Szokásos, (nagyjából) negyedévente megjelenő kulturális ajánlókban most kizárólag DVD-n kiadott filmek közül válogatunk. Téli esték remek kísérői! 

Egy fecske nem csinál tömegnyomort

Egy meg nem nevezett albán bányaváros táncművészeti gimnáziumának tanára, Igor szembesül zairei gyökereivel, amikor felhívják a figyelmét arra, hogy néger. Barátjával, egy Alzheimer-kórban szenvedő inszeminátorral együtt útra kel, hogy pontot tegyen az ügy végére. A brazil Sztanyiszlav Szoppkipicsám Bronz Gorgonzola-díjas filmje. A Bogota Post szerint a litván pékkirály szerepeltetése klasszis húzás az amúgy fókabajszú rendezőtől.

A sajátoddal fogd meg másét!

A leghíresebb kétnemű lapp golfművész életéből forgatott digitális bábfilmet a nevét nem vállaló afgán intermédia-művész és biciklifutár. Érdekesség, hogy a filmben Szijjártó Péter karakterét az a Gerzsó nevű antilop játssza, aki köztudottan nagy rajongója Kósa Lajosnak. Bámulatosan könnyed, pikírt alkotás, de a filmet záró csoportos szexjelenet (ember, delfin, tölgyfa és kagyló) könnyen próbára teheti a kiskorú nézőket.

Óriás szuperkrokodil 4.

Bár alapból nem rajongunk a romantikus drámákért, Michael Bay legjobb tanítványának legújabb filmjében mégis azt kapjuk, amit úgy szeretünk: rengeteg vattacukrot, egy adag családi vakációt, tréfás dialógusokat, szerethető háziállatokat és négyemeletes, radioaktív mutánsokat. A Times szerint „köze nincs a forgatókönyvhöz”, ami nem csoda, mert improvizációból született. Karácsony estére ajánljuk, disznóvágáshoz.

A márna utolsó útja

Lars von Trier Janis Joplin életéről készített akciófilmet. Az alkotásban pályatársak szólalnak meg és mesélnek szemafor és gyümölcskonzervek segítségével az énekesnő életéről, dalairól, valamint a Dalai Lámáról sok látványos autósüldözés és pávafutam közepette. A filmet nem ajánljuk középfülgyulladásban szenvedőknek. De vigyázzunk, ugyanis az orvosok véletlenül felírhatják receptre!

3 KOMMENT

  1. Éld túl a hülyéket
    Esztergomi útifilm a túlélő táborokban, Bear Grylls és az etióp származású Takhsas Yakatit kisiskolás közreműködésével.
    A bevételt Pista Bá’ lerészegedésére felajánlották, mielőtt leminősítenék.