Az Unió által megszavazott kis mentőcsomagban 400 millió euró, némi steril mull lap és leukoplaszt van.

Az IMF csak bizonyos feltételekkel segít Olaszországon. Az egyik ilyen feltétel, hogy a mentőcsomagot nem az állam kapja, hanem autós mentődobozokba kell szétosztani. Eszerint minden autóba jutna a géz és az alkohol mellé megközelítőleg 500 euró. Az IMF felszólította Olaszország lakosságát, hogy ha bármelyikük azt tapasztalja, hogy az Olasz nemzetgazdaság gyengélkedik, azonnal álljanak félre a gépjárművükkel és az „Only for Italy” feliratú dobozkából adják át a pénzt a kiérkező rendőröknek.

Az így lehetővé tett azonnali, rugalmas, autoaktív beavatkozástól az IMF az olasz állam talpra állását várja, és ha a mentőcsomag Itáliában beválik, nálunk is meghonosíthatják azzal a kitétellel, hogy a mentődobozból az alkoholt el kell távolítani, és a dobozt baj esetén csak közjegyző jelenlétében lehet felnyitni.

18 KOMMENT

  1. nálunk miért szigorúbb?

    és miért nincs benne IMF lepárlóban főzött alkohol…
    az sok problémát megoldana… sokkal jobbnak látnánk a gazdaságot is…
    legy ez a “rózsaszín gazdaság” csomag

  2. nálunk viszont nemsokára újra lehet majd csutakrészegen bringázni, úgyhogy a koszos digók megbaszhatják az autós segélycsomagjukat. a viktor nem szarral gurigázik, nekik meg már nincsen berluszkóni, mert elvitte a válság a pitsába.

  3. Autós menődoboz, az.
    Indexnél úgy látszik kizárólag az lehet újságíró, aki bizonyítja hogy totálisan képtelen egy mondatot hiba nélkül leírni. Persze lehet, hogy a diszlexiáról szóló hivatalos igazolás is megteszi.