Szegényebb Mikulásra számíthatunk idén: drágább lett a piros zacskó, a zsákjában nem minden lesz jó, és a virgácsból is hiány van.

A Mikulást, és így közvetve a célközönségét is nehéz helyzetbe hozta az euróválság. A Moody’s után a Fitch is leértékelte a Mikulást és „Kedves öreg ajándékhozóból” „Vén hülye” kategóriába sorolta. Ennek oka pedig a válság hatásain kívül, hogy a Mikulás a tanácsadók javaslatait figyelmen kívül hagyva, továbbra is mindenkinek alanyi jogon akarta biztosítani az ajándékokat, a csangcsou-i virgácsgyárban történt robbanás pedig egekbe emelte az aranyozott faágak árát.

A Mikulás kénytelen manókat is elküldeni a gyárából. Ennek oka csak részben a válság, ugyanis nemzetközi szervezetek vizsgálatot kezdeményeztek, hogy nem bújtatatot gyerekmunkáról, vagy szexuális zaklatásról van-e szó, amikor éjjel nappal „piros zsákokat” „tömögető” „manókról” van szó a Mikulás kapcsán.
 
Lehetséges, hogy a Mikulás készenléti ajándék megállapodást köt az IMF-fel, így december 6-án mégis mindenki megkaphatja az áhított piros labdát, legót, kokaint vagy az egyik manót.

44 KOMMENT

  1. Kevesebb mindenjó,
    Vén hülye – értékelt
    A Fitchmi nősítő
    Minősít mértékkel

    Télapó nemjönmár
    Mikulás ugyanígy
    Karácsony Artúr kell
    Mostanság ő dívik

    Bemondta a tévé
    Megláttam plakáton
    Háromdé mozifilm
    Gondolod, már várom

    A válság kirobbant
    Hatása gyűrűzik
    Rénszarvas Rudolfot
    Ősmagya rokűzik

    Kilóg az Í-EM-EF
    Ő nincs benn a versben
    És poli tika sincs
    Meg pedo pornó sem

  2. Kedves Miki bá!
    Kérlek ne a manókat küld el, hanem azokat a csúúúnya bácsikat és néniket, akik a Te nevedben csomagokat osztogatnak és felelősséget sem vállalnak érte.
    Megígérem, az iskolában nem kell azért megverni, hogy megtanuljam, nem szabad hazudni!
    Nagyon szomorú vagyok, hogy a szarvasod már csak a Volgán látom sétálni, mert levadászta valaki.
    Az egyik csizmámat azért ki fogom tenni az ablakba.
    A másikat már valami álam bácsi elvitte.
    Idén tényleg nem lesz hó, mert Holle anyó eltőzsdézte?

  3. @Dour.:
    Holle anyó nem tudta eltőzsdézni a magyar havat, mert a Mirrmurr-képű azt is államosította. Így, az éves magánhó-adagot ezentúl ( központi keretből)
    a Hóosztó Hivatal ( HóHi) fogja -rászorultság alapján- biztosítani.A rászorultság mértékét (életkortól, egészségi állapottól, gyermeklétszámtól függően) a Nemzeti Hóhivatal ( NemHó ) fogja elbírálni. A társadalmi igazságosság jegyében a NemHó tagjai között találhatunk jobboldali közgazdászokat, a NIBEK ügynököket, valamint rénszarvas gondozókat is.
    A jogosultak éves hóadagjukat három egyenlő részletben, három év alatt kaphatják meg.
    Nem igényelhetnek hóadagot a
    – 62 évnél fiatalabb rendvédelmisek,
    – a “Nem tetszik a rendszer” tüntetések regisztrált résztvevői,
    – Dopeman. (a lista – visszamenő hatállyal- bővíthető)
    Szociális rászorultság alapján a fedél nélküliek egy adagban is megkaphatják éves hóadagjukat.

  4. Egyre jobban körvonalazódik egy nemzetgarázdálkodási mikulás ,aki a zsákjából nem ki hanem befelé rakja amit a rászorultaktól elvesz.és a gazdagabbaknak oda ad! Narancs szinű kabátjuk allatt gonosz lélek lakozik.Egy napon remélem őtölük is elvesznek mindent.amit össze harácsoltak! Tized harmad izziglen visszamenőleg!

  5. @Dour.:
    Előzetes tervek szerint a hóadag SZJA-ja a következőképpen fog alakulni :
    – pórnépnek 48%
    – hóhányóknak adómentes.
    Családi adókedvezmény jár a hólapátolóknak, ha 5, ( max. 8 általánost végzett) gyermek eltartásáról gondoskodnak. Felsőfokú tanulmányokat folytató, vagy diplomás gyermek esetén a teljes adókedvezmény megvonandó!

  6. a csangcsou-i virgácsgyárban történt robbanásról azóta kiderült, hogy a rivális virgácsgyár műve az IMF pedig rudolfot akarja seggbeb..szni cserébe a valójában virtuális pénzért

  7. Közrendőrből milliárdos 20 év alatt, kedvezményes nyugdíjjal, belügyérként, “PINTÉR SÁNDOR” féle életpályamodellt mindenkinek, bóvli Orbány kormány!

    Hol lehet a milliárdos pénzt rabló, hol lehetnek a szolnoki emberrablók….hol a rendőrség?

    Magyarország és nem így szeretlek!

  8. A manók csak ellesznek valahogy, de mi van a rénszarvasokkal? Rudolf meg a többiek, milyen sorsra jutnak? Ha a Mikulás a repülő mellett dönt, megszakítom vele a kapcsolatot.

  9. @legeslegujabbkor: Rudolf és társai (bandája) megveszekedett árulókként viselkedve átrepültek (engedély és érvényes világútlevél nélkül) a Nagy Sarkvidéki Vasfüggönyön, ezért mint imperialista kémekre halálbüntetés várja őket hőn szeretett hazájukba visszarepülvén, mely ítéletet Bakó Semjén Zsolt hajt végre légpuskával és tompa késsel.

    vagy ahogy Gyedmaroz elvtárs mondaná: a lappföldi kutyák a spájzban vannak, Nokia telefonokkal, Finlandia vodkával, hogy Gori városának leghíresebb szülöttje vegye ki őket a Fehér Óvodából.

  10. Mikulás kivonja befektetéseit az országból, a kivetett szánkó regisztrációs adó és a védett rénszarvasok vadászhatósága miatti törvény miatt.
    A közalkalmazottak pedig bónusz virgácsokat kapnak a gazdasági gyorsnaszád kormányosától helyette.

  11. A mikulás ortodox nézeteket vall? Gazdasági válság idején, jó hogy a piros posztó árát nem emelték fel, köszönhető ez a krampuszok gyors lépésének megfelelő értékpapírokat vásároltak un-ortodox szemléletüknek köszönhetően…
    Lépéseket eszközöltek a virgácstőzsdén, ezzel is segítve a náspángolás köznépi lebonyolítását az elkövetkezendő időkben…

    Kedves gyerekek!

    A mese kezd valóra válni. A mobilszolgáltatókra kivetett új adó be fog következni az életünkben. Nálunk már járt a T-mobile mikulása. Hozta a szokásos havi csomagját, és benne felhívta a figyelmemet, hogy lényeges változások lesznek a tarifák tekintetében.
    A mikulás említette a kötelező autópálya használati díjat is. Említettem neki, hogy mi nem járunk arra soha sem. Erre kedves válasza az volt, hogy gyermekem a szopás jó dolog, csak nem mindegy,hogy a tökörő melyik oldalán állsz. Ebben sok igazságot találtam. :))
    A mi mikulásunk kuszaszem nemzetség büszke harcosaként osztja csomagjait mindenkinek. A mi mikulásunknak feneketlen a puttonya, jö sok ajándék fér bele.

  12. Az IMF segítségnek viszont komoly ára lesz. Szigorú költségcsökkentő intézkedésekre lesz szükség, úgymint a szállítási-logisztikai költségek lefaragása országonként dedikált Mikulással+helyi csapattal (elég érdekes lesz egy kicsi, sárga, vagy benga, fekete). A játékgyárat automatizálni kell a bérköltségek lefaragása céljából, a felszabaduló manómunkaerőt lehetőleg a médiába kell kiközvetíteni promóciós célokra. Kapacitáshiány esetén harmadik féllel exkluzív szerződést kell kötni (LEGO, Mattel, Hasbro stb.), hogy amennyiben rendkívül kedvező áron adja a termékeit, akkor jövőre csak az ő termékeit promótálják. A szánt is olyan cégtől kell vásárolni, aki a reklámért cserébe ingyen biztosítja a járművet. A ruhákat, jelmezeket pedig hipermarketből, akciósan kell vásárolni, lehetőleg barter keretében (próba után a jelenlévő gyerekeknek külön ünnepséget tart a Mikulás). Ezekkel az intézkedésekkel talán rentábilissá tehető az évek óta komoly forráshiánnyal küzdő és jelentős adóssággal sújtott üzletág, bár fellendülésre csak többévnyi konszolidáció után számíthatunk.

  13. @Dour.:
    🙂
    Fülkeforradalmi megoldás: TEK-est kell ráküldeni, az akkora sallert ad, hogy leesik nyuszika sapkája, és utána megkapja a kokit is. Brutális megoldás, de mindenképpen demokratikusabb, mintha nyuszika közé lövetnének…

  14. @ColT: Nyitott kapukat döngetsz, már megtörtént! (Néha más hírportált is olvasgassál, ne csak a HCs-t. 🙂
    Az hagyján, hogy a Moody’s-t leminősítették, de már a komplett kapitalizmust, az ún. nyugatot is temették a fideszes elvtársak ill. személyesen a nagy nemzetvezető.
    Pont, mint az átkosban a komcsik az imperialistákat! 🙂

  15. GYERMEKVASUTAS TÉLAPÓ VERS

    Hűvösvölgyben pöfékel a
    Síneken a vasút,
    Belsejében szállítja a
    Télapót, nagy hasút.

    Télapó a vonatozást
    Nem is nagyon bánja,
    Sínen jön most, nem tehet mást:
    Eltörött a szánja.

    „Kicsit talán sokat eszek,
    Súlyom szánom-bánom.
    Jövőre már karcsú leszek,
    S elbír majd a szánom.”

    Nemcsak hasa, puttonya is
    Igen-igen kerek,
    Ajándékkal van az dugig,
    Örül a sok gyerek!

    illusztrálva:
    fradyendre.blogspot.com/2011/12/gyermekvasutas-telapo-vers.html
    🙂

  16. A válság féktelen tombolásával elkerülhetetlenné vált a Mikulás-csomag bevezetése. December 6-tól a csokoládé formákat 23%-os különadó terheli. Ez alól csak a húsvéti nyúl formájú csokoládék képeznek kivételt, amelyek után jövő év március 24-től 27.5%-os átmeneti (le) nyúladót kell megfizetni. A virgácsokra ezen túl is kizárólag a rosszgyerek-adót vetik ki.

  17. Nemortodox Mikulásbácsi a leminősítés ellenére is köszöni jól van, a mindenkimás a hülye, ezért jövőre ismét egymillió új manóhelyet ígér: igaz hogy a Korvatunturit kell elhordani manósapkában a minimálbér feléért hogy helyére jégstadion épüljön, ám őt mindez nem alterálja, hiszen Ő egy és oszthatatlan, hétharmaddal évszázadok óta.

  18. MIKULÁS BÁL

    Sok Mikulás szakállt lóbál,
    Rázott arcszőr bőszen hózik,
    Ily vidám a Télapó bál,
    S csillognak a redős nózik.

    Bentről hallik vidám ének,
    Nő a jókedv, fogy a bólé,
    Csacsacsáznak kint a rének,
    S talpuk alá fagy a hólé.

    Indulniuk rég el kéne,
    Berreg ezer rénszánóra,
    No, ekkor jön sok Télnéne,
    S Télapókat húz a hóra.

    Kis pofonok, erős tea,
    S rőt sereg száll, minden oké.
    Dicsőség az övék, de a
    Meló az az asszonyoké…

    illusztrálva:
    fradyendre.blogspot.com/2011/12/mikulas-bal.html
    🙂