Unortodox gazdaságpolitikai variációk Bachra címmel két napig improvizált Orbán Viktor és Matolcsy György Varnus Xavér orgonaművésszel.

„Az improvizáció egyfajta önkívületi állapot. Sokszor a közönséget sem veszem észre” – nyilatkozta a Hírcsárdának a neves orgonaművész, Varnus Xavér, aki az orgona-alapot játszotta Orbán Viktor és Matolcsy György alá, akik ezalatt d-mollban hoztak meg ad-lib gazdaságpolitikai döntéseket.

„Láttam Gyurit, ő is önkívületi állapotban volt, és néha magam is a saját hatásom alá kerültem” – mondta el Orbán Viktor. „Ilyenkor megszűnik a külvilág, a korlátok, az IMF, Brüsszel – minden. Bárcsak az az egy-két ember is megismerhetné ezt az érzést, akik az opera előtt tüntettek!”

Az improvizációs turnénak még számos állomása van, köztük Brüsszel, Strasbourg és Washington, így a kormány tagjainak jó esélyük van arra, hogy bekerüljenek a gazdaságpolitikai jazz halhatatlanjainak arcképcsarnokába.

17 KOMMENT

  1. “Az improvizációs turnénak még számos állomása van, köztük Brüsszel, Strasbourg és Washington”. Xavért még senki sem próbálta lelőni? (vagy az ujjait eltörni)

  2. nem csak hogy bekerültek, de külön fejezet lesz a könyvekben a két nagyról, akik elmentek a falig, mi pedig mindig emlékezünk rájuk

    lézeres girószkóp nem százas andrás pedig eljutott egészen a rémhírek forrásáig egy folyóparti épület fura kupolákkal állványokkal és a hülyeség szürke fellegével

  3. Adásonként tizennyolcmillió forintért szerződött Fábry Sándor a köztévéhez”””

    aki ennek a zembernek a ripacskodásáért ezt az összeget kifizeti, MEGÉRDEMLI, HOGY 24 ÓRÁN KERESZTÜL NÉZZE !

    csak az én tévémet kerülje el messzire !!!

  4. Én annak sokkal jobban tudnék örülni, ha ez a két Spongya Bob-i tehetséggel megáldott gazdaságtudós, egy gyöngyöspatai pottyantós WC-ben kerülne egyfajta önkívületi állapotba!
    Az álájáccást meg á Gázsi húzná, á drágájó Miniszter Úráknák!

  5. Jöjjön mert jönnie kell a szakértői kormánynak, nincs mese!

    „Itt az idő”, be kell látni, az Orbán kormány megbukott. Ezeket a terheket már nem lehet elviselni, szembe megy a világgal, a magyar nép szenvedése nem mehet tovább!

    Olyan hiteles elnök és szakértői kormány kell aki visszaszerzi az emberek hitét, bizalmát, normális és európai!

    A magyar kormányok közül elsősorban a Bajnai-kabinet tekinthető „szakértői kormánynak”. Az a kormány a rendelkezésre álló egy évben az előre bejelentett programját szinte teljesen végrehajtotta, melynek eredményeként nagyrészt sikerült stabilizálni a magyar gazdaság helyzetét.

    A poszt-Berlusconi Olaszországban hatalomra került Mario Monti kormánya is már több érdemmel büszkélkedhet. December közepén eurótörténeti csúcsot jelentő, 6,47 százalékos átlaghozam mellett értékesített 3 milliárd eurónyi 5 éves lejáratú államkötvényt a piacon. Az eredmények mögött pedig többek között a Berlusconi távozásával felállt új kormány és az EU közötti jóval kedvezőbb viszony is ott áll. A kötvények kamatlábai a novemberi csúcs után azóta is jócskán csökkentek és a helyzet konszolidálódni látszik.

    Háromszoros bóvli Orbán kormány van egérút, usgyííííí….