Használhatatlan állampapírokkal és eladhatatlan kincstárjegyekkel játszák, főleg bóvlinak minősített országokban.

A bóvlingot egy 93 ezer négyzetkilométeres, többé-kevésbé sík pályán játszák. A támadó játékos először fülkeforradalmat (ejtsd: szabadságharc) hirdet, majd unortodox módon államosítja (ejtsd: lenyúlja) a nyugdíjpénztárakat (ejtsd: Selmeczi Gabriella). Ha sikerült ez a csel, akkor a támadó azonnal alkotmányozni kezd (gól). A bóvling furcsa szabályai szerint a bíró is a támadóval van, így az az alkotmányt hamarosan aláírja (öngól). A védekező csapat az ellenfél akcióit diplmáciai táviratokkal és hitelminősítők általi leminősítéssel próbálja visszaverzni, de mindhiába – a támadó sikerét nem az eredmények, hanem az eredményjelző feletti irányítás biztosítja.

A bóvlingban nagy szerepet kapnak külföldi valuták, amikben érdemes eladósodni, mert a támadó csapat senkit nem hagy az út szélén. Ennek a kurvák örülnek a legjobban (lásd még: Fidesz frakció).

A bóvlingban, mint a szájkarate parlamentáris változatában, sokféle taktika alkalmazható. Tipikus megoldás a fejre mért adócsökkentés, aminek hatására jóval több adót kell fizetni, vagy egyes adónemek eltörlése, illetve nem, illetve de, illetve nem, illetve de, na jó legyen 37%.

Az így megzavart ellenfelet ezután már elég csak hárombetűs intézménynek nevezni, várni pár napot, hogy az ellenféltől megkapjuk az BBB- minősítést és máris megnyertük a bóvlingot.

96 KOMMENT

  1. A játékot a keleteurópa számára külön vert euróban lehet játszani. A pénz arról ismerhető fel, hogy a közepe lyukas és a keleteurópából származó árúkért ebben fizet (meg lyen ben is) a nyugateurópai eu testvér. A játék állandóan változó szabályait a hitelminősítők határozzák meg. Kivétel a dúsgazdag sikeres szlovákok akiknek sikerült megsegíteniük a csóró görögöket.

  2. Mivel kenyere már nem lesz a népnek, szükséges lesz javítani a cirkusz minőségén, legalább kommunikációval. Pl:

    A magyar labdarúgó válogatott kijutott a labdarúgó Európa-bajnokságra, miután megnyerte a selejtezőcsoportját Hollandia és Svédország mögött. A továbbjutásról az utolsó mérkőzés döntött, ahol a holland válogatottat 3-1 arányban győztük le. (Nálunk Gera volt eredményes, a hollandok gólját pedig Van Persie, Kuyt és Seedorf szerezte.)

    Az MLSZ tájékoztatása szerint eddig mintegy kétmillió szurkoló igényelt jegyet a csoportmeccsekre. Az EB mérkőzéseit várhatóan az MTV-hez igazoló Rákay Philip fogja közvetíteni.

  3. A nagyon precíz és pontos leírásban egy fordítási hiba esett bele! A bóvlingot egy 93 ezer négyzetkilométeres, de nem többé-kevésbé sík pályán játsszák, hanem m e d e n c é b e n ! !
    Így válik érthetővé, hogy a játék végén ott áll mindenki pucéran és fülig eladósodva, ezért a vizet is leeresztik. A villanyt pedig nem az utolsó, hanem volt (és amper) gyár kapcsolja le.

  4. kétszázhússzal betonfalnak csapódott a ródlink
    tökeinkkel tekéznek , jó játék a bóvling
    nem számít, hogy vasalóval basztak minket szájba
    majd eladjuk a selmecit prostinak svájcba
    ha szorgalmasan rodázik, s tűri a fáradságot
    száz év alatt összabassza az államadósságot
    kétszázhúszal szopóágra állt az egész ország
    tekintetes matolcsinak szarhatnánk egy tortát
    egészségedre! – mondanánk – te szemtengely-király
    ha megzabáltad még néhány tökönrúgás is jár
    és ha viktor kihúzza kezét a matolcsi valagából
    kiderülhet, nem is jobb kéz, csak egy kesztyűsbáb volt

  5. Egy vitz a Horthy-korszakból:

    Horthy korszakból.

    – Roosevelt Elnök Úr, Magyarország hadat üzent!
    – Hmm, hol is van az ország, valahol a Balkánon?
    – Nem, Közép-Európában?
    – És milyen az államformája?
    – Királyság, Elnök Úr!
    – És hogyan hívják a királyt?
    – Nincs királyuk, egy tengernagy vezeti az országot.
    – Tengernagy? Nem is tudtam, hogy Közép-Európában van tenger.
    – Nincs is, Elnök Úr, Magyarországnak nincs tengere.
    – Jaa, ahol ennyi hülye él az nyugodtan hadat üzenhet.

  6. @pécsiszál: rendkívül jól tetted, mert nekem sincs lementve egyik sem és ha a TEK bezáratja a HCS-t (ájemef-bérencség vádjával) akkor ugrott a magaskultúra a picsába. megjegyzem kedvenc Wass Albert szösszenetem nincs a kupcban. a képeket is mentsd le, anélkül lófaszt sem ér a vers. összenőttek mint két kicsi pedo.

  7. @ornagy50: @Boli:
    A helyzet abszurd mivoltára ékes példa: az üvöltöző tömegnek az egyik fideszes képviselő azt ordibálta vissza, hogy ez a helyzet Tétényi Éva miatt alakult ki! Ja, és a (fideszes) képviselő testület u t a s í t o t t a a polgármester asszonyt, hogy rendezze a közüzemi számlákat, és legyen végre rend a városban.
    Hát, a pofám leszakad!

  8. @netlovetta:

    Ez nekem személy szerint egyik kedvenc történetem, mivel mindennél beszédesebbnek tartom a magyar sorsról és lélekről. Olvastam-kutattam utána, – nos, csak hogy megőrizzük hitelességünket ezen a komoly portálon, – a II. világháború alatt a korabeli anekdota így szölt:

    “Amikor a magyar hadüzenetet átadták az USA külügyminiszter helyettesének, meg kellett néznie a térképtárban, hogy hol is van Magyarország, mert nem tudta. Ezután fogadta a magyar nagykövetet.

    – Mi Magyarország államformája?
    – Királyság.
    – És ki a a király?
    – Az momentán nincs.
    – És ki van?
    – Horthy Miklós ellentengernagy őfőméltósága.
    – Értem, tehát van tengerük.
    – Nincs.
    – Van területi követelésük az USA-val szemben?
    – Nincs.
    – Kivel szemben van?
    – Romániával szemben.
    – És mért nem hajtják be rajtuk?
    – Azt nem lehet, mert ők a szövetségeseink!
    – Értem, – mondta a külügyes, és ezután átvette a hadüzenetet.”

    Egyes verzió szerint a későbbi elnök, Harry S. Truman volt a szóbanforgó amerikai diplomata, – bár tagadhatatlan volt humorérzéke, nem valószínű, hogy így történt, s az anekdota a jellegzetes pesti humor szüleménye.

    A hadüzenetet – ténylegesen – Bárdossy miniszterelnök 1941. december 12-én közölte a budapesti amerikai nagykövettel (Helbert C. Pell). Az USA – tudván, hogy ez csak német nyomásra történt, – nem is vette olyan komolyan ezt, csak fél évvel később, 1942. június 5-én üzent hadat nekünk.

  9. Követelem a nevemet a szerző mellett feltüntetni, mert a bóvlingot én találtam ki 😛

    vastagbőrön kommenteltem:
    Kőmíves Kelemen · mekk-elek.blog.hu/ 2011.11.25. 13:54:37
    Matolcsy saját show-t kapott az RTL-en, Bóvling címmel. Sportműsor lesz, Fideszes kádereket várnak a bábu szerepére.
    Enrico, troll ellenpólus, vidéki már ott vannak.

  10. @nyuggervadász: Szégyen ez a csürhe…
    Jobban tennék, ha azt a rendőri védelmet állandóra kérnék!
    Egyébként érdekes kísérlet zajlik Esztergomban! Erre számíthatunk majd a narancskomcsi elvtársaktól országosan is? Akkor nagyon kevés a rendőr, már most…

  11. ja, magához a cikkhez pedig annyit:

    zseniális, pusztán annyi maradt ki belőle, hogy a bóvling Európa bajnokságon – a futballal (Viktor!!!) ellentétben – végre egy súlycsoportba kerültünk az olaszokkal, portugálokkal és görögökkel

  12. @Boli:
    Biztos vagyok benne, hogy országos szinten sokkal vadabb dolgok lesznek!
    Törvényileg már száz évre bebetonozták magukat, ergo a harci állásaikat az utolsó csepp vérig védeni fogják.
    Esztergom csak “előjáték” : tesztelik a lakosságot, hogy meddig lehet feszíteni a húrt.

  13. “a Múdi’z leminősítését követően”

    minden hír így kezdődik… akkor ezen miért mi izgulunk ha őket minősítették le… ez a szép magyar nyelv… mi nem tudunk veszteni…

  14. @jenőke: A medence területe 330 ezer km2, ennek a 93 ezer km2 területű közepén játsszák a meccset. Azt beszélik, régen a teljes medence területe játéktér volt, csak az akkori (most védő) csapat lobbijára lecsökkentették.

  15. Visszautasítjuk a hírbe rejtett burkolt lázító kitételeket, mint pl. Selmeczi Gabriella ejtésére való felszólítást!

    A játékszabályok leírásából hiányoljuk azt az igen fontos elemet, hogy ha bármelyik (fideszes) csapat (ön-)gólt lő, azonnal újraírhatja a játékszabályokat, tetszőleges időre előre bebetonozva (1 perc – 40 év).

  16. @nyuggervadász: Az semmi! Előző este a Hírcsárdán, izé… A Hírtévén mondták, hogy másnap leül tárgyalni Tétényi Éva meg a mega-képviselőtestület. A vicctévé bemondta, hogy a zesztergomiak jelezték, ők is ott lesznek!

    Nem vagyok a szavak embere, nehéz olyan szépen fogalmaznom, mint egy hírtévés stand-up komikusnak. De a hírből tisztára az jött le, hogy a zesztergomi polgárok fenyegetik Tétényi Évát, és nyomást gyakorolnak rá, hogy engedjen.

    Meglepő volt ezután, hogy a rohamrendőröknek kellett kimenekíteni a képviselőket… Végül is, engedett: beengedte a rendőröket a képviselőkért…

  17. @frocli: Ezen bátor hadüzenetéért kapta meg Vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzó úr őfőméltósága a dicsőséges “The Mouse That Roared” elismerő címet.

    Jelenlegi Mini. elnökünk azért küzd, hogy ezt az 1944. előtt kivívott hősi rangot visszanyerje. Cserébe a Roosevelt nevét tartalmazó utcanév-táblákat is készek vagyunk visszaszolgáltatni!

  18. ezek csak alkotmányoznak kokit és salert osztanak közben a romanok röhögve elhuznak meletunk!
    egyetlen jó közgazdaszunk van ugy hivják hogy Bokros Lajos! neki koszonhetjuk hogy tiz evig ugy ahogy de jol eltünk! csak hogy ezeket a fantasztikus megszoritasokat Bokrossal egyutt szitok szová tették ezek a bárgyunapközisek orbán vezetésével! még a 300ft os vizitdijjat is sokalták a baromarcuak! nesze nektek 450ftos dizel 317ft euro 255ft os chf barom fidesz fanok

  19. Járai Zsiga bácsi elérte, hogy jól kiszúrhatott a néppel!

    Érdekes, Járai tartotta magasan a forint kamatokat és indította el közvetetten a devizahitelek térnyerését, akkor Matolcsy és a többi Fideszes teljes mellszélességgel kiállt a gyászhuszár mellett.

    Járai kamat, kamat, kamat! Megkamatyolt minket, és micsoda csoda, temetkezési vállalkozó lett!

    Melyik filmben hangzik el a következő mondat: “gyerekek könyörgöm akasszuk fel”?

    Valahol Európában (A Horty korszak alatt/után)

    A film a második világháború közben játszódik. Szereplői az árván, otthontalanul kóborló gyerekek, akik bandákba verődve járják az országot, és úgy tartják el magukat, ahogy tudják: élelmet lopnak. Hamarosan körözést adnak ki ellenük. Szerencséjükre találnak egy elhagyatottnak látszó várat egy kopár hegyen. A vár azonban nem lakatlan, Simon Péter egykori karmester lakja, aki a világtól megcsömörödve, magányosan él itt. A gyermekek először idegenkednek a felnőttől, ám hamarosan megbarátkoznak vele, sőt megszeretik őt. Simon ugyanis nem hazudik nekik, és nem csapja be őket, mint a többi felnőtt. Sőt, öntudatra ébreszti őket. Megtanítja nekik, hogy a szabadság a legfontosabb érték, melyhez minden embernek (így nekik) is joguk van. Együtt hozzák rendbe a rozoga várat, közben a francia himnuszt fütyülik. A gyermekek azonban lebuknak, és elfogatásukra több felnőtt is megindul. A szabadságukat nem kívánják feladni, harcolnak érte, és el is űzik a felnőtteket, ám harc közben az egyik kisgyerek, Kuksi halálos sérülést szerez. Kénytelenek bevinni őt a faluba, holott tudják; így elfogják majd őket. Kuksi ugyan meghal, ám Simon a városból olyan rendelkezést hoz, amely a gyermekeket felmenti a kényszű rablásokból fakadó bűntetések alól, sőt, a várat is az ő tulajdonukba helyezi.

  20. @netlovetta: Van nekem is egy viccem :

    Különböző nemzetiségű írók egyszer azt a feladatot kapták, hogy írjanak bármilyen műfajban az elefántról.
    A következő művek születtek:
    – A német író írt egy tudományos értekezést, melynek címe: Tanulmányok az elefántok életéről.
    – A francia író egy rövid, de szórakoztató könyvet írt, címe: Az elefántok nemi élete.
    – Az angol író egy gazdagon illusztrált útikönyvet írt, címe: Elefántvadászat Afrikában.
    – Az amerikai író egy reklámbrosúrát írt, címe: Hogyan neveljünk fel egy elefántot a kertünkben a család örömére és profitszerzés céljából.
    – A zsidó író egy füzetet írt, címe: Az elefánt és az antiszemitizmus.

  21. @roxxtar: Oké, felsoroltad itt néhány ország íróját vicces íróját, ezen az alapon megtisztelhetted volna az általad szimplán zsidónak nevező írót is azzal, hogy mondjuk izraeli.

    Nekem az a csattanó jött volna le, hogy a magyar (fides-közeli) író egy A/4-es lapra ráírja:
    – minden liberálbolsikomcsiájemefesbankár elefántot kilőni, MOST!

    Üljleegyes!

  22. …HOLNAPTÓL A KORMÁNY Orsós Mercédesz régiség boltjából szerzi be a berendezési bútorait, a külföldi delegációk fogadásához a Józsefvárosi piacról az étkészleteket és a zárjegy-nélküli árkás azonnal ható italféleségeket, a Vateráról a Készenléti Egység téli ruhatárát, és a BÁV-tól a kézi szövésű majdnem perzsa szőnyegeket…….MERT HIRTELEN AKAR FELZÁRKÓZNI A BÓVLI MINŐSÍTÉSHEZ…:).

  23. @Aszongyaja Zanyósom:
    A Hírcsárdán(Hírtv), meg a Visszhang Tv-én (Echo) szinte egy időben láttam egy műsort, mely szerint : nem értik, hogy a felsőbb hatalmak miért engedik meg a sok hülye libsibibsikommancs blogolónak – b ü n t e t l e n ü l – a rémhírterjesztést, miszerint nőtt az államadósság! Holott, az csökkent és nem is kismértékben (hála szeretett kormányunk és Bölcs Vezérünk áldozatos munkájának. “Álddassék ” az ő nevük!)
    Csak azt felejtették el közölni, hogy 2010-es árfolyammal számoltak!
    Ezek után Te csodálkozol azon, hogy a HírtTv úgy tálalja, hogy az emberek Tétényi Éva ellen ágáltak? A tömeg azt skandálta, hogy ” új választásokat!” . Ezt pedig Tétényi akarta, a fideszesek nem.
    Ennyit a valóságról, és annak fideszes tálalásáról!

  24. @öreg rája: Ezt a kreténséget már csak brahiból is támogatni kell! A Gellért-hegyet önállósítani kell, Gellérthegyközség néven, szintúgy az Országházat, Országház-dűlőként. Mivel az utóbbi fenntartásáról így magának kellene gondoskodnia, éjjelente sztriptizbárnak lehetne berendezni és a koronát egy éjszakára az a vendég tehetné a fejére, aki a legkirályibb díjat fizeti a lányokért a szeparénak berendezett Vadászteremben. Van még sok hasonló elképzelésem — havi pár milliárd tanácsadói díj fejében vállalom a részletek kidolgozását az illetékesekkel közösen.

  25. @roxxtar: Nem füled-farkad, hanem orrod-farkad! Zsidózni csak pontosan, szépen! Csak rontod a hatást ezzel a finnyáskodással. Ha túlfinomítod, nem lehet megérteni az utalást a zsidókra, és akkor minek az egész? Finomkodni meg amúgy is fölösleges, már elsőre nyilvánvaló volt, mekkora primitív segg vagy.

  26. @roxxtar Kedves drága jó barátom. Gondolom három bejegyzésenként kapod a fizudat a szírágótól, úgyhogy most menj dugjál egyet, vagy igyál, vagy kezd el lekaparni a II. kerületi kampányszarjaitokat. Legyél hasznos . Érted ? Persze hogy nem, de ezt a felcsúttojásteszten átesettektől már megszoktuk. De nemsokára könnyebb lesz benneteket felismerni, mert ti hazaáruló rühes kutyák chipet fogtok kapni a bőrötök alá. Valószínűleg az ivarszervetekbe lesz beültetve mert arcotok , bőrötök, nincsen.

  27. @roxxtar:
    Höhöhö.
    Ti viszont nagyon hasonlítotok annak a népcsoportnak a bűnözésből élő tagjaira, akik csak akkor mernek emberkedni, ha legalább hárman vannak egy ellen, és az az egy se legyen több 50 kilósnál, mert az veszélyes :DDD