Az ebrendészeti hozzájárulás megfizetése alól számos kibúvó létezik. Íme a legtrükkösebbek.

A múlt héten elfogadott ebrendészeti hozzájárulás a veszélyes kutyák esetében évi 20000 Ft, egyéb ebek esetében évi 6000 Ft lehet. A Fakultatív Kutyabarátok Alapítvány (FAKUTYA) tagjai néhány megoldást javasolnak a hozzájárulás megkerülésére:

  • Jelentsd be a kutyádat Szlovákiába.
  • Tanítsd meg a kutyát nyávogni.
  • Ha LMP-tag vagy, hazudd azt, hogy a kutyád kábítószer-kereső. Mindig megtalálja, ha elfelejted, hova tetted.
  • Mivel a magyar kutyafajták kivételt élvezhetnek, hazudd azt a Yorkshire-terrieredre, hogy komondor, csak kint felejtetted az esőben.
  • Ha veszélyes kutyád van, és jönnek, hogy behajtsák a 20000 Ft-ot, csak kurjants ki nekik a kapun: „Jöjjenek bátran, el van engedve a kutya!”

A fenti tanácsokat azért is érdemes megfontolni, mert ha a kormány rájön, hogy a háziállat-tartás jelentős bevételi forrás lehet, akkor jövőre bevezethetik a tengerimalac-tizedet és a poratka-illetéket is.

21 KOMMENT

  1. hiába szeded a szarát
    fizetni fogsz kutyabarát
    ebadó jön, kutyavilág
    főzzé’ inkább tömény piát

    az ősmagyar fajta
    nem szarik, nem ugat
    ezért aztán az
    ingyenes marad
    de ha a kutyád
    kurvára veszélyes
    húszezertől megjavul
    ez nem is kétséges

    túl drága lesz majd a farhát
    tartsál inkább kölyökmarhát
    nem egy adóztatott tipus
    ha megnő lehet politikus

  2. Hehe, hihi, haha, nyiháááá, az én 4 hónapos vadállatom annyira bátor, hogy rögtön az asztal alá rohan, mihelyt beteszi ide valaki a lábát. Ezzel szemben az utcán mindenki aszongya: jajjjjjjjj de édes, ugye puli! Jahh, középuszkár meg nemtommi-keverék, de fekete és göndör.
    Addig álljanak terpeszbe, amíg én adózni fogok utána!

  3. @netlovetta:
    “Addig álljanak terpeszbe, amíg én adózni fogok utána!”
    Jól értelmezem?
    Utána adózni fogsz évekig, amíg ki nem múlik,
    és mivel addig fognak terpeszbe állni,
    ezért úgy fognak kinézni, mint akik három számmal nagyobb lovat kaptak?

  4. Nem. Ügy. kormányunk célja, a szabadságharc első szakaszának fényes győzelemmel való lezárulása után, hazánk kiharcolt pozícióinak megvédése. Ennek érdekében új önvédelmi kiképzésben részesülnek Nem. Egy. Működő társaink.

    A ju-do, taekwon-do és karate-do helyett a nem-ortodox önvédelmi iskola, az elkurta-do segítségével fogjuk legyőzni a korábbi versenyszám, a különa-do sportágat sportszerűtlenül, a nemzetközi játékbíró segítségével, a játékszabályokra hivatkozással kijátszó, egyszóval csaló ellenséges fejősteheneket. Erre az orosz automatizálási és miniatürizálási csúcstechnika terméke, az ú.n. “Málenkij Robot 2.0” fogja a tömeges kiképzést tartani.

    Felhívom Ti. Nem. Egy. Működő társaimat, hogy a magyar népi folklór legszebb hagyománya, a “névtelen feljelentés” által ürügyminisztériumunkat, Nem. Ügy. Kormányunkat támogassák, és ne Strassbourgot!

  5. újabb kutyabőrt híznak le a magyar dzsenrtikrőL???

    apropó kidobod a kutyád és visszafogadod akkor is ingyenes…

    aki meg becsületes és nem bírja fizetni az eressze Széllnek a kutyáját…
    és ennek emlékére a kínaiban az akció “csirkehusból” egyen egy menűt…

  6. Az ebadó a fülkeforradalom másféléves hagyományaihoz híven 5 évre visszamenőleges, még mielőtt bármelyik adócsaló ebtulajdonos azt gondolná, kibújhat az adófizetés alól kis kedvence(i) elaltatásával vagy 3 kerülettel / 2 faluval arrébb felejtésével. A NAV tájékoztatása szerint a hivatal az adó kivetésekor -precíz nyilvántartások hiányában- kénytelen abból az életszerű feltételezésből kiindulni, hogy minden magyar családnak van 2 db. kutyája és 3 db.macskája (a macskaadóról a későbbiekben -feltehetően holnapután éjszaka- rendelkezik az Országgyűlés).
    A 2-nél több kutyáról szóló névtelen feljelentéseket a NAV és az AVH (az ebadó végül belekerült az Alkotmányba) várja az aszomszedomnakjosokkutyajavolt.hu internetes oldalon.