Egyre népszerűbbek a regionális fizetőeszközök. A soproni kékfrank, a rábaközi tallér és a balatoni korona után számos helyi pénzt vezetnek be. A HírCsárda olvasói elsőként ismerhetik meg a tervezett, új fizetőeszközöket.

A soproni kékfrank mintájára Bács-Kiskunban jön a soltvadkerti kövidink, aminek váltópénze a kiskőrösi tablett lesz. Kizárólag zsugorfóliában cserélhető, és a minimális egység silóban kifejezve, számlamentesen műtrágyázva 500 millió dink. 

Pakson nem volt kérdés a mogyoró elindítása. Mohácson bevezetik janicsárkörtét, aminek a bakamák lesz a váltópénze. Janicsárkörtéért bármelyik budapesti pénzmosó gíroszosnál olcsóbban lehet áyrant kapni műanyag pohárban.  A nógrádi nindzsadatolya, és a szegedi szamurájtarhonya még engedélyeztetés alatt van, mert a japán nagykövetség szöszmötöl. Egy szamurájtarhonya egyébként 10 db balástyai rémre váltható, de csak hideg, avas haltöpörtyű közé csomagolva.

Lesz somlói juhfark, amit csak tapolcai kecskecsöcsre lehet váltani. 15 kecskecsöcsért viszont gyerekbarát wellness-hétvégét kaphatunk bármelyik tapolcai here- és gyerekáztató hotelbe.

Ózdon bevezetik az NDK márkát, amit VEB Fabatka néven gyártanak a munkanélküliségtől, és Angela Merkel gyerekkorától sújtott Sachsen-Anhalt tartományban. Billy Idol nagylemez, vagy két pár Salamander mokaszin felmutatása esetén Ajróra is váltható.

Miskolcon nem kell bevezetni helyi fizetőeszközt, mert ott 2012 végéig mindent Gyurcsány Ferenc fizet. Bár a helyi Aradszky László Nyugdíjas Szvinger Kör tagjai továbbra is szeretnék az 1 fletóst, mint devizát elindítani.

17 KOMMENT

  1. A Tétényi fennsík és az 5-ös főút ablakmosó lányai pedig
    bevezetik a lábaközi obulust (népiesen pinulus, anulus)
    A pénz két oldalára a szakma nagy egyéniségeinek
    dombjai kerülnek, dombornyomomással, a vakok számára is kitapinthatóan.
    Váltópénze a nagy filozófus emlékére elnevetett Sophokless.
    A pénzt a helyszinen tárolják rugalmas csomagolásban rulírozva.
    A valutát a lányoknál lehet jegyezni.
    Amíg üzleti úton vannak, addig a tüzelőanyagot biztosító
    faszállítóknál lehet jelentkezni.
    Terveik szerint idővel általános magyar fizetőeszköz lesz.
    Nemzetközi, és nemzeti elemzők szerint az új valuta
    hamarosan felzárkózik az ősi lebugyibedako fizetőeszköz mellé.
    Érdemes bele befektetni.(persze nem árt az óvatosság)

  2. FELHÍVÁS!
    Minden mozgássérültnek KÖTELEZŐ OLVASMÁNY!!!! Annak is akinek a családjában, vagy a baráti társaságban van sérült ismerőse, hogy a MEOSZ tudjon segíteni! Innen is mennek a tíz ezres létszámokban mérhető Kormány ellenes “rágalmazó” panaszok az EU-ba! Tudják meg, hogy ez a rabló banda milyen “keresztyénykedő” mialatt, minden réteget el lehetetlenít a kíméletlen törvényeivel és az utcára tesz! Onnan pedig egy másik törvénnyel börtönbe juttat. EZ A FIDESZ-KDNP “keresztyénkedő” Kormány!

    IDÉZET:

    “Szövetségünk a 2012. január 1. napjától hatályba lépett, a rokkantságii nyugdíj ellátást megszüntető törvény közvetlen és közvetett hátrányaira tekintettel, minden lehetséges törvényes jogi eszközt igénybe kíván venni az érintett emberek érdekeinek védelméhez.
    Ennek keretei közt a következő jogi lépések megtételét tervezzük:
    – Eljárás kezdeményezése az Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosánál annak érdekében, hogy az Országgyűlési Biztos indítson eljárást az Alkotmánybíróságnál annak megállapítására, hogy a törvény absztrakt normasértést valósít meg.
    – Csoportos közvetlen eljárás kezdeményezése, konkrét természetes személyek részvételével az Alkotmánybíróságnál a törvény alkotmánysértő voltának megállapítása érdekében,
    – Csoportos, közvetlen eljárás kezdeményezése, konkrét természetes személyek részvételével az Európai Emberi Jogi Bíróságnál (Strassburg) annak megállapítása érdekében, hogy a törvény sérti a vagyoni biztonsághoz való emberi jogot,
    – Csoportos, közvetlen eljárás kezdeményezése a Magyar Helsinki Bizottság támogatásával és közreműködésével az ENSZ Konvenciónak a szociális biztonságra vonatkozó követelménye megsértésére tekintettel, az ENSZ Monitoring Bizottságánál
    – A törvény hatálybalépésével kapcsolatosan keletkezett járulékos hátrányok megszüntetése érdekében jogszabály módosítások kezdeményezése a Magyar Kormánynál.

    A nemzetközi jogi lépések megtételéhez, a nemzetközi jogban megfelelő jártassággal rendelkező szervezet, a Magyar Helsinki Bizottság, illetve jártassággal és tapasztalattal rendelkező alkotmányjogász segítségét kívánjuk igénybe venni.
    Tekintettel arra, hogy a jogi eljárások egyik része csak természetes személyek közreműködésével indítható meg, így minél magasabb számú érintett ember személyes közreműködés vállalása feltétlen szükséges.
    A személyes közreműködést vállaló emberek szíveskedjenek adataikat a hegedus@meosz.hu emailre, vagy levélben a MEOSZ 1032. San Marco u. 76. postacímére dr. Hegedüs Lajosnak címezve mihamarabb, lehetőség szerint legkésőbb 2012. február 15. napjáig elküldeni, mert ezt követően szeretnénk a jogi eljárásokat megkezdeni és ennek érdekében az iratokat benyújtani.

  3. Na, most kapcsolok!! Matolcsi szabaccságharcos-galaxisnak is valami hasonlóban folyósítanám a tiszteletdíját! Mondjuk napi két anyád3,14csája lenne az alapbére…