül laknak.

Jó hír viszont, hogy a 95-ös benzin ára a gázolajnál 30 forinttal olcsóbban alakul majd.

59 KOMMENT

  1. Nem. Egy Működő Rendszerünk vezetői az intézkedés foganatosítása után teljesítik a rendszerforradalmi fülkeváltás előtti követelésüket is, és rögzítik az üzemanyag jövedéki adótartalmának mértékét.

    Felelősséggel kijelenthetem, hogy az üzemanyagok jövedéki adója ezután már nem fog tovább emelkedni. Kivéve, ha Nem. Gazda. miniszterünk mégis talál egy nem-ortodox számot, mely nagyobb a végtelennél.

  2. @ürügyminisztériumi álamszitkár: az a zunortodox szám már meg is van, ugyanis Csák Norisz is segítséget nyújtott, Mattócsónak, mivel kétszer elszámoltatták egymást végtelenig… továbbá, minden olyan megoldás mellett kiállok a zellenzékek neveiben, ami nem rak további terheket a zemberekre, vagyis támogatom a javaslatot, mivel nem lehet tovább terhelni…

  3. No de most teljesen komolyan: a felvázolt relációban szerintem nem csak 30, hanem akár 50-60 forintos különbséget is el tudnánk viselni a benzin javára, nem?

  4. Hogy a témához is hozzászóljak érdemben, ideje lenne ezt a kapitalista keresleti piacot is megfelelően tervezhető és kontrollálható kínálati piaccá átalakítani. A végtelen ár egy jó lépés ebbe az irányba. A technikai megvalósítás még felvet kérdéseket, de itt is lehet okos kompromisszumokkal jelentős előrelépést elérni. Pl. a kútfejen végtelennek jelölnék és emiatt nem is számolnák az árat, a vevőnek ettől még nem kéne végtelen összeget fizetnie, csak amennyije van. Pl. bankkártyás fizetésnél a számla teljes összegét levonná a benzinkút (all-in), illetve gázolaj vásárlásnál még literenként +30 Ft-ot a következő havi jövedelem terhére előre zárolnának. Megelőzendő az ügyeskedőket, természetesen ha a számlán nincs fedezet, vagy legalább 100.000 Ft, akkor a gépjárművet a helyszínen lefoglalnák és a tűzszerészek szakértő módon megsemmisítenék amivel egy időben a vásárló kiskorú lánygyermekei első éjszakájának a joga azonnal a benzinkút-vezetőjére szállna.

  5. szerintem ti már megint a rendes, becsületes konzervatív emberek munkábajárásán gcztek, ti kaftános naplopók, nem is értem, hogyan bírom még olvasni ezt a blogot, phejjjj

    @Wedgend: egy megnyúlt arcú vásárlót választanak a kassza feletti biztonsági kamerák felvételeiből.

  6. @driopios: Asztat nem értem, hogy ha a zigazi fülkeforradalmi rencerváltás után mindent át köll nevezni, még a zországot mega repteret is, akkor miért ragaszkodik a Zorbán a forinthoz? Elvégre pont a történelmen kívüli időszakot fém- és papírjelzi… Oszt a forint is átkerült a zalaptörvénybe – a zsebembűl…

  7. Akkor en bemegyek majd a benzinkutra, es kerek vegtelen mennyisegu benzint, mivel az is annyiba kerul, mint a nala valamivel kevesebb. Aztan ha kiontottek nekem a vegtelen mennyisegu benzint, majd kifizetem 🙂

  8. Matolcsy most jelentette be, hogy a terhek csökkentésére és természetesen a GDP-növekedés elősegítésére a kormány 25%-ra mérsékelte az üzemanyagok ÁFÁ-ját.

  9. Selmeczi Gabriella közleményéből következik, hogy Andor Lászlónak meg kellett volna sértenie az Európai Unió Alapszerződésének 213-as cikkelyét, amely egyértelműen kimondja: a biztosokat általános alkalmasságuk alapján nevezik ki, feladataik ellátása során teljes mértékben függetlenek. Így nem kérhetnek vagy nem fogadhatnak el utasítást kormányoktól vagy más szervektől, csak a közösség általános érdekei szerint járhatnak el, különben alkalmatlanná válnak feladatuk ellátására. „A tagállamok vállalják, hogy tiszteletben tartják ezt az elvet, és nem kísérlik meg a bizottság tagjainak befolyásolását feladataik ellátása során” – áll a szerződésben.Az alapszerződés kimondja, hogy sem politikai, sem üzleti, sem tagállami érdekeket nem képviselhet a biztos. Az új biztosok erre anyanyelvükön fel is esküsznek az európai főbíróság előtt. Ezt nem illik megszegni.

    A bóvlista, sunyi fideszes logika szerint igen és ezt mindig meg is teszik.

    Orbán szégyeldd magad, hová jutott hazánk!

  10. itt a piros, hol a piros játék…..egyik héten felviszem, másik héten leviszem…közben szépen megugorja a 400-AT már…..ÜGYES !!!!

    …MONDANÁ….RODOLFÓ MESTER….:o)

  11. @Dr. Adofizeto: … igen, és a spektruma a nullától a végtelenig egyenletes. Magyarán megadtad a választ a kérdésemre: életem végéig 1 Ft-ot vagyok köteles fizetni az ilyen tankolásért, és utódaim is ezt az 1 forintet fizetik, a végtelenségig. Köszönöm, doktor úr!

  12. @tobias2 2012.02.22. 17:51:21
    “Ha beállok a kúthoz és a végtelen forintba kerülő gázolajból nulla litert tankolok, akkor mennyit fizetek? Ki tudja?”

    Ha a verdád megfelel a kocsi-kritériumnak, akkor végeredményben 42 forintot kell fizetned.

  13. Ez is a tudjátokkik műve! Vagy nem látjátok az összefüggést? A nyújorkbrüsszelmoszkvatelaviv-tengely csatlósai kivéreztetik a magyarokat, azé’, me a Miniszterelnök Úr végre harcba szállt a kizsákmányoló karvalytőke helytartói ellen…

    most miért adjátok rám ezt a furcsa ujjatlan kabátot..hova visztek,,,szabadságot magyorszgdjakfad….

  14. Tegnap teletank után elkérték az adószámom ! Jön a vagyonosodási ellenőrzés, mint szerencsétlen végtörlesztő ügyfeleimnél. Azt mondták, hogy a végtörlesztés nem számít vagyon növekménynek, tehát nem ellenőrzik. Ellenben a cégeiket 2 héten belül ellenőrzés alá vonták.

  15. @Dr. Adofizeto: @tobias2: @titkosgyilkos: Ezek mind-mind amolyan ortodox levezetések, az zala lehetőséggel együtt, hogy nem tankoltam végtelen árú benzinből semennyiccse, tehát egész pontosan nulla forintot fizetek. Mindegyikben van valamifajta szabályszerűség, kiszámíthatóság, racionalitás.

    A nem-ortodox megoldás összege ezzel szemben aaa… ööö… Kérdezzük meg a Matolcsyné férjét!

  16. @soproni1: “mint szerencsétlen végtörlesztő ügyfeleimnél”
    Mindjárt sírva fakadok. A “szerencsétlen ügyfeleid” CSENDBEN örüljenek, mint majom a farkának, hogy a 21. században, Európa közepén jön egy KOMMUNISTA kormány, aki kifizeti (egy faszt, KIFIZETTETI) a sarukat! Nomeg mi adófizetők!!! Nem várom, hogy a szarházi prolik / kisstílű újgazdagok megköszönjék, de legalább kussoljanak…

  17. @Dr. Adofizeto: Mi, magyeriak, tulajdonképpen mind-mind-mind szerencsétlen végtörlesztők vagyunk. Csak van, aki a sajáttyát végtörli, van, aki a zösszes többijét… És örülök Rogán Anti tök-egyéni, mintegy remete-magányos indítványának, mer’ ez így igasságos: Harmincmilka hitel, az minima kalkula negyvenmilkás ingatlan. Szegény éhező palotatulajdonosok, megérdemlik a zalbérletező bérrabszolgák szolidaritását! Így legalább nekijük majd nem marad pénzük ijjen meggondolatlanságra, hogy lakást vegyenek…

  18. @dr. Aszongyaja Prof. Zanyósom: Értjük egymást! 🙂
    Mi minden ingatlanunkat cash-ért vettük, értelemszerűen mindig akkorát és olyat, amire éppen MÉLTÓK VOLTUNK. A CHF adósok jelentős része méltatlan arra az ingatlanra, amiben lakik. Egy része pedig gazdag, azok megsegítése vérlázító, főleg úgy, hogy minimum az ország fele szó szerint éhezik. Remélem leesik a tantusz sukuknál és ezzel is szavazatokat veszít a Fidesz.

  19. @Dr. Adofizeto: Én meg nem mertem nagy lenni, oszt nem is vettem házat, se fel hitelet hozzá. Oszt mégis, milyen nagy lett a végtörlesztésem…

    Sándor Györgynek volt régen, több átkos rencerrel ezelőtt egy szösszenete, valahogy így hangzott: “Nem tudok kijönni a fizetésemből! Pedig szinte nem is költök semmire, csak fegyverkezésre…” Nohát, ez ma már nem igaz: Ma már nem “fegyverkezésre” költök…

  20. @tobias2: Nagyon szívesen, bármikor!
    Annyi megkötés van csak az általad említett spektrummal kapcsolatban, hogy az csak a Dörner-féle dimenzióban értelmezhető, és csak Matolcsy-féle tisztán képzetes komplex számok halmazán. (Kevésbé képzetteknek: az elmekórtan világában.)

  21. @dr. Aszongyaja Prof. Zanyósom: “az zala lehetőséggel együtt, hogy nem tankoltam végtelen árú benzinből semennyiccse, tehát egész pontosan nulla forintot fizetek.”
    Meglátszik az elmúlt 40 év kommunizmusa a begyepesedett gondolkodásodon! És a visszamenőlegesség forradalmi elvéről nem hallottál, te Kádár-bérenc???!!! Szóval, ha az elmúltnyolcévben -értelemszerűen pofátlan módon- valaha is tankoltál, akkor végtelen forintot vallasz be a 2011. évi SZJA bevallásodban és természetesen fizetsz is meg a szokásos, idei májusi határidőig. Méltányosságból részletfizetési kedvezményt kérhetsz.

    (A kurva, kibaszott nénikéjüket…)