Meglepő személycsere Észak-Koreában: a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapot (MTVA) eddig igazgató Böröcz Istvánt választotta propagandaminiszteréül az utód, Kim Dzsong Un.

A világ legzártabb diktatúrájának új vezetője elmondta, az győzte meg Böröcz alkalmasságáról ahogy az a budapesti MTVA székház előtti éhségsztrájkolók problémáját kezeli. Az észak-koreai állami televízió felvételén tisztán látszik az is, hogy Böröcz István már ezredesi rangot is kapott.

Bár azt még nem szokta meg, hogy mindig abba az irányba kell nézni, amerre a vezére.

13 KOMMENT

  1. A humor, mint művészet, abban különbözik a trágyától, hogy nem rövid távú politikai célokat szolgál. A hcs sokszor helyesen találja el ezt a határt. Ezúttal sajnos nem.

  2. @_Ne feledd: Ha valaki kiáll a vélt vagy valós igazáért és ezért még éhségsztrájkol is, valamint valaki felhívja a figyelmet erre az abszurd helyzetre, akkor azt sok mindennek lehet nevezni, de rövöd távú politikai érdeknek biztos nem.

  3. Az a szomorú, hogy ez a cikk már túl van azon a határon, amin jó érzéssel tudunk nevetni. Mélységes respekt mindenkinek, aki bármilyen eszközzel támogatja sztrájkolókat.

  4. Böröcz elvtárs ajándékkal kedveskedett a Kedves Vezetőlessz -nek.
    Az MTVA gonosz éhségsztrájklájkolói által félig elfogyasztott kifli megmaradt felecsücskét szalámival.A kis Kim a népe nevében köszönettel fogadta a gazdag ajándékot, bár jelezte: a nép már szinte halálra ette magát, de tartaléknak nem lesz rossz.Az MTVA volt vezetőjét máris kinevezték:
    az ottani III/III tartótisztje lett, ezredesi rendfokozattal.