A szolnoki Tiszavirág Kórház 32 orvosa addig nem gyújt rá, amíg ki nem jelölnek a kórház udvarán dohányzóhelyet.

Dr. Gábriel János főorvos-vezette alakulat az éhségsztrájkhoz hasonló megmozdulásba kezdett: nikotinsztrájkot hirdetett, amihez még 31 kollégája csatlakozott. A felvállaltan dohányos szakorvosok addig nem gyújtanak rá, amíg újra ki nem jelölnek a kórházban dohányzóhelyet.

„Nagy-Navarró példája lángoszlopként mutatja az utat nekünk, olyan lángoszlopként, amiről sztrájkunk végén várhatóan meggyújthatjuk az első cigarettát” – mondták meggyújtatlan cigarettával a szájukban a nikotinhiánytól reszkető orvos-kollégák.

Újlipótvárosban 12 gyerek kezdett hasonló akcióba, mivel az új szabályozás szerint eztán a játszótereken sem szabad rágyújtani.

19 KOMMENT

  1. Friss hír : a tavaszi nyitást követően nem lehet az uszodákban fürdeni csak az utcán az 500 méteres körzetben található tűzcsapok használhatók erre a célra , a napozóban tilos lesz a napozás , ha valakit rajtakapnak 500 ezerig büntethető a szemközti kocsmáros …

  2. Pécsre vezénylik tűzoltónak Árok Kornélt, a kormányellenes tüntetések egyik főszereplőjét!!

    Vagy pécsi vonulós tűzoltóként szolgál a jövőben a Kaposváron lakó Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke, aki a kormány elleni tüntetések egyik főszereplőjeként tett szert országos hírnévre, vagy távozik a szervezettől. A tűzoltó szakszervezeti vezető elmondása szerint választás elé állította a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

    Árok Kornél a Népszabadságnak azt mondta, a napokban közölték vele, hogy a továbbiakban függetlenített érdekképviseleti vezetőként nem dolgozhat, hanem vissza kell térnie eredeti beosztásába. A januártól hatályos szabályozás szerint ugyanis a szervezett munkavállalók után igénybe vehető munkaidő-kedvezmény legfeljebb a havi munkaidő tíz százaléka, és ez nem vonható össze.

    A kaposvári tűzoltó úgy látja, írja a fővárosi napilap, hogy a számára legkevésbé elfogadható ajánlatot kapott, ennek ellenére néhány napos gondolkodási időt kért.

    Ez az orbáni önkény és diktatúra!

    A pénzért megvett Gaskó fideszes vasutas szakszervezetis meg az Operában parolázik a törpegörénnyel!

    Orbán takarodj, még kapsz egérutat!

  3. Én is megmondtam a feleségemnek hogy addig nem dugom meg többet a kolleganőmet amíg nem főz mindennap meleg ételt (mármint a feleségem).
    Félek hogy hosszú sztrájk elé nézek, ahogy ezek az orvosok is.

  4. @parnalarva:

    Ja! Én is kikérem magamnak, hogy a Kedves Vezetőt lebóvlizzák! Mindenki aki kritizájjja népünk vezérét, az elsőtitkár elvtársat, az hazudik és be van tépve.

    Mer’ ugyan igaz, hogy 320 Ft körüli gyenge, mondhatni bóvli értékű a forint ( lehet amikor olvasod már 325), de eztet egyébként is Gyurcsányi, meg a rohadt karvajtőke okozza, megmondta eztet Szijjártó petike is.

  5. Olvastam, hogy januártól már a benzinkutaknál sem lehet cigarettát, dohányárut vásárolni.
    Nagyon helyes, én azért az átutazó külföldieknek a behozott cigarettamennyiséget max.
    1 dobozra korlátoznám, a határokon kommandót állítanék fel, aki jogosult a kedves átutazó
    autójának, poggyászának teljes átvizsgálására: büntetési tétel: 1.000.- EUR.
    Mivel a kocsmákban sem lehet dohányozni, azért ellenőrizném az onnan kijövőket egy
    alkoholszondával és aki ittasan felül a kerékpárjára azt a minimálbér duplájára büntetném,
    valamint ellenőriztetném a kerékpárban lévő guminyomást, luxmérővel az első és hátsólámpa fényességét. Aki nem tudja kifizetni a bírságot, azt kerékpárút építésére kötelezném.
    A 18 év alatti gyerekek nem ehetnének csak 3 havonta édességet, csokoládét és azt is erre
    a célra rendszeresített üzletekben vásárolhatnák a szülők (vagy nagykorúak) – így jelentős megtakarítást érhetnénk el a gyermekfogászati ellátásban.
    Az élelmiszerboltokban csak olyan pékárút lehetne kapni, ami a gyártás utáni 1 nappal minimális morzsával szeletelhető, pályázatot írnék ki morzsaszem bevizsgáló berendezésekre. Büntetési tétel: 1 EUR/morzsa.
    Betiltanám a vörös húsok forgalmazását, szárnyast és halat csak a kormány által meghatározott speciális üzletekben vásárolt táppal lehetne etetni.
    A piacokon csak bio zöldségeket lehetne árulni, erre kiépíteném a műszerekkel felszerelt biokommandót. A törvény megszegőitől megvonnám az őstermelői igazolványt – örökre.
    Minden 2. családban kötelezővé tenném legalább egy fő labdarugó képzését, a többieknek legalább havi 2 alkalommal futballmeccsre kellene járni.
    Bevezetném az állami- és közhivataloknál a küszöbátlépési- és várakozási adót valamint a vizitdíjat (önkormányzatok, bíróságok, rendőrség stb.). A 3 óránál többet várakozóknak évente havi kedvezményt sorsolnának ki, a részvétel feltétele, hogy 1 évig lekötik fizetésük 10%-át az OTP Banknál.
    Ruházati-, divatáru boltokban bevezetném a vásárlók kötelező bőrvizsgálatát, csak antiallergén anyagú ruhaneműt vásárolhatnának.
    Maximálnám a háztartásonkénti víz-, gáz- és villamos energia fogyasztást.

    Lábtörlőket helyeznék el a tömegközlekedési megállók felszálló részeinél, a tömegközlekedésben való részvétel csak tiszta, ápolt külsővel lenne lehetséges. A jeggyel nem rendelkezők vagy a közlekedési feltételek megszegői 1-1 hétvégén kötelező járműtakarításon vennének részt közösségi munka keretében.

    … Azért újra megnyitnék néhány pszichiátriai intézetet…

  6. Az haggyán!
    Én olvastam, hogy jövőre csak a kijelölt helyeken lehet étkezni.
    És olyan helyeken is betiltják az étkezést, mint a nyugdíjasotthon,
    felsőoktatási intézmények, valamint kórházak, munkahelyek.
    Az étkezőhelyek kijelölését maga Hende Csaba fogja felügyelni.

  7. Magyarok, 320 ft az euró !!!

    Mit mond erre jól fizetett Szargyártó Péter diktátori szófosó és a jóból szánalmas lett jól fizetett Giró Szász hantázó helyett a

    buta, rusnya, mindenhez de semmihez értő, szánalmas, ratyi “szőke nő”, vészszóvivő S. Gabriella?

    Emberek, azonnal lépni kell még lehet, mert tragédia fenyeget az orbáni ámokfutás miatt.

    Bóvli Orbán takarodj, tényleg szépen kérlek!