A Nemzetierőforrás-minisztérium államtitkára beavatott minket a Budapest átalakításáról szőtt terveibe.

„Kelemen Anna mellszobra váltja le az Erzsébet téren található hatalmas kődidkót” – kezdte Szőcs Géza, akitől megtudtuk: 2016-ra rá sem fogunk ismerni a fővárosra.

„A Gellért-hegy Dunára néző meredélyén épülne a Szent Gellért emlék-csúszdapark, amelynek csúszdáiról egyenesen a Rudas fürdőbe lehetne csobbanni. A Hősök terét hőlégballonon felengednénk Budapest fölé, hogy mindenki szabadon gyönyörködhessen benne, a helyére pedig, skanzenfalu-jelleggel beköltöztetnénk Mátészalkát. A trolibusz Király utcai felsővezetékén libegőt alakítanánk ki, a József Attila-szobrot pedig a Soroksári-Dunaághoz telepítenénk, mert a lassabb folyás miatt ott szebben úszik a dinnyehéj.”

A költő-államtitkár emellett füstbement tervekről is mesélt: „Gondolkodtunk azon, hogy egy 96 méter magas kopjafát állítunk, és a SOTE toronyépületéval karózzuk ki, amivel az ismeretlen honfoglalóknak állítanánk emléket, de valószínűleg már másnap tele lenne rovásírásos graffitikkel, amelyeket csak úgy lehetne eltűntetni, ha átcsiszolnánk az egészet, hat átcsiszolás után pedig úgy élne az emlékmű a köznyelvben, hogy a fogpiszkáló”.

6 KOMMENT

  1. Én a miniszterálnok úrról szeretnék látni egy lovasszobrot, az megoldható? Persze a kompozíció úgy állna fel, hogy ágaskodik a ló, és jól kivehetően csüng alatta a helyén…

  2. KIKÉRJÜK MAGUNKNAK! SZATMÁR NEM CSAK MÁTÉ SZALKÁBÓL ÁLL!
    Mi tudnánk adni lovat, főleg az 5. lábát, mert abból van nálunk is bőven.

    De hogy teljesen komolyan vegyetek bennünket, felajánljuk a teljes Szatmár polgármesteri hivatalainak humán menedzsmentjét!