Színes, visszamenőleges képekkel díszítenék a számviteli törvényt, a társasági adóról szóló jogszabályt és a büntető törvénykönyvet is.

A munka törvénykönyve rögtön képregény formájában jelenne meg, ahol a munkaadók számára kedvező jogszabályhelyeket Krapulax emeli ki egy szövegbuborékban. A Btk. illusztrációinak Dante Poklának rézkarcait használják majd fel, amely a közeljövőben alkalmazandó büntetési tételekre is tartalmaz utalást. „Az jóval elriasztóbb lehet egy bűnöző számára, ha látja, mi is vár rá itt, a földi pokolban.” –emelte ki Kerényi Imre, aki megkapta a jogszabályok képekkel való illusztrálásáért felelős miniszteri biztos címét és egy menő Audit.

„A számviteli törvény mindig olyan szürke és unalmas volt, most végre néhány megmaradt lovasrohammal és a Hagyó Miklós egy rúd parizerrel durván megsérti a számviteli fegyelmet című festménnyel új életre kelt. Az Offshore lovagok dúlják fel Matolcsy György Excel táblázatát is olyan alkotás, amely méltó helyen lesz a társasági adó törvényben. Az Alkotmánybíróságról szóló jogszabály pedig Marty McFly-t ábrázolja majd, amint egy fluxuskondenzátor segítségével visszamenőleges hatályt készít a Complex jogtárban.” – fejtette ki terveit Kerényi.

A KIM-ben már létrejött egy művésztelep is, amelyik a jelentős képigény kielégítésére szolgál majd, ide a jogszabályalkotásban és a képzőművészetben egyaránt jártas alkotókat vagy családtagokat, ismerősöket várnak.

26 KOMMENT

  1. Krapulax jó csávó, ha ott a kerényi akkor már Gnómot sem kell keresgélni mellé.
    A zorbánc lesz a Pif, matolcsi a Herkules.
    kos alajos meg lehetne Rahan a tűzhajú

    Dr. Justice szerpében hoffmannrózsika karatéjozza agyon a liberálbolsevik gyerekeket.

  2. És a zene az nem művészet? A karmester le van szarva, kérem? Igenis zenésítsék meg a törvényeket! Ókovács majd aztán műsorra tűzi! Például az egyik címe lehetne: Orbán alfarhang dúrban borsóra és babra!

  3. Ez az! Zenésítsék meg! Sírva vígad a magyar. 🙂
    Esetleg a zixfaktorban lehetne ez az egyik heti műsor.
    Vera énekelhetné az oktatási törvényt, Tarány Tomi meg zengedezhetne a chipsadóról pl 🙂

  4. @nyuggervadász: Te már hallgattad? A Bartók mikor adja? Valami olyasmi van állítólag a háttérben hogy majd a hét zene műveként adnák elő de csak akkor ha feltalálják az okostelefont akarom írni a s zagosrádiót!
    Ennek ellenére Kerényi elftársúr ódákat zeng róla mert ő nem csak hallgatta de már szagolta is! Szerinte Isteni aero akarom írni ária színesíti!.

    Ugyanakkor a hálátlan szoci-hajléktalan-230ezer alatt kereső -nem templomba járó keresztény-Futballt utáló -most kirúgott közalkalmazottak szerint még a görények is menekülnek majd az országból nem csak a bankok ha előadják!

  5. Felújított klasszikus:

    “Tűz volt Orbán Viktor könyvtárában, és a katasztrófában sajnos mindkét könyve elégett. A nagyobbik baj az, hogy az egyik még nem is volt teljesen kifestve.”

    :))))

  6. Jogszabályköny, mint az álom,
    Pár milláért illusztrálom!
    Színes képek lesznek benne,
    S éhes nép, mely inkább enne,
    Még böjtjét is elfeledi,
    Hogyha győz bent kuruc Jedi,
    S kokit kap sok EU-s átok.
    Kánaán lesz, tudhassátok!
    🙂

  7. képesek lesznek megvalósítani 🙂
    lesz hozzá képük.
    hogy nem sül le a képükről a (rinó)bőr
    micsoda képeket vágunk majd hozzá-juk
    képes biblia, képes történelem, már csak a Képírót kellene rehabilitálni (nyugodjék békében), vagy a többi képmutatót utánaküldeni…
    nem képtelenkedem tovább