Az elmúlt másfél évben a megújulás korszaka lezárult, most a növekedés korszaka kezdődik, és ehhez minden eszközt igénybe kell vennünk – adta ki közleményben az NGM.

Mint a minisztérium közleménye kifejti, jó eszköz lehet számunkra egy újfajta, már a saját érdekeink szerint berendezett gazdaságunkhoz igazított együttműködés az IMF-fel. Így – véli az írás – lesz esélyünk tervezett menetrend szerint beindítani a növekedést. Az IMF szokásos éves gazdaságpolitikai konzultációjának keretében megkezdjük a tárgyalásokat egy új típusú együttműködésről – áll a minisztérium honlapján.

"Ahol az IMF előírásai szerint próbáltak kilábalni a válságból, ott mindig gazdasági és szociális katasztrófa lett a következmény" – nyilatkozta a Fidelitas gyűlésén Kövér László, míg Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter arra mutatott rá: ez a hárombetűs intézmény mélyen ellenez minden olyan intézkedést, ami kihozza a bankok csapdájából az embereket.  

"A jelenleg Budapesten tartózkodó IMF-küldöttség egy menetrend szerinti IV-es cikkely konzultáció céljából érkezett, a tagállamokban megszokott gazdasági elemzések elvégzése végett. Az IMF-hez nem érkezett semmilyen megkeresés a hatóságoktól egy Valutaalap-támogatta program megtárgyalásával kapcsolatban" – reagált a történtekre egy IMF-közleményben a szervezet helyi vezetője, Irina Ivascsenkó.

89 KOMMENT

  1. Tisztelt Hírcsárda!

    Ércsük mi a viccet (csak nem szeressük)!

    Eddig Nem. Egy. Működő kormányunk eltűrte, hogy a valóságtól messze elrugaszkodott állításokkal, mindenféle egyharmadokkal mérgezték a közvéleményünket. Ez az álhír azonban az első betűjétől az utolsó írásjeléig szemen szedett hazugság, kamu, rémhírterjesztés, ellenséges propaganda!

    Hivatalos tiltakozásunkat, a mi valóságunknak megfelelő tények részletes leírásával hamarosan figyelmükbe fogjuk ajánlani. És személy szerint én is azt ajánlom…

  2. Köszönöm szépen. Erre vártam.

    ámbátor 2011.10.27. 22:18:41
    Nap mint nap várom az ultimate media hacket, azt, hogy a HCS egy az egyben lehozza valamelyik MTI hírt. És senki nem veszi észre. Megjön szépen, hogy fasza, nagyon fasza. Meg hogy ne adjatok tippeket.

  3. Ez a szómágia a legjobb: “Az elmúlt másfél évben a megújulás korszaka lezárult, most a növekedés korszaka kezdődik, és ehhez minden eszközt igénybe kell vennünk – adta ki közleményben az NGM.”

    Rendben, be voltunk eddig rúgva. Na de most mit kajáltatnak? Abrak a dabra?

  4. Orbán Viktor miniszterelnök ma aláírta “LEX MATOLCSY”-t, másnéven a bukott nemzetgazdasági miniszterek fokozott védelmével kapcsolatos törvényjavaslatot.
    A “LEX MATOLCSY” hatálya alá eső személy jogosult öregségi nyugdíjba vonulni 56 éves korában.
    A “LEX MATOLCSY” hatálya alá eső személy jogosult adómentesen felvenni a kormánykoalícióban helyet foglaló összes parlamenti képviselő 2011 évi jövedelemnövekedésének azon összegét, ami az egykulcsos adónak köszönhető.
    A “LEX MATOLCSY” hatálya alá eső személy mentesül bármiféle jövőbeli elszámoltatás alól.

  5. Sürgősen írjátok ki valahova, hogy ez most kivételesen nem vicc, mert a büntetőperetekben az ügyészek ezzel a poszttal fogják bizonyítani, hogy ez nem egy álhírportál, és a többi 6845 posztért fognak sittrevágni titeket.
    Az is elég lehet, ha most azonnal elhatárolódtok ettől az egy poszttól.

  6. Sírva könyörgött a HVG titkos informátora a cikk elhelyezésére. Mulatságos, ahogy Orbánt már hősként, előrelátó nagy vezérként említik meg. Sajnos sok az ellentmondás!

    Hetek óta lógott a levegőben a kormány gazdaságpolitikai fordulata. A kormánypártaik többsége azonban nem számított arra, hogy az IMF-et még hétfőn is ellenfélként emlegető Matolcsy György a Valutaalap segítségét fogja kérni. A hvg.hu információi szerint pár hete Orbán Viktor egy kormányülésen kifakadt, mondván, nem gondolta volna, hogy egy évvel az új irány meghirdetése után ugyanott tart majd kabinetje. Pedig a miniszterelnök már a nyáron is számolt a válság újabb hullámával.

    hvg.hu/itthon/20111118_Orban_ut_az_IMF_hez#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_11_18&utm_content=top

  7. Orban Viktor ma este benyujtja azonnali lemondasat Smith Pal alamfonek, miutan a sajtobol ertesult, hogy Magyarorszag targyalassorozatba kezdett az IMF-fel. Orban Viktor, a Parlamentben elhangzott lekoszzono beszedenek vegen nagy taps fogadta az alabbi kijelenteset:
    – Az orszag megujulasat levezenyeltem, a jovonket megalapoztam, barki is kovet a miniszterelnoki poszton, csak a megkezdett forradalmunk kell tovabbvinnie, amihez ezuton kivanok neki sok szerencset! – majd vidamsagot csalvan a kepviselok meglepett orczaira, a “Gyaloggalopp” filmbbol ismert mozdulattal fejezte ki, hogy ezennel “leszallt a doglott lorol”

  8. Orbán Viktor azt mondta a rádióban, hogy a pénzügyi stabilitás éve lezárult, most jön a növekedés éve és ehhez mindenféle segítséget igénybe kell vennünk.

    Ezzel egyébként semmi baj nincs, tudjuk, hogy annyi esze van, mint egy sütőtöknek (pénzügyi stabilitás, HOL???), de hogy ezt a közszolgálati rádióban így, hangos röhögés nélkül be merik mondani, az gáz.

    Ezt a Showder Klubban kellene bemondani földön fetrengve, akkor talán lenne valami értelme…

    Én nem is értem, komolyan. Ezek ennyire hülyék, vagy ennyire hülyének néznek minket? Mert nem mindegy!

  9. Ez az egész nem így történt, Tisztelt Bíróság!
    Az úgy volt, hogy mikor a pártvezér észrevette, hogy a gyorsnaszád már nem is cikázik a vízen, hanem erősen bukdácsol a hatalmas hullámokban, akkor utasította a gépészt, hogy ne bukdácsoltassa annyira a verdát. Eközben a vezér észrevett az egyik hullámon egy hajótöröttet. Sikerült a nagy cikkcakkozás közepette odakormányozni a cirkálót, és a fedélzetre emelni a holtfáradt embert. Ő rögvest be is mutatkozott: I’m F!
    Meg is kérték gyorsan, hogy próbálja meg visszafogni a gépész segítségével az őrült sebességgel bukdácsoló gyorsnaszádot, mivel a hatalmas sebességtől valószínűleg el kezd repedezni az oldala.
    Hát így történt.

  10. Nagyra becsülöm Iryna Ivaschenkot, az IMF magyarországi képviselőjét, hogy mindezek után még képes nevetés nélkül szóba állni orbánékkal. Mit nem adnék azért, hogy láthassam, ahogy csúsznak-másznak a tűsarkú cipők előtt. Látom magam előtt, ahogy Kovi megrendezi a jelenetet…

  11. @Bathory: és mind közül te vagy a legintelligensebb. Milyen lehet a többi? Neked, Kovi az SM szerkóba öltöztetett, golyóval a szájában kipeckelt, ládában tárolt rabszolga szerepet szánta. Tudod, lent a pincében tárolnak. Már úgy is hozzászoktál. Mond, élvezted a munkát Tarantinoval?

  12. “Frady Endre
    2011-11-18 13:25

    Frady for Prime Minister!

    Magyar barátaim! Éljen a honderű!
    Hosszas vacillálás után úgy döntöttem, hogy eleget teszek és vállalom!
    Legatyásodott és elszéktelenedett országunk állapotát látva nem tehetem meg én, a népszerű ígérgető-művész, hogy ne vállaljam el, hogy az összes párt és civil szervezet közös miniszterelnök jelöltje legyek. Nálam csak keresve találhatnának jobbat!
    Frady for Prime Minister!
    Megválasztásom esetén az alábbiakat ígérhetem:
    A BKV nem csak, hogy ingyenes lesz, hanem a közlekedési vállalat fizet az utasoknak. Sokak számára megélhetés lesz az utazás!
    Megépül az Érdet Érddel összekötő Nagy-Butapest metrókörgyűrű.
    A Butapest táblákat P+R táblákra cseréljük, mert Nagy-Butapest határait három aszfaltóceán nyaldossa majd.
    A Margitszigetet megemeljük és a felső rakpartokra támasztva keresztbe fektetjük, miáltal lesz egy környezetbarát Duna hidunk.
    A Dunát a saját medre alá épített csőben vezetjük, a medret leaszfaltozzuk és miénk lesz a világ legszélesebb kerékpár útja.
    A panellakásokat tengerre néző ablakú, úszómedencés, zöldövezeti luxusvillákká alakítjuk.
    Hajlékosítjuk a hajléktalanokat.
    Négy évente Olimpiát rendezünk.
    Bajnokok Ligáját nyeretünk a Ferencvárossal.
    Kisebb lesz a Parlament, miáltal szélesebb lesz a pesti rakpart és több szobor fér el a Kossuth téren.
    Ingyenes lesz a parkolás, mert a parkoló-őröket a bálnákat bosszantó parkoló-órákhoz önbilincselt Greenpeace aktivistákhoz bilincseltetjük.
    Az utakról két héten belül eltüntetjük a dugókat. Az így nyert alapanyagokból parafenomének vezette Parafafeldolgozó Gyárat létesítünk. Meghirdetjük a „No para on the streets!” kampányt.
    Mindenki számára elérhető lesz az elitképzés. Elitt eszűeket felvonókúrára küldjük a Butapesti Liftgyárba.
    Unió Erdéllyel! Erdély lesz a Nagyonnagy-Butapest XXIV. kerülete!
    Vidékfejlesztek! A vidék lesz a Nagyonnagy-Butapest XXV. kerülete!
    Mindenütt minden ingyenes lesz, a rendszeres akciók idején pedig még ingyenesebb!
    S hogy ezt az általános közjóléti ingyenélést miből fedezzük?
    Egyrészt Liszt Ferihegyen valódi hegyet építünk, hogy a gépeknek ne kelljen fel- és leszállniuk, csak elindulni és megállni. Az így megspórolt üzemanyagot színaranyárban adjuk el az energiafaló kínai piacon, a Józsefvárosban.
    Másrészt Frady Endre mezeket, Frady Endre lovas-szobrokat, Frady Endre versesköteteket, Frady Endre beszédeket tartalmazó CD-ket, Frady Endre mintás sérvkötőket, lúdtalpbetéteket és egyéb Frady Endre emléktárgyakat dobunk piacra, azaz kőkeményvalutásítjuk a népszerű ígérgető-művész tömegek általi imádatát.
    Frady Endrét minden magyar otthonba!
    Legyen a mi Frady Endrénk az Ön Frady Endréje is!
    Merjünk hiszékenyek lenni!”

    hsz a Fortélyos félelem igazgat…..”bastya” szöszenetből…..

    ezen a hozzászóláson akkorát röhögtem, hogy bepisáltam….:O)))))))))

  13. @netlovetta: Jellemző, egyszer mond jót a csávó, akkor sem úgy gondolja. A csőlátását, lelkiállapotát jól jellemzi, hogy a HCs által hihetetlen gondossággal megírt, szinte szó szerint idézeteket, MTI szövegeket elferdítésnek nevezi. Ez tényleg komolyan vette, hogy “háborúban állunk” és mindenre lő, ami mozog. Tiszta Rambó.

    Minél többször olvasom a kommentjét, annál jobban tetszik!

  14. Fhúúúú, a víz kivert. Hirtelen azt hittem, hogy ami itt le van írva az valóság. A végén vettem észre, hogy ez a Hírcsárda, ahol olyan marhaságokat írnak aminek semmi alapja. Jó poén volt, gratulálok a blognak!!!

  15. A küldetése céljától, a Challenger Deep-től karnyújtásnyira elveszett Emútnyócév Pannon Puma Mélytengeri Kutatójármű átlényegüléséből született Nemzeti Együttbazmeg Gyorsnaszád ígéretes karrierje (ismét) csúfos kudarcba fulladt, mikor kiderült, hogy a gyorsnaszádok a nagy mélységekben uralkodó viszonyok között fabatkát sem érnek, valamint, hogy a korábbi járművet vezető, magukat szakképzett álmatrózoknak feltűntető botcsinálta tolvajok helyére írástudó páviánokat szerződtetni a helyzet súlyát tekintve nem volt kimondottan jó ötlet, tekintve, hogy a kormányzás helyett inkább egymás kurkászásával, átnevezgetésével és ősi dakota bölcsességek mantrázásával töltötték az idejük nagy részét.

    (Arra a nyugtalanító kérdésre, hogy az Afrikában őshonos páviánok hogyan jutottak a dakoták tudásának birtokába, csak a most megkezdett vizsgálatok lezárultával kaphatunk megnyugtató választ, egyes találgatások szerint a felelősök sumér őseink lehetnek, akik a Honfoglalást megelőző ingatlanfelmérő körútjukon zsákmányolták egy nagy, fekete monolit formájában, a cannabissal történt első találkozásuk okán teljesen szétcsapott indiánoktól)

    A páviánok álláspontja szerint sikerként könyvelhető el, hogy a gyorsnaszád legénysége csodával határos módon, mintegy 8000 méterrel a tenger színe alatt aránylag jól van, mindössze az oxigénhiány, az életteret fokozatosan elhódító plankton és kagylók, valamint az ilyen mélységben szokatlan – a gyorsnaszád cikázása miatt érezhető – folytonos hánykolódás miatt kialakult krónikus tengeribetegség rontja a morált.

    A “süllyedés ideje véget ért, most a megfulladás ideje következik”, mely “hosszú és sokaknak kellemetlen lehet” – vígasztalt mindenkit a legvörösebb seggű alfahím, ám egyúttal figyelmeztetett, “aki alantas, magyartalan módon, engedély nélkül próbálna vízbefúlni, azt azonnali hatállyal pénzbírsággal, elzárással, felnégyeléssel és háromszoros fejlövéssel büntetjük három generációra _visszamenőleg_, mielőtt megkezdené életfogytiglani büntetését az Alkotmány Asztalával berendezett magánzárkában”.

    (update)

    A legfrissebb értesülések szerint a vitatott megítélésű nemzetközi bankárkalóz-szövetség, az IMF egyik járőrtengeralattjárója napi rutinútvonalán a bajba jutott gyorsnaszád mellett is elhaladt, ez a korábban egységes, azóta “Kopoltyút Mindenkinek” és “Fulladáspárti Szövetség” klikkekre szakadt főemlősök között általános zűrzavart okozott, nem sokkal az eset után minden kapcsolat megszakadt a hajóval.

    Elemzők szerint nem kizárt, hogy az időközben megerősödött Kalmár Koalíció puccsal átvette az irányítást, és korábbi vállalásaikkal összhangban a(z) |/-|</=V\/>< Vissza a Szebb Jövőbe Csillaghajó néven említendő ex-gyorsnaszáddal már el is indultak a Szíriuszra.

  16. @Lencsés lstván: én se vagyok anonim! nem is szép dolog! szerintem mindenkinek legyen rendes neve! Pl. Ildi néni, Lencsés István, Matolcsy Gyuri, a leghülyébbeknek Szijjártó Péter.

    És az sem szép dolog, hogy egy egy blog hazudik! Be kellene tiltani! Te Pisti! Írhatnál annak a baszatlan médiatehénnek, hogy nézzen a körmükre már, mi az anyjuk valagát képzelnek már?

    Én a magam részéről teljes mértékben megértem a felháborodásodat. Nemzetünk legnyagyobb koponyái harcban állnak a karvajtőkés miapicsával, ez az anonim nemtudjukkik meg hazudoznak itten egy álhírprtálon.

    Egy kérdésem lenne Pistám: kit nevezünk anonimnak? Akinek nem két részből áll a neve, vagy aki nem írja nagybetűvel? Esetleg mindenkit akit nem Lencsés Istvánnak hívnak?

    És mi a tőrőlbaszott nexusnak irogat valaki egy olyan blogba hozzászólást, amelyik hazudik?

  17. @Sörgőz: A szocializmus építésének korszaka lezárult, most a kommunizmus építésének korszaka kezdődik. Aham, ismerős duma.
    Biztosan kommunizmust akartál írni ?
    Mert az új munka törvénykönyvében a rendvédelmieknél készül egy törvény : ami szerint , ha bárhol ellentétes véleményen van a munkavállaló a kormánnyal , vagy nem ért egyet valamely intézkedésével ,…és ennek BÁRHOL hangot is ad ,…szankcionálható !!!!
    Tehát : ha a fodrásznál azt mondja a Tűzoltó , hogy nem ért egyet a nyugdíjtörvénnyel,….akár ki is rúghatják ezért !!!
    Na , ez a kommunizmusra emlékeztet ? Mert Én éltem és dolgoztam a Kádár-rendszerben,….de ott ilyen nem volt !!!

  18. Kedves Hírcsárda!
    Talán nem én vagyok az egyetlen, aki úgy érezte, hogy az elmúlt napok valós híreiet olvasva, valójában Titeket olvas. Valahol írtam is, hogy mit sajnálom én a régi vicclapokat, mikor pl. a Magyar Hírlap sokkal jobb mindegyiknél.
    Szóval, zseniális húzás volt egy az egyben leközölni a minapi híreket.
    De fájdalom, ennél jobb posztotok sose lesz, ha Ti találjátok ki a vidámságokat.
    Borzasztó egyszerű helyzetben vagytok, míg a Fidesz kormányoz.
    Álljatok át egyszerűen, napi szintű seggszájak szó szerinti átvételére. COPY-PASTE ennyi a dolgotok.
    És néha nézzetek Hír, meg Echo TV-t és onnan idézzetek. Ez most az új szórakozásom. Kemény meló, már-már perverz, de megéri! 🙂

  19. @glinolid: bathory az fideszes troll, aki kb. azon a szellemi szinten van, hogy becsönget valahová, és aztán gyorsan elszalad.
    ezt sem fogja elolvasni, most egy másik ner inkompatibilis hozzászólóhoz “csönget be” éppen, aztán futás…

  20. @Lencsés lstván: “ÉN NEM VAGYOK ANONIM egy hazug blogon! “
    Nem, te egy fasz (copyright DajcsTomi) vagy.

    “Anonimak vagytok,így véleményetek nem számít.”
    Ekkora faszságot (copyright DajcsTomi) ritkán hallani! Ajánlom figyelmedbe a választásokat, ahol a sok anonim ellenetek fog szavazni, és az pl. kurvára számítani fog. Persze, csak ha addig a komcsi fidesz nem csinál egypártrendszert.
    De ha totál demagóg akarok lenni, akkor a 2/3-otok sem érvényes, a “logikád” szerint
    Idióta…

  21. @cso zsi: A Fidesz már megint félmunkát végez. Köztudott, hogy az MSZMP jelöltjeire a választásra jogosultak 98%-a szavazott, minden egyes választáson. Ráadásul 100%-os volt a részvétel!!! Azonnali, súlyos büntetést kérek, minden MSZMP szavazóra!!!

  22. @Lencsés lstván:
    Hányszor kell még leírnom, hogy a Blog.hu-s adatlapod szerint ezen a néven 2011. 10. 31 óta írkálsz (gondolom, azóta vagy f i z e t e t t , – azaz, bérfirkász ).
    Ergo: előtte egy aljas anonim voltál.
    Mellesleg, ha engem ennyit csesztetnének, háááát, szégyenemben elbújdokolnék, az biztos.

  23. @kvadrillio:
    Dózsa Dezső Rezső ellenoldali jelölt szerint ez mind kamu.
    Ő most nem mondhat semmit, mert még valaki megtudja mit akar.
    Egyszerűen jót akar.Jót mindenkinek. Legyen ennyi elég!
    Frady Endre Egon Béla12 nem foglalkozik a valutahitelesekkel!!
    Ez megbocsáthatatlan.
    Nem foglalkozik a magyar ürhajózással, tengerészettel.
    Mi lesz a bálnákkal?
    Ezek most a magyarság legfontosabb kérdései, erről nem szól semmit.
    Négyévenként olimpina? Nonstop, spermanens olimpinát akar a magyar.
    Dugóelhárítás? Éppen ellenkezőleg, minden lyukba dugót!
    Had legyen csöcsforgalom mindenhol.
    Szavazzatok Dózs Dezső Rezyőre!!!

  24. “Megkerestük Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztost, aki visszakérdezett, hogy pontosan milyen IMF-megállapodásról érdeklődünk, majd azt mondta, külföldön van, ezért nem értesült a történtekről. Balla György, a parlament költségvetési bizottságának tagja a Fidesz sajtóosztályához irányított bennünket. Bábiné Szottfried Gabriella fideszes képviselő pedig telefonos megkeresésünkre azt felelte: éppen fodrásznál ül, festik a haját, így nem tud nyilatkozni.”