Egy nyílt pályázaton nyerte el a Rogán és társa Kft. a budapesti V. kerület könyvelésének és ügyvitelének adminisztrációját.

A kerület által támasztott feltételek szerint csak olyan cég indulhatott a tenderen, amelynek az elmúlt három évben már legalább 125 milliós bevétele származott az ittenihez hasonló kerületek adminisztrálásából valamint haladó szintű internethasználatból. A hirdetmény szerint a cég azt vállalta, hogy a kerület működése során létrejövő iratokat különböző színű tartókba rendezi, és a megfelelő polcokon elhelyezi, valamint gondoskodik azok későbbi pormentesítéséről.

Az önkormányzat és nyertes cég esetleges személyi átfedését firtató újságírói kérdésre válaszolva Rogán Antal elmondta, hogy csupán névrokoni kapcsolatról van szó, ami a pályázat kiírásakor még nem állt fenn.

39 KOMMENT

  1. Semmiféle ilyen tendenciózus, kizárólag egyetlen cég számára testreszabott feltétel nem volt a pályázati kiírásban! Kizárólag annak az egyszerű alapkövetelménynek kellett megfelelni a pályázó cégeknek, hogy nevük “Kft.”-re végződjön, és “Rogán és társá”-val kezdődjön.

  2. @Lendvai Ildi néni: elég megnézni a kiírás 6. bekezdésének 2. paragrafusát: „A nyertes ajánlatot tevő cégnek rendelkeznie kell minimum egy ügyvezetővel, aki politikusi karrierje mellett epizódszerepet vállalt valamelyik magyar gyártású szappanoperában.”

  3. Kitétel volt az is, hogy a nyertes cég ügyvezetőjének a felesége olyan szemérmes legyen, hogy ne szarjon a férje előtt. Ennek a feltételnek tényleg megfelelt a házaspár, hiszen Rogán mesélt erről Liptainak egy “csodálatos” pár-show keretében kb másfél éve.

  4. @Adofizeto:
    1.Azért hozták meg az Ex bayermünchenzsóti törvényt, hogy a ” hazafias cselekedetből létrehozott” ( a kinti magyarok védelme ) szlovák kft.-ék is indulhassanak magyar közbeszerzéseken!
    2.Rosszul tudod: a Simicska és Tsa kft ilyen apróságokkal, mint ügyiratok elhelyezése színes tasakokba, nem foglalkozik. Egyedi sajátosságuk a “Hosszú bájtok éjszakája” ( fideszesek több száz millás adótartozásainak -egy gombnyomással történő- eltüntetése.

  5. Kedves HCS!

    Kössétek fel a gatyátokat, mert a valós élet már lekörözött titeket. Az emberek az abszurd humorért járnak ide, nem a megtörtént események leírásáért.

  6. Még életbe sem lépett, máris 2016-ig tolja ki a kormány az Alaptörvény adósságszabályát, így ebben a ciklusban nem szükséges csökkenő államadósságot felmutatni – olvasható ki a Parlament oldalára vasárnap felkerült, Magyarország pénzügyi stabilitásáról című törvényjavaslatból. A lépés alapvetően arra való reakció, hogy a rossz gazdasági körülmények mellett a GDP-arányos államadósság csökkentése már jövőre sem vehető teljesen biztosra. Az alapvetően rossz adósságszabály időben való kitolása azonban még így sem igazán érthető megoldás. Mindezek alapján úgy tűnik, hogy miközben a kormány kivonja magát az adósságcsökkentő előírások alól, addig a következő ciklusokra sosem látott szigorúságot ír elő.

    Szarházi, jellemtelen, sunyi bóvli kormány!

  7. @Táskás Tóni: A tárgyalódelegációba a szaktudása miatt került, nem hallottad?!
    Volt mostanában egy konferencia, ahol ő képviselte a kormányzati gazdaságpolitikát (már önmagában a gazdaságpolitika szó említése egy szemfényvesztés! :). Volt ott pár ORTODOX közgazdász, szarrá alázták!