Az észak-koreai vezető váratlan halála az egész világot megdöbbentette, Kim Dzsongilt országa és népe mellett népes családja is gyászolja, amelynek több tagja is Koreán kívül lett híres ember.

Teljes gyászba borult a népes Kim család, amiről kevesen tudják, hogy Észak-Koreán kívül is kiterjedt rokoni kapcsolatokkal rendelkezik. A hollywoodi filmek megszállott rajongójaként ismert Kim Dzsongil két unokatestvére is az Egyesült Államokban lett híres színésznő. Mindkettőjüket lesújtotta a hír, Kim Basinger a halálhír után a Twitteren tett közzé gyászüzenetet, míg a Szex és New York sztárja, Kim Cattrall Ellen DeGeneres showjában beszélt érzéseiről, és hogy mennyire fognak neki hiányozni a közös nyári phenjani kerti grillezések. Az amerikai rokonság tagjai közül talán csak Kim Kardashian nem borult ki teljesen a hír hallatán, aki egy hatalmas összeget örökölt szeretett bácsikája után.

Az európai leszármazottak közül kétség kívül a Forma-1-be visszatérő autóversenyző Kim mi Raikkönen a leghíresebb, aki bejelentette, hogy jövőre nagybátyja kedvenc légvédelmi rakétájával vág majd neki a sorozatnak. A család magyarországi ága, a Kim Novak zenekar nevében a családfő, Kim Novák Péter nyilatkozott lapunknak. Ők a Gyémánt című híres családi himnusz eljátszásával tisztelegnek majd a Kedves Vezető emléke előtt. A gyertyás virrasztással egybekötött eseményre várják majd Kim Dzsongil magyarországi tisztelőit, rajongóit és barátait, Thürmer Gyula hétvégi házához.

29 KOMMENT

  1. Kim Dszongil a népéért áldozta drága életét.
    Testi és szellemi kimerültségbe halt bele.
    Mikor lesz nekünk ilyen vezetőnk?
    Ha valaki megjegyezné, már van; Őt mikor temetik?

  2. A Kedves Vezető a 60-as években elindult – egyetlenként- a Kim mit tud?-on.
    Mentora az apja volt, aki végül továbbjuttatta.
    A család egyébként skót származású, a fiú neve eredetileg Kim John Ghill volt.

  3. Most megalakulhat két egyenlően fejlett társadalom és gazdaság között a Magyar-KNDK perszonálúnió. Éljen Nulla V. a Kárpát-medence géniusza (románul: medence törp)

  4. Megjegyezném hogy nem lehetett neki rokona, mivel szenzomotoros robot volt. R2D2 továbbfejlesztett változata, mindig odatolták a gyárba, aztán ráfókuszált a termékre és nézte. Közben fotózták.

  5. Kihagytátok az unokahúgát, Lil Kim-et, aki a méltán népszerű Eat Me Out című száma után már belekezdett egy új nóta írásába, amit nagybátyjának ajánl!